15.068.252 euros, la xifra final de La Marató 2018, la més alta dels 27 anys d'aquesta cita solidària

"El marcador de La Marató", el programa espectacle presentat per Gemma Nierga, Ramon Gener, Marc Giró i Elisenda Pineda que s'ha emès aquest divendres, en directe, a TV3, ha desvelat la xifra final recaptada en La Marató 2018, dedicada a la sensibilització i l'impuls a la recerca sobre el càncer. Una quantitat espectacular, la més alta dels 27 anys de La Marató

No ha estat l'única sorpresa de la nit. Un cop mostrada la xifra final de les donacions de La Marató 2018, ha estat el moment de posar el marcador a zero per a una nova cita solidària que presentarà Quim Masferrer. La 28a edició del programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio tindrà lloc el diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties minoritàries, que afecten unes 400.000 persones a Catalunya. "Una Marató com mai no l'has vista".

Gemma Nierga i Ramon Gener han arribat amb el polsador que, al final d'"El marcador de La Marató", ha actualitzat per última vegada La Marató dedicada a la sensibilització i l'impuls a la recerca sobre el càncer. La xifra ha estat espectacular: 15.068.252 €.

Un programa amb actuacions en directe, cares conegudes i estimades de TV3 i Catalunya Ràdio, testimonis de La Marató, investigadors, escriptors i una connexió amb els entusiastes habitants de la Vall Fosca. Oques Grasses, Els Catarres, Joan Dausà, Macaco i Judith Neddermann han estat els artistes que han fet aixecar de les cadires les més de 260 persones que han assistit de públic al plató.

"El marcador de La Marató" ha volgut donar a conèixer que les donacions realment no es tanquen el dia de La Marató, al desembre, sinó el 31 de març. De desembre a març, el marcador ha anat creixent fins a una xifra que aquest any ha estat històrica: 15.068.252 €. El programa també neix del reconeixement dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació a la confiança, l'esforç i la solidaritat de tots els col·lectius que fan possible, any rere any, La Marató.

Els incombustibles Marc Giró i Elisenda Pineda han estat els presentadors suplents, mirant de robar el protagonisme a Gemma Nierga i Ramon Gener per postular-se també com a candidats per ser la nova parella de presentadors de La Marató de TV3 2019. No ho han aconseguit...

Quim Masferrer presentarà "una Marató com mai no l'has vista"

Aquest programa especial ha servit per desvelar qui serà el presentador de l'edició d'aquest any de La Marató de TV3. L'actor i presentador d'"El foraster", Quim Masferrer, serà l'encarregat de conduir la nova edició del programa. La 28a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tindrà lloc el diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties minoritàries, que afecten unes 400.000 persones a Catalunya.

Aquell dia, Quim Masferrer assumirà el repte d'estar més 15 hores en directe per combinar entreteniment i divulgació científica. Al final de la gala d'avui s'ha tornat a posar el marcador a zero per enviar el missatge que tota la maquinària ja s'activa per preparar, en paraules de Masferrer, "una Marató com mai no l'has vista".

Els fons de La Marató 2018 impulsaran la recerca sobre el càncer

Aconseguir nous mètodes de prevenció i de diagnòstic i tractaments més eficients que augmentin la supervivència i la qualitat de vida dels pacients són algunes de les prioritats de la recerca oncològica a la qual aniran destinats els recursos recaptats per La Marató 2018.

La Fundació La Marató de TV3 finançarà els projectes d'investigació que resultin més ben valorats entre els 192 que es van presentar a la convocatòria d'ajudes, feta entre els mesos de febrer i març. Actualment, científics d'àmbit internacional experts en càncer revisen els projectes candidats mitjançant un procés d'avaluació coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per tres avaluadors en funció de la qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Finalment, un comitè "ad hoc" presentarà una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i traslladada al Patronat de la Fundació per ser aprovada. La decisió sobre la distribució dels fons recaptats es farà pública durant l'octubre del 2019.

Els investigadors premiats treballaran durant tres anys en aquests projectes i el 2024 exposaran públicament els seus resultats en un simposi obert a la ciutadania. Un acte que retorna a la societat la solidaritat invertida en forma d'avenços en salut, i que se suma a altres iniciatives que la Fundació manté vives durant tot l'any, com les visites als centres de recerca amb investigacions vigents gràcies al finançament procedents de donatius, lliçons magistrals a les universitats catalanes i la informació continuada i transparent de tota la seva activitat a través de la pàgina web: tv3.cat/marato

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut