La creativitat s'obre pas a les xarxes socials

Les sèries de TV3 en emoticones

Ets capaç d'encertar de quines sèries de TV3 parlem si t'ho diem amb emoticones? Aquesta és la proposta que llençava a través del seu compte de Twitter Guillem Martínez-Vela, director de la revista "El jueves" i dibuixant. Tot un repte per a fans!

1. 🤔 🐌 🐌

2. 🧙‍♂

3. 🎱 🐉

4.🚊 💍

5. 🐍 👨🏿‍🦱 

6. 🇫🇷 👨‍🎨 📞 📞

7. 👺

8. 🇬🇷 👩 🎣 😱 

9.💩🍽💩🍽💩🍽

10. 🏘 9⃣ 

11. 💪 😬

12. 🐱 💪 🕹😭

13. 🤩🐢🐢🐢🐢⚔⛓🏏

14. 👨‍👨‍👧‍👦 👨‍👩‍👧 👩‍👩‍👧‍👦 🐓

15.  ✈ 😴

16. 📝 ☠ 🔪

17. 🍚 ☁

18. 👨‍🌾 🚢 🚢

19. 👵 👵🏿 👵🏽

20. 😲 🇪🇺

No hi ha dubte que aquests dies la creativitat individual s'està obrint pas a les xarxes socials. Persones de tots els àmbits comparteixen el seu univers creatiu amb la resta del món, fent propostes tan engrescadores com la d'en Guillem Martínez-Vela al seu perfil de Twitter:


"Els jeroglífics temàtics amb emojis són un petit gènere força consolidat a whatsapp i especialment divertits de resoldre de forma col·laborativa amb grups d'amics i família", explica Martínez-Vela que, arran d'un jeroglífic que li va arribar d'altres sèries, se li va acudir fer una cosa semblant, però amb títols emesos per TV3 i el canal 33. Entre els seu grup d'amics, la proposta va funcionar molt bé.

"Per a la gent que ens hem criat a Catalunya hi ha un vincle emocional més proper amb TV3 i el canal 33 que amb cap altra cadena. Com que als meus amics els va agradar, després vaig fer-ho circular pel meu compte de Twitter i ho va descobrir més gent."

21. 🤡 🧝🏼‍♀ 🧟‍♂ 🕵‍♂

22. 👨‍👩‍👧‍👦 💪

23. 🐖💸

24. 👧👧👧👧🏒

25. 🕑🤫

26. ⭐⭐⭐

27. 👮🥬

28. 🌛🌞

29. 👧🏻👧🏻👧🏻

30. 🏝️💦

31. 🦸🏼‍♂🌍

32. 🌹

33. 🌹😇

34. 👻😱🕊️ 🦜🦅➕👩🏼🤴

35. 🙋🏻‍♂️🥇

36. 👶🧞‍♂️⚾

37. ❤🏙

38. 🔪🕵

39. 🪕🪕🇮🇳

40. 👨‍🌾🐓🐑🐖🐄🐎


Una proposta compartida que ha funcionat molt bé i ha engrescat altres usuaris que han enviat idees a Martínez-Vela per fer una segona publicació. Podries encertar aquestes?

41. 🤝💁👨‍👩‍👧‍👦

42. 🦸🏻‍♀🐞

43. 👨🏻‍⚖️ 🦽

44. 🏝👨🏻🚗🚁

45. 🇺🇸🏙️🛢️🛢️🛢️💰

46. 👻👨🏻‍🏭👨🏻‍🏭👨🏻‍🏭👨🏾‍🏭

47. 🍣👶👨‍🍳

48. 🕵🏻‍♀️🕵🏼‍♀️🕵️‍♀️✅

49. 🇬🇧🛫

50. 🐙🏃

51. 🤘🤘❤️❤️❤️

52. 👨‍⚕️❓

53. 📿📿

54. 🎷🕵🏼➕👯👯

El llenguatge de les emoticones és el gran protagonista a les xarxes. Tothom en fa ús, tal com vam poder veure fa unes setmanes al programa "30 minuts".

Ara bé, tot i el gran ventall d'emojis que tenim disponibles, cal enguiny per trobar aquelles combinacions que facin que el joc resulti una mica més atractiu.

"La gràcia és que no hi hagi emoticones molt òbvies per a certes sèries i t'hagis d'empescar combinacions una mica enginyoses. O pot ser que siguin tan esbojarrades. Trobo que està bé que hi hagi una bona proporció de fàcils i també de difícils, com als exàmens de tipus test ben fets."


La creativitat a les xarxes socials

I tu, comparteixes la teva creativitat a les xarxes? La situació d'excepcionalitat que estem vivint, està donant pas a un tipus de continguts diferents, però que tots tenen una cosa en comú, neixen per un mateix motiu i amb una mateixa finalitat. Per a Guille Martínez-Vela, "els professionals i els aficionats s'estan igualant, més que mai".

"Passem més temps a casa, amb ganes de relacionar-nos amb els amics i ho hem de fer a través de canals digitals que permeten recopilar i compartir amb més gent les troballes i idees enginyoses que sorgeixen espontàniament. Es dóna la circumstància que tots estem igual, tots tenim els mateixos problemes, si fa no fa, per tant, tots ens identifiquem amb el mateix. És una situació col·lectiva. Per altra banda, per qüestions de seguretat laboral perfectament comprensibles, els professionals de l'entreteniment audiovisual no poden dur a terme la seva feina amb els mateixos mitjans, i parem més atenció a aquells continguts a les xarxes fets de forma amateur, espontània i autèntica."

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Anar al contingut