Diumenge, a les 22.40, a TV3

"L'ofici de (sobre)viure" ens dona eines per abordar els dols pendents

Com podem afrontar els dols interromputs? Des de la cripta de la Colònia Güell, escoltarem testimonis que han patit una pèrdua sense poder acomiadar-se dels seus éssers estimats.
"L'ofici de (sobre)viure" ens parla dels dols interromputs des de la Cripta de la Colònia Güell
"L'ofici de (sobre)viure" ens parla dels dols interromputs des de la Cripta de la Colònia Güell
Els dols per la pèrdua d'un ésser estimat formen part de les grans assignatures pendents d'aquesta pandèmia. Molts han quedat interrumputs o ni tan sols s'han iniciat. El segon especial de "L'ofici de (sobre)viure" comptarà amb testimonis que ens explicaran com estan gestionant aquests moments tan complicats. També parlarem de la importància dels rituals, que ens poden ajudar a alleujar el dolor.

Durant aquests darrers mesos, moltes famílies no han pogut acompanyar els seus familiars o amics durant la recta final de la seva vida. Ni tan sols els han pogut acomiadar. Al dolor de saber les circumstàncies en què ha mort aquest ésser, s'hi afegeix el sentiment d'impotència i ràbia.

Primer de tot, escoltarem el testimoni de l'actriu Gemma Deusedas, que ha perdut la mare durant el confinament. Després que una ambulància se l'emportés perquè va emmalaltir, la família ja no la va poder veure més. Al costat de la psicòloga Olga Barceló, la Gemma ens explicarà com decideix organitzar una petita cerimònia de comiat per videoconferència.

També coneixerem el testimoni de la Meius Ferrés, que fa temps ja va perdre el seu marit i recentment ha patit la mort de la seva sogra, que era com la seva mare. A la conversa s'hi afegirà l'Adela Torres, fundadora i presidenta d'AVES, el grup de dol on hi assisstien tant la Meius com la seva sogra. Les dues ens parlaran de com es pot passar el procés d'una pèrdua en grup.

Com a cada programa també tindrem les experiències i els dubtes que ens fan arribar els espectadors. Finalment, debatrem sobre l'acceptació de la mort i els rituals que es poden fer amb la psicòloga Eva Juan, el filòsof i teòleg Francesc Torralba i Alexis Racionero, escriptor i terapeuta. 

Aquesta vegada, gaudirem d'un escenari tan espectacular i especial com és la cripta de la Colònia Güell (Barcelona), obra del conegut artista Antoni Gaudí.

 

Anar al contingut