Dissabte i diumenge, a les 15.40

Les pel·lícules del cap de setmana

Els misteris de la mort i els seus efectes ronden les pel·lícules d'aquest cap de setmana. Les circumstàncies de la defunció d'un ésser estimat, si són obscures, millor no remenar-les, si no és que estiguis disposat a ficar-te en un bon embolic, com en "La dona dels cabells vermells", o a "Mystic River", dirigida per Clint Eastwood i interpretada per Sean Penn, Tim Robbins i Kevin Bacon. Però... hi ha vida després de la mort? és a dir, es poden tenir experiències properes a la mort en vida? A "Hereafter", també d'Eastwood, amb Matt Damon i Cécile de France en el repartiment, et confirmem que sí. Perquè quan la mort et persegueix i fuges en busca d'un futur millor, t'adones que entre una supervivent del terror nazi i un assassí de masses pot sorgir l'amor "Frei". El repte i la superació personal amb els ulls posats als Jocs Olímpics d'hivern de Calgary és l'altra trama que apunta "L'Eddie, l'àguila".

DISSABTE 15.40 - "LA DONA DELS CABELLS VERMELLS" (La femme aux cheveux rouges)

En un poble de la Borgonya, a França, es coneixen casualment la Constance i l'Antoine, cadascun amb un passat que no el deixa viure en pau. La Constance ha tornat perquè vol vendre la casa on va viure amb els seus pares, que van morir en circumstàncies estranyes quan ella era petita, i l'Antoine intenta fugir dels records de la violència que ha viscut a l'Àfrica visitant sovint una abadia cistercenca propera. L'arribada de la Constance provoca recel entre els veïns del poble, que no volen remoure un passat violent que encara cueja. Sense voler, la Constance i l'Antoine comencen a desembullar la troca i això provoca reaccions al poble i a l'abadia que els posen en perill.

 

DISSABTE 17.25 - "MÉS ENLLÀ DE LA VIDA" (Hereafter)

La pel·lícula explica tres històries paral·leles sobre tres persones que, per diferents motius, han tingut una relació molt propera amb la mort: en George, un home que després de tenir una greu malaltia de petit té una connexió especial amb el més enllà, però aquest fet li dificulta poder fer una vida normal; la Marie, una periodista francesa d'èxit que viu una experiència propera a la mort durant el tsunami que va arrasar el sud-est asiàtic el desembre del 2004 i això revoluciona la seva realitat; i en Marcus, un nen londinenc que perd el seu germà bessó en un accident absurd i necessita desesperadament respostes. Un dia les seves vides acaben creuant-se i canviant per sempre.

 

DIUMENGE 15.40 - "L'EDDIE, L'ÀGUILA" (Eddie the eagle)

L'Eddy Edwards és un noi inquiet que somia competir als Jocs Olímpics. Malgrat la malformació als genolls que va tenir de petit, de seguida fa carrera com a esquiador de descens. Però on veu una oportunitat per representar la Gran Bretanya en uns Jocs Olímpics és en salt d'esquí, en què fa dècades que no ha participat cap atleta britànic. Amb l'únic suport de la seva mare, va a entrenar-se a Alemanya, on coneix l'exsaltador nord-americà Bronson Peary, el qual, admirat per la determinació del noi, decideix entrenar-lo amb vista als Jocs Olímpics d'hivern d'Albertville, programats per al cap de quatre anys, el 1992. L'Eddie, però, no vol perdre la que ell creu que és la seva gran oportunitat i s'inscriu als Jocs Olímpics d'hivern de Calgary de 1988.

 

DIUMENGE 17.30 - "LLIURES" (Frei)

En acabar la Segona Guerra Mundial, centenars de persones van fugir a través dels Alps i el Südtirol fins a Gènova per dirigir-se des d'allà a un món millor i més segur: l'Amèrica del Sud. La majoria eren desplaçats però també s'hi van afegir milers de criminals nazis. Els protagonistes, un assassí de masses i una supervivent del terror nazi, es troben mentre fugen i experimenten per primer cop l'amor verdader, sense conèixer la història real que cadascú amaga.

 

DIUMENGE 00:10 -  "MYSTIC RIVER"

Jimmy, Dave i Sean són tres nens que passen la seva infantesa jugant als carrers d'un barri conflictiu de Boston. Un dia, uns homes en un cotxe s'emporten Dave, que patirà abusos sexuals durant uns quants dies. Aquest fet marcarà el futur dels nois. Vint-i-cinc anys més tard, els tres amics es retroben a causa d'una tragèdia: la filla adolescent de Jimmy ha estat assassinada. Sean és policia i investiga el cas. Dave, perseguit encara pel trauma infantil sofert, resultarà ser el principal sospitós del crim.