Llum Barrera presenta la propera gala dels Premis Gaudí
Llum Barrera presenta la propera gala dels Premis Gaudí
La lectura de nominacions serà el 14 de desembre a la Pedrera

Llum Barrera presentarà la gala dels XV Premis Gaudí

Llum Barrera ha estat l'escollida per presentar la quinzena edició dels Premis Gaudí, que se celebrarà a finals de gener. Les bandes sonores del cinema català seran les protagonistes de la cerimònia dels guardons, interpretades en directe per l'orquestra simfònica Franz Schubert Filharmonia.

L'actriu Llum Barrera serà l'encarregada de conduir la gala de lliurament de la quinzena edició dels Premis Gaudí, el diumenge 22 de gener de 2023, a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). La lectura de nominacions tindrà lloc el 14 de desembre a la Pedrera.

Per celebrar aquest quinzè aniversari, l'escenari situat sota la cúpula del Palau Nacional de Montjuïc estarà presidit per la Franz Schubert Filharmonia, orquestra simfònica que interpretarà en directe les músiques de la història dels Premis Gaudí i altres bandes sonores del cinema català, sota la batuta de Tomàs Grau, director titular i artístic de la formació. Integrada per una nova generació de més de cinquanta músics del país, ha treballat també amb directors com Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Edmon Colomer, Josep Pons o Salvador Brotons, entre d'altres. Orquestra resident del Vendrell, vila natal del mestre Pau Casals, ha fet gires de concerts a Alemanya, Suïssa i la República Txeca i ha col·laborat amb grans solistes, com Anne-Sophie Mutter o Maria João Pires.

L'Acadèmia ha encarregat la producció de la gala a Gestmusic (Banijay Iberia), productora amb més de trenta anys de trajectòria i grans èxits com "Crónicas marcianas", "Lluvia de estrellas", "¡Mira quién baila!" o el format "Operación Triunfo", exportat a més de vint-i-cinc països. La direcció anirà a càrrec de Tinet Rubira i Verònica Pareja, tots dos amb una llarga experiència al capdavant de grans programes d'èxit.

Llicenciada per l'Institut del Teatre de Barcelona, Llum Barrera ha protagonitzat sèries tan populars com "Amar es para siempre", "Polseres vermelles" o "Aquí no hay quien viva", i al cinema l'hem pogut veure a "Princesas", "Diario de una ninfómana" o "L'enigma Verdaguer", entre altres llargmetratges. També ha pujat als escenaris amb muntatges com "Las bicicletas son para el verano", "La llamada" o "Glorious, la peor cantante del mundo". Barrera és la cinquena dona que presenta la gala, després de Clara Segura, Rossy de Palma, Alba Florejachs i Anna Moliner.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut