• Deixar de ser despistats
  Veure vídeo

  Deixar de ser despistats

  "L'ofici de viure" es pregunta com podem deixar de ser despistats, en una època en què cada cop costa més mantenir l'atenció, a causa de les noves tecnologies.
  El programa entrevista la filòsofa Begoña Román, molt crítica amb l'ús que fan les joves generacions de les noves tecnologies.
  D'altra banda, el programa assisteix a un taller de Mindfulness, amb Andrés Martín Asuero, que oferirà als telespectadors eines pràctiques per concentrar-se més i millor.
  I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut mostrant com la pràctica del tir amb arc pot ser també una eina per deixar de ser despistats.

  "L'ofici de viure" es pregunta com podem deixar de ser despistats, en una època en què cada cop costa més mantenir l'atenció, a causa de les noves tecnologies. El programa entrevista la filòsofa Begoña Román, molt crítica amb l'ús que fan les joves generacions de les noves tecnologies. D'altra banda, el programa assisteix a un taller de Mindfulness, amb Andrés Martín Asuero, que oferirà als telespectadors eines pràctiques per concentrar-se més i millor. I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut mostrant com la pràctica del tir amb arc pot ser també una eina per deixar de ser despistats.

 • Lliçons dels gats
  Veure vídeo

  Lliçons dels gats

  Se'ls qualifica d'individualistes i fins i tot d'egoistes, però en realitat els gats són uns mestres de vida. Uns mestres pel que fa a la sensibilitat; mestres a l'hora de fer estiraments; mestres en l'atenció al moment present; mestres a l'hora de no voler quedar bé amb ningú, de menjar i dormir quan els ve de gust, etcètera.
  El programa entrevista el tenor Jaume Aragall, amant dels gats. Aragall parla també de la seva sensibilitat, i de com aquesta li ha suposat més d'un problema en la seva trajectòria.
  Gaspar Hernàndez també parla amb l'escriptor català que més llibres ha publicat sobre gats, Francesc Miralles, i amb la professora de ioga Gloria Henríquez.

  Se'ls qualifica d'individualistes i fins i tot d'egoistes, però en realitat els gats són uns mestres de vida. Uns mestres pel que fa a la sensibilitat; mestres a l'hora de fer estiraments; mestres en l'atenció al moment present; mestres a l'hora de no voler quedar bé amb ningú, de menjar i dormir quan els ve de gust, etcètera. El programa entrevista el tenor Jaume Aragall, amant dels gats. Aragall parla també de la seva sensibilitat, i de com aquesta li ha suposat més d'un problema en la seva trajectòria. Gaspar Hernàndez també parla amb l'escriptor català que més llibres ha publicat sobre gats, Francesc Miralles, i amb la professora de ioga Gloria Henríquez.

 • Reinventar-se professionalment
  Veure vídeo

  Reinventar-se professionalment

  El programa explica com ens podem reinventar professionalment. El psicòleg Xavier Guix explica la seva experiència: ha passat de ser actor (havia participat en programes com "Tres pics i repicó, de TV3) a ser psicòleg. Entremig, es va quedar sense feina.
  Segons Xavier Guix, abans d'una reinvenció professional, cal un canvi interior de la persona.
  El programa també entrevista la "coach" nutricional Nuria Roura, que s'ha reinventat després d'haver estat ajudant de direcció cinematogràfica.
  I, per últim, l'economista Jaume Gurt explica, després d'haver estat director d'Infojobs, com s'està reinventant professionalment.

  El programa explica com ens podem reinventar professionalment. El psicòleg Xavier Guix explica la seva experiència: ha passat de ser actor (havia participat en programes com "Tres pics i repicó, de TV3) a ser psicòleg. Entremig, es va quedar sense feina. Segons Xavier Guix, abans d'una reinvenció professional, cal un canvi interior de la persona. El programa també entrevista la "coach" nutricional Nuria Roura, que s'ha reinventat després d'haver estat ajudant de direcció cinematogràfica. I, per últim, l'economista Jaume Gurt explica, després d'haver estat director d'Infojobs, com s'està reinventant professionalment.

 • Música i estats d'ànim
  Veure vídeo

  Música i estats d'ànim

  La música és un excel·lent regulador emocional. Com podem aconseguir un estat d'ànim determinat, a través de la música? Com interactua, la música, amb el nostre cervell?
  El programa comença entrevistant el Jordi A. Jauset, enginyer, músic, i especialista en música i cervell. El Jordi corre maratons escoltant música i explica a en Gaspar Hernàndez quins efectes tenen determinades melodies sobre el nostre ànim.
  El programa també entrevista el Natxo Tarrés, músic de Gossos i musicoterapeuta, que explica la seva experiència espiritual i d'autoconeixement a través de la música. Segons el Natxo, un dels mals de la nostra societat és que cada cop estem més desconnectats del nostre entorn i de nosaltres. I la música ens pot ajudar a tornar a aquesta connexió.
  I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut escoltant els cants harmònics del grup MuOm, una coral que no utilitza paraules ni textos en les seves composicions.

  La música és un excel·lent regulador emocional. Com podem aconseguir un estat d'ànim determinat, a través de la música? Com interactua, la música, amb el nostre cervell? El programa comença entrevistant el Jordi A. Jauset, enginyer, músic, i especialista en música i cervell. El Jordi corre maratons escoltant música i explica a en Gaspar Hernàndez quins efectes tenen determinades melodies sobre el nostre ànim. El programa també entrevista el Natxo Tarrés, músic de Gossos i musicoterapeuta, que explica la seva experiència espiritual i d'autoconeixement a través de la música. Segons el Natxo, un dels mals de la nostra societat és que cada cop estem més desconnectats del nostre entorn i de nosaltres. I la música ens pot ajudar a tornar a aquesta connexió. I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut escoltant els cants harmònics del grup MuOm, una coral que no utilitza paraules ni textos en les seves composicions.

 • Cultivar la intuïció
  Veure vídeo

  Cultivar la intuïció

  El programa explica, a través de tres entrevistes i de diferents especialistes, com podem cultivar la intuïció.
  El catedràtic Rafel Bisquerra, un dels pioners en l'àmbit de l'educació emocional, afirma que la intuïció no sempre és útil per prendre decisions.
  En canvi, el filòsof i perfumista Idili Lizcano explica, des de la Garrotxa, com elabora els seus olis essencials només a partir de la intuïció. Segons Idili Lizcano (que també és mestre budista), la intuïció és sagrada.
  I per últim, des de l'Escala, la doctora en Belles Arts i professora de meditació Miriam Subirana assegura que la intuïció és una brúixola per anar per la vida.

  El programa explica, a través de tres entrevistes i de diferents especialistes, com podem cultivar la intuïció. El catedràtic Rafel Bisquerra, un dels pioners en l'àmbit de l'educació emocional, afirma que la intuïció no sempre és útil per prendre decisions. En canvi, el filòsof i perfumista Idili Lizcano explica, des de la Garrotxa, com elabora els seus olis essencials només a partir de la intuïció. Segons Idili Lizcano (que també és mestre budista), la intuïció és sagrada. I per últim, des de l'Escala, la doctora en Belles Arts i professora de meditació Miriam Subirana assegura que la intuïció és una brúixola per anar per la vida.

 • Aprendre a meditar
  Veure vídeo

  Aprendre a meditar

  L'ofici de viure dóna eines pràctiques per començar a meditar. ¿Què vol dir meditar? ¿Vol dir deixar la ment en blanc? Els especialistes que entrevista Gaspar Hernàndez desmunten aquests tòpics al voltant de la meditació.
  El programa comença conversant amb Swami Satyananda Saravasti, mestre hinduista, i continua visitant l'escola Nostra Senyora de Lourdes de Barcelona, en què des de fa 28 anys els alumes hi practiquen "interiorització", una altra forma d'anomenar la meditació.
  D'altra banda, la monja zen Berta Meneses i el filòsof Vicente Merlo expliquen, pas a pas, com s'ha de meditar.

