Lo Cartanyà
Xavier Bertran és Vicenç Cartanyà

"Lo Cartanyà" és una sitcom centrada en un poble de l'interior de Catalunya d'on és originari Vicenç Cartanyà, tot un fenomen televisiu i un home del temps pioner en el seu estil indescriptible. A més de Xavier Bertran, director i autor de la idea original, també hi podrem veure l'incombustible Carles Canut, Mireia Aixalà, Carles Martínez, Jordi Figueras, Marisa Josa, Francesc Casanovas, Eva Barceló i Miquel Àngel Ripeu. "Lo Cartanyà" també compta amb la presència de cares conegudes com les de Santi Millán, José Corbacho, Carles Flavià, Sergi Mateu o Marina Gatell.

Després d'una llarga temporada treballant a la televisió com a home del temps, en Cartanyà ha obtingut certa fama a Catalunya. Però el seu caràcter irascible fa que hagi de tornar al seu poble després d'haver cremat tots els seus vincles a Barcelona. Al seu Far West particular es retrobarà amb els seus pares, la seva exnòvia, la colla, els antics companys de l'institut... amb qui conformarà un univers amb certes reminiscències dels westerns cinematogràfics.

El personatge del meteoròleg de la Catalunya interior Vicenç Cartanyà, creat per Xavier Bertran, es va fer famós gràcies a la seva aparició a la telecomèdia de TV3 "Set de notícies", que protagonitzaven Toni Soler, Queco Novell i Rosa Boladeras.

 

Crèdits de "Lo Cartanyà"

Idea original: Xavier Bertram

Realització: Sònia Sánchez, Aina Ivern

Direcció, coordinació, argument i guió: Xavier Bertran, Sergi Pompermayer

Guió: Jordi Gallur, Esther Paredes

Producció executiva: Montse Narro, Sílvia Marcos

Direcció executiva TVC: Jordi Roure

Producció executiva TVC: Conxa Orea

Diàlegs: Xavier Bertran

Disseny d'il·luminació: Joan Carles Lausín

Vestuari: Lourdes Martínez

Caracterització: Montse Boqueras

Ambientació: Cesca Miras

Disseny gràfic: Elisabeth Breil

Disseny d'espai: Esther Alonso

Assessorament lingüístic: Robert Masip

Ajudant de producció: Carles M. Fernández

Ajudant de realització: Esther Benages

Regidora: Maribel Fernández
 

Anar al contingut