Julieta Marocco. Actriu, dramaturga i clown.

La Julieta Marocco és brasilera, de Porto Alegre. Té 39 anys i en fa 19 que viu a Barcelona. Va venir a passar les vacances de Nadal amb la seva mare que estava fent un doctorat a la UB i s'hi va trobar tan còmoda que va decidir quedar-s'hi.

Es va voler integrar a la cultura catalana en un temps rècord i ho va aconseguir. Algú va escoltar el seu accent i li va dir "Brasilera? Què va, amb aquest accent? Tu ets de Vic!"

 

Kandarp Mehta. Professor d'innovació i creació d'empreses a l'IESE.

En Kandarp Mehta té 40 anys i va néixer a l'Índia. Fa 14 anys va venir a estudiar un màster a IESE Business School i ja es va quedar a Catalunya. Va aprendre el català escoltant i veient el "Crackòvia", un programa que li encantava.

Al seu país havia fet d'actor amateur. I aquí, tot i que és professor d'emprenedoria, també ha col·laborat en diverses companyies teatrals. La feina d'actor més destacada va ser en el muntatge de La Cubana, "Campanadas de boda", on va interpretar diversos personatges i també va fer d'assessor de guió i cantant.

 

Awatef Ahmittach. Estudiant de Comptabilitat i Finances a la Universitat de Girona.

L'Awatef és la més jove dels presentadors. Té 24 anys i va néixer a Tànger. Va venir del Marroc fa 12 anys.

Va decidir posar-se el Hijab de molt nena i perquè va voler però portar el vel li va portar molts problemes a l'escola quan era petita i després, a l'institut. Se'n burlaven i li volien treure. No només els companys de classe, també alguns professors. Se sent molt orgullosa perquè, al final, va acabar traient un excel·lent d'educació física i va demostrar que el mocador no li impedia fer el que feien les altres.

 

Bella Agossou. Empresària, dissenyadora, actriu.

La Bella va néixer a Savalú, un petit poble de Benín ple d'històries. Un estiu va arribar un grup d'escoltes catalans al poble i el seu pare la va animar a coneixe'ls. Es van fer tan amics, sobretot d'una d'elles- la Marta- que li van prometre que farien tot el que possible perquè vingués a viure a Barcelona. Van reunir els diners i li van pagar el bitllet. Ara té 37 anys i en fa 16 que viu a Barcelona. La família de la Marta se la va quedar a viure amb ells com una més de la família.

Tot i ser filla única, a Benín encara hi té una família nombrosa. El seu pare i la seva mare tenen  3 fills d'altres parelles, a més al seu país també compten com a família els germanastres i els germanastres dels germanastres.  Per tant són molts, 23!

És propietària d'una marca petita que ven articles de disseny cultural a Benín.  S'inspira en coses que veu aquí i les adapta als colors, teixits, estampats... del seu país. Diu que deu ser la pitjor empresària del món: l'única que compra productes europeus per vendre'ls a Àfrica!

Sempre que pot fa d'actriu i ha col·laborat, per exemple, en algun capítol de "Kubala Moreno i Manchon".

 

Marc Antoine Picard. Artista i empresari.

El Marc Antoine té 34 anys i va néixer Québec. Quan tenia 8 anys va veure l'espectacle "Saltimbanco" del Cirque du Soleil i va decidir que volia treballar en aquell circ. I ho va aconseguir, però un accident el va anar apartant de la companyia.

Està casat amb una manresana i vivien a Las Vegas, però des de fa un any viuen a Manresa. Se sent molt còmode a Catalunya i plenament integrat. Tot i així explica que mai sap què ha de fer quan saluda un home per primera vegada: donar l'hi la ma? Dos petons? Una abraçada? Donar li la ma i una abraçada? No fer res...? No hi ha un codi clar i universal. "A més a més, molts homes no saben donar la ma, et donen una ma mig morta, un peix mort, un bistec cru..." diu.

 

Hugo Guzmán. Actor.

L'Hugo Guzmán va néixer a Mèxic DF i té 45 anys. Fa 17 anys que viu a Catalunya, justament hi va arribar l'11 de setembre de 2001 quan estaven caient les torres bessones de Manhattan. Va venir per fer un curs de direcció a l'Institut del Teatre.

Se'n recorda molt bé d'un dia que anava amb autobús i una parella de gent gran parlaven d'ell en català, com si no els entengués. Quan va baixar els va saludar en català, el matrimoni es va quedar molt sorprès.

 

Chris Groves. Actor de "stand up" i professor de creació i interpretació de monòlegs.

En Chris Groves va néixer a Brighton, té 48 anys i en fa 23 que viu a Catalunya. De fet, hi va venir amb la seva dona que és de Barcelona.

Tota la vida recordarà el seu primer Cap d'Any aquí. El va passar amb la família de la seva xicota i es va posar malalt, es trobava fatal... La família d'ella va quedar convençuda que la nit abans s'havia emborratxat i tenia una ressaca terrible. La veritat, però, és que, per primera vegada, va menjar xocolata amb xurros. Li van agradar tant que va repetir cinc cops. El resultat... una mala entrada en família.

 

Jutta Hübener. Agent de turisme sostenible.

La Jutta va néixer a Bonn quan encara era la capital d'Alemanya. Ara té 51 anys i en fa 14 que viu a Barcelona. Va prendre la decisió quan es va quedar sense feina al seu país. Sempre li havia agradat la idea d'abandonar la zona de confort i marxar a viure a un altre lloc.

Mai ha tingut relació amb la feina d'actriu o amb la televisió, però s'atreveix amb coses noves. Potser per això es declara fan del "Polònia"!

Una de les coses que sorprenen més la Jutta de Catalunya és quan la conviden a casa d'algú i la gent no porta res. En el seu país sempre es porta alguna cosa de menjar.

Anar al contingut