  L'ofici de viure dóna eines pràctiques per començar a meditar. ¿Què vol dir meditar? ¿Vol dir deixar la ment en blanc? Els especialistes que entrevista Gaspar Hernàndez desmunten aquests tòpics al voltant de la meditació. El programa comença conversant amb Swami Satyananda Saravasti, mestre hinduista, i continua visitant l'escola Nostra Senyora de Lourdes de Barcelona, en què des de fa 28 anys els alumes hi practiquen "interiorització", una altra forma d'anomenar la meditació. D'altra banda, la monja zen Berta Meneses i el filòsof Vicente Merlo expliquen, pas a pas, com s'ha de meditar.

 • Si no tinguessis por
  Veure vídeo

  Si no tinguessis por

  Què faríem si no tinguéssim por? La por és necessària per anar per la vida, però de vegades ens paralitza. Com l'hem de gestionar, la por? El programa comença parlant de com podem superar la por, amb l'aventurer i emprenedor Albert Bosch, que ha estat a punt de morir unes quantes vegades. Gaspar Hernàndez també entrevista el psiquiatre Jordi del Rey, que -des d'una vessant espiritual- diu que només podem viure des de la por o des de l'amor. I el programa acaba entrevistant la conferenciant Alícia Sánchez Pérez, que confessa que sempre té por, i que no vol superar-la, sinó acceptar-la.

  Què faríem si no tinguéssim por? La por és necessària per anar per la vida, però de vegades ens paralitza. Com l'hem de gestionar, la por? El programa comença parlant de com podem superar la por, amb l'aventurer i emprenedor Albert Bosch, que ha estat a punt de morir unes quantes vegades. Gaspar Hernàndez també entrevista el psiquiatre Jordi del Rey, que -des d'una vessant espiritual- diu que només podem viure des de la por o des de l'amor. I el programa acaba entrevistant la conferenciant Alícia Sánchez Pérez, que confessa que sempre té por, i que no vol superar-la, sinó acceptar-la.

 • Com podem estar més alegres
  Veure vídeo

  Com podem estar més alegres

  El programa dona eines pràctiques per estar més alegres en el dia a dia. "Es tracta de desenvolupar l'alegria com si fos un múscul", tal com diu un dels especialistes, Antonio Jorge Larruy, professor de meditació i director del centre Espacio Interior de Barcelona.
  Gaspar Hernàndez també va a l'Empordà i entrevista Marta Vergès, coach nutricional, que explica com podem aconseguir estar més alegres a través de l'alimentació. Marta Vergés també explicarà la seva història: abans era model, i tenia trasstorns alimentaris.
  I, per últim, el programa també es desplaça a la Cerdanya, per entrevistar el psicòleg Tomàs Navarro, que -a través d'un kit de rescat emocional- convida els seus pacients a experimentar l'alegria enmig de la natura.

  El programa dona eines pràctiques per estar més alegres en el dia a dia. "Es tracta de desenvolupar l'alegria com si fos un múscul", tal com diu un dels especialistes, Antonio Jorge Larruy, professor de meditació i director del centre Espacio Interior de Barcelona. Gaspar Hernàndez també va a l'Empordà i entrevista Marta Vergès, coach nutricional, que explica com podem aconseguir estar més alegres a través de l'alimentació. Marta Vergés també explicarà la seva història: abans era model, i tenia trasstorns alimentaris. I, per últim, el programa també es desplaça a la Cerdanya, per entrevistar el psicòleg Tomàs Navarro, que -a través d'un kit de rescat emocional- convida els seus pacients a experimentar l'alegria enmig de la natura.

Anar al contingut