Nora Sala-Patau i Edu Buch a "Les Perseides"
Nora Sala-Patau i Edu Buch a "Les Perseides"

"Les Perseides", amb participació de TV3, es projecta a la 46a edició del Film Fest de Gant

La pel·lícula, amb participació de TV3 "Les Perseides", es projectarà a la secció "Focus on Spanish Cinema" del Festival de Cinema Belga que se celebra del 8 al 18 d'octubre.

"Les Pleseides", amb participació de TV3, es podrà veure a la secció "Focus on Spanish Cinema" al Festival de Cinema Belga l'11, 12 i 16 d'octubre, al cinema Sphinx. Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, directors del llargmetratge sera presents a la projecció.

La pel·lícula explicar la història de Mar, una adolescent que ha patit la separació dels seus pares i que es troba enfrontada amb els fantasmes de la història i els que assetgen la seva pròpia família. Gira entorn de les llegendes d'Escatrón (Saragossa) i de la seva central tèrmica que es va construir en un terreny on es va lliurar diferents enfrontaments de la Guerra Civil Espanyola, i sobre els cossos de cadàvers encara sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits continuen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de seva vida després del divorci dels seus pares i es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que suren al poble a través del grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual.

El Film Fest celebra enguany la 46a edició i és un dels festivals més importants de Bèlgica, que cada any acull més de 100.000 visitants. Durant 10 dies, s'hi podrà veure la projecció de pel·lícules, i hi haurà debats, conferències i diverses activitats entorn al cinema. "Les Perseides" és una producció de Boogaloo Films, amb la participació de TV3 i la Universitat Pompeu Fabra.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró, Miguel Ángel Blanca
Producció executiva: Bernat Manzano
Intèrprets: Nora Sala-Patau, Edu Buch, Carmela Poch
Direcció de fotografia: Ssoí Intèrprets: Nora Sala-Patau, Edu Buch, Car

 

Anar al contingut