Tot un any dedicat al cinema

Les pel·lícules participades per TV3 el 2021

El Departament de Ficció i Cinema de TV3 presenta el resum de l'any de les produccions en què ha participat en forma de coproducció o de col·laboració al llarg del 2021. Els llargmetratges han tingut molt bona acollida als festivals nacionals i internacionals, com "El buen patrón", que representarà Espanya als Oscars del 2022

TV3 continua donant suport al cinema a través del seu Departament de Ficció i Cinema, amb una colla de projectes que s'han realitzat durant el  2021. Molts d'ells han recollit premis en diversos festivals i d'altres ja han arribat ben amunt, com "El buen Patrón", de Fernando León de Aranoa, que serà la representant espanyola en la categoria del premi Oscar a la millor pel·lícula internacional en la pròxima edició dels Oscars, el 27 de març del 2021.

Protagonitzada per Javier Bardem, "El buen patrón" és una sàtira al món empresarial sobre les relacions laborals sovint mesquines. Blanco (Bardem), amo de l'empresa, intenta resoldre els problemes dels seus empleats, travessant totes les línies imaginables, la qual cosa dona lloc a una inesperada i explosiva successió d'esdeveniments de conseqüències imprevisibles. La cinta ha guanyat 2 Premis Forqué (millor pel·lícula i millor actor principal) i ha batut rècords en ser nominada a 20 guardons en els Premis Goya 2022. També està nominada a 9 categories en aquesta edició dels Premis Feroz. És una producció de Reposado P.C. i de The Mediapro Studio que compta amb la participació de RTVE, de TV3 i d'Orange.

Javier Bardem és Blanco a 'El buen patrón'
Javier Bardem és Blanco a "El buen patrón"

Altres pel·lícules que han tingut molt bona acollida entre el públic i els festivals han estat "Chavalas", de Carol Rodríguez; "El ventre del mar", d'Agustí Villaronga; "Las leyes de la frontera", de Daniel Monzón"Libertad", de Clara Roquet; "Sis dies corrents", de Neus Ballús, i "Mediterráneo"

Amb vuit nominacions als Premis Gaudí, Eduard Fernández i Dani Rovida protagonitzen "Mediterráneo", un film dirigit per Marcel Barrena. És la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms, amb històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar. És una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

'Mediterráneo', nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina
"Mediterráneo", nominada a millor llargmetratge de ficció i interpretació masculina

També hi ha hagut lloc per llargmetratges més intimistes, com "Pan de limón con semillas de amapolas", de Benito Zambrano,  que és un relat sobre l'amistat, la maternitat i els secrets que amaga una recepta de pa oblidada a l'illa de Mallorca. O com "Un blues para Teheran", de Javier Tolentino,  o "Armugán", del director i guionista Jo Sol, que parlen les dues dels valors tradicionals en un món modern.

"El Cau", de Pere Solés, ha estat una aposta per un cinema més reivindicatiu, en què el director posa sota l'objectiu de la càmera una altra realitat social, la immigració, centrant la temàtica en Salt, amb un índex molt elevat de persones migrants.

'Pan de limón con semillas de amapolas', de Benito Zambrano
"Pan de limón con semillas de amapolas", de Benito Zambrano

I per acabar, però no per això menys importants, han estat els films dedicats a l'acció, el drama i al thriller. Entre elles "Cosmética del enemigo", de Kike Maillo; "Bajocero", de Luís Quílez; "Conseqüències", de Clàudia Pinto; "Coses a fer abans de morir", de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens; "15 hores", de Judith Colell,  i "Tres",dirigida per Juanjo Giménez i interpretada per Marta Nieto i Miki Esparbé, un ventall de propostes del que ha donat de si aquest any que ens deixa.

'Tres', nominada a millor i interpretació masculina
"Tres", nominada a millor i interpretació masculina als Premis Forqué

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut