Nora Sala-Patau a "Les Perseides"
Nora Sala-Patau a "Les Perseides"

"Les Perseides", un film amb participació de TV3, al Festival Márgenes de Madrid

El film "Les Perseides", una producció dirigida per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró que compta amb la participació de TV3, es projectarà al Festival Márgenes, el Festival de Cinema Independent de Madrid, que arrenca el 21 de novembre i s'allarga fins al 20 de desembre.

El llargmetratge "Les Perseides", protagonitzat per Eduard Buch i Nora Sala-Patau, es projectarà demà dijous, 21 de novembre, a les 19.00 a la Sala Plató de la Cineteca de Madrid en el marc del festival Márgenes, el Festival de Cinema Independent de Madrid. A més, durant la projecció del film, es comptarà amb la presència dels directors, Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró.

El festival, que aquest any celebra la novena edició, centra l'atenció en les noves tendències audiovisuals a Espanya, Llatinoamèrica i Portugal. En només vuit edicions, s'ha convertit en una referència indispensable de la branca més independent de la producció de cinema iberoamericana, que aposta per les tendències més actuals i promou propostes que explorin i desafiïn els codis cinematogràfics i redefineixin les fronteres estètiques de l'audiovisual. El festival es desenvoluparà en diversos espais de la ciutat com la Cineteca, La Casa Encendida, la Casa de México, el Cine Doré, sala d'exhibició de la Filmoteca espanyola i el Círculo de Bellas Artes. Per altra banda, les produccions que formen part de la Secció Oficial estaran disponibles en "streaming" online i gratuït des d'avui fins al 8 de desembre a través de la plataforma de l'organització.

A més del Márgenes de Madrid, "Les Perseides" ja ha participat en altres festivals: a escala nacional s'ha projectat al Festival de Cinema de Gijón i al Festival L'Alternativa, a Barcelona i  és candidata als XII Premis Gaudí. Fora d'aquestes fronteres, també ha tingut presència al Festival de Cinema Independent de Buenos Aires (BIFICI), al Festival Cinespaña de Tolosa i al Film Fest Gant, a Bèlgica. Així mateix, el film de Dexeus i Gabarró s'estrenarà a les sales comercials el 5 de desembre. És una producció de Boogaloo Films i de la Universitat Pompeu Fabra, amb la participació de TV3 i el suport de l'Institut Ramon Llull de Llengua i Cultura Catalana.

Sinopsi:
Els pares de la Mar s'acaben de separar. El seu pare, que no està en el seu millor moment anímic i no sap com afrontar les diferències amb la seva filla, l'ha portat al poble on ell va créixer però del qual mai no havia parlat, un lloc mig abandonat situat entre el riu Ebre i el desert dels Monegres, amb l'objectiu de posar a la venda la casa familiar. Un cop allà, la Mar coneixerà la Isa, una noia del poble que funciona amb unes regles diferents a les que ella està acostumada i trobarà una vella caixa del seu pare que conté un estrany mapa dels secrets del poble i una gravadora. Tot això la portarà a conèixer llegendes de postguerra que, a poc a poc, la faran acostar al seu pare i la portarà a descobrir un lloc bastant més fascinant d'allò que s'esperava quan hi va arribar.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró
Producció: Miguel Ángel Blanca i Bernat Manzano
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Intèrprets: Eduard Buch, Nora Sala-Patau, Marta Tremps i Carmela Poch
Fotografia: Ssoí Ramon
Música: Ángel Pérez Ortega

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut