Gastronomia Els canelons són el plat estrella nadalenc

Receptes tradicionals de Nadal cuinades pel Marc Ribas

Els àpats del dia de Nadal i Sant Esteve reuneixen família i amics al voltant de la taula per compartir plats de la cuina tradicional catalana que acostumen a passar de generació a generació. Prepara tu els plats dels avis!
TEMA:

El Nadal és temps de tradicions, i si els avis no t'han deixat en herència un receptari com déu mana amb els plats típics que cuinaven a casa per aquestes festes, Marc Ribas agafa el relleu i et servim aquest recull del "Cuines" amb receptes clàssiques indispensables de la cuina nadalenca:

Canelons de carn

El punt de partida d'aquesta recepta és el de la "cuina de reaprofitament". Són tradició pel dinar de Sant Esteve amb les sobres que han quedat de l'escudella o rostit del dia de Nadal. Aquests que proposa el Marc Ribas porten com a extra foie. Per als convidats que siguin vegetarians, proveu amb aquests canelons d'espinacs a la catalana o aquestes albergínies farcides de mató i formatge blau amb olives negres.

 

L'oloreta de l'escudella fa olor de llar, de Nadal i també d'hivern. Calcula bé la gana dels teus comensals i assegura't que tothom té una bona porció de pilotes de carn: a taula sempre hi ha baralles, mai n'hi ha prous! 

 

Un clàssic entre els clàssics de la cuina catalana. No fa falta dir res més: carn, carn i més carn per compartir en una taula festiva.

 

Plat típic de Nadal, fet a la manera del Marc Ribas, ja ho sabeu, amb un bany de sal que farà que surti una carn ben melosa. Desitjareu que en sobri per poder-la menjar freda!

 

Els dies de festa requereixen plats de gala i amb aquest gall marinat amb cava i espècies l'èxit està garantit.

 

Aquest pollastre rostit és una recepta tradicional reinventada pel Marc Ribas, amb cebetes petites en lloc de prunes i amb un munt d'espècies per donar-li un toc més aromàtic i més digestiu.

 

Construïm aquest plat a partir d'una picada clàssica, una lluerna i mariscs variats: calamars, cloïsses, escamarlans i gambes. Per un àpat de gala!

 

Un mar i muntanya que esdevindrà una recepta clàssica a la teva cuina si encara no has tastat aquesta combinació.

 

D'un producte dur com el torró, a "Cuines" en fan un plat tou i esponjós, que endolcirà els àpats nadalencs. Si ets amant del torró, Marc Ribas també ha preparat flam de torró, crema de torró de pistatxo, gelat de torró i cruixent de torró.

 

Els flams són com les croquetes. Són boníssims i es poden fer de moltes coses. Per Nadal a "Cuines" els fem de torró.

 

No cal comprar sempre els torrons i les neules, els podem fer a casa.

TEMES:
Receptes de Nadal

NOTÍCIES RELACIONADES