• Si et fa patir, no és amor
  Veure vídeo

  Si et fa patir, no és amor

  Hi ha persones enganxades al sofriment amorós. Persones que confonen estar enamorades amb patir.
  El programa analitza aquesta falsa creença i e
  l mal que han fet algunes cançons i pel·lícules amb les psicòlogues Mercè Conangla i Mònica Presta.
  Gaspar Hernàndez també entrevista Joan Garriga, que explica com tracten el patiment amorós les Constel·lacions Familiars. El programa s'endinsa en una sessió de Constel·lacions, per explicar com funciona el mètode.

  Hi ha persones enganxades al sofriment amorós. Persones que confonen estar enamorades amb patir. El programa analitza aquesta falsa creença i el mal que han fet algunes cançons i pel·lícules amb les psicòlogues Mercè Conangla i Mònica Presta. Gaspar Hernàndez també entrevista Joan Garriga, que explica com tracten el patiment amorós les Constel·lacions Familiars. El programa s'endinsa en una sessió de Constel·lacions, per explicar com funciona el mètode.

 • Les visualitzacions
  Veure vídeo

  Les visualitzacions

  Les visualitzacions són una eina psicològica per aconseguir objectius o millorar el nostre estat d'ànim. Estimulen l'alliberament de dopamina i serotonina.
  El programa en parla amb el "coach" i economista Raimon Samsó i el psicòleg Rafel Santandreu.
  Gaspar Hernàndez va a la piscina a fer, amb Rafel Santandreu, les visualitzacions que cada matí ell practica mentre neda. El psicòleg recomana als seus pacients fer visualitzacions per sentir-se millor en el dia a dia, i a mig termini.
  D'altra banda, "L'ofici de viure" també s'ocupa de les visualitzacions en l'àmbit esportiu, per millorar pràctiques i resultats, amb el psicòleg esportiu Pep Font, del CAR de Sant Cugat.

  Les visualitzacions són una eina psicològica per aconseguir objectius o millorar el nostre estat d'ànim. Estimulen l'alliberament de dopamina i serotonina. El programa en parla amb el "coach" i economista Raimon Samsó i el psicòleg Rafel Santandreu. Gaspar Hernàndez va a la piscina a fer, amb Rafel Santandreu, les visualitzacions que cada matí ell practica mentre neda. El psicòleg recomana als seus pacients fer visualitzacions per sentir-se millor en el dia a dia, i a mig termini. D'altra banda, "L'ofici de viure" també s'ocupa de les visualitzacions en l'àmbit esportiu, per millorar pràctiques i resultats, amb el psicòleg esportiu Pep Font, del CAR de Sant Cugat.

 • Tornar a néixer
  Veure vídeo

  Tornar a néixer

  Hi ha situacions després de les quals tenim la sensació que hem tornat a néixer, que tenim una nova oportunitat. El programa conversa amb persones que s'han replantejat l'escala de valors, les creences i conviccions més profundes, i que han començat de zero.
  Emilio Carrillo, economista i expolític, explica la seva experiència pròxima a la mort després d'un accident de trànsit, i que després va abandonar la política i va optar per "una vida senzilla".
  Gaspar Hernàndez també entrevista la doctora Luján Comas, que va tenir la sensació que tornava a néixer després de quedar-se vídua i tenir un càncer.
  I el teòleg i jesuïta Xavier Melloni explica que qualsevol canvi es pot viure com un procés de mort o com un procés de transformació. Per Xavier Melloni, des d'un punt de vista espiritual, la mort no existeix.

  Hi ha situacions després de les quals tenim la sensació que hem tornat a néixer, que tenim una nova oportunitat. El programa conversa amb persones que s'han replantejat l'escala de valors, les creences i conviccions més profundes, i que han començat de zero. Emilio Carrillo, economista i expolític, explica la seva experiència pròxima a la mort després d'un accident de trànsit, i que després va abandonar la política i va optar per "una vida senzilla". Gaspar Hernàndez també entrevista la doctora Luján Comas, que va tenir la sensació que tornava a néixer després de quedar-se vídua i tenir un càncer. I el teòleg i jesuïta Xavier Melloni explica que qualsevol canvi es pot viure com un procés de mort o com un procés de transformació. Per Xavier Melloni, des d'un punt de vista espiritual, la mort no existeix.

 • La llibertat interior
  Veure vídeo

  La llibertat interior

  Totes les tradicions espirituals s'han fet ressò d'una llibertat última, que ningú no ens pot prendre: la llibertat interior. La llibertat de decidir com ens volem sentir davant una situació.
  El programa analitza aquesta llibertat, i com es pot aconseguir, amb l'antropòleg Josep Maria Fericgla, a Can Benet Vives, al Montnegre. La psicòloga Mireia Darder explica com viu ella, en primera persona, la seva llibertat sexual. I com connecta amb la llibertat interior navegant pel mar. I Gaspar Hernàndez també entra a la presó, on cada cop hi ha més presos que, encara que sembli mentida, aconsegueixen espais de llibertat interior gràcies a la meditació.

  Totes les tradicions espirituals s'han fet ressò d'una llibertat última, que ningú no ens pot prendre: la llibertat interior. La llibertat de decidir com ens volem sentir davant una situació. El programa analitza aquesta llibertat, i com es pot aconseguir, amb l'antropòleg Josep Maria Fericgla, a Can Benet Vives, al Montnegre. La psicòloga Mireia Darder explica com viu ella, en primera persona, la seva llibertat sexual. I com connecta amb la llibertat interior navegant pel mar. I Gaspar Hernàndez també entra a la presó, on cada cop hi ha més presos que, encara que sembli mentida, aconsegueixen espais de llibertat interior gràcies a la meditació.

Anar al contingut