Diumenge, a les 22.05, a TV3

Les fosses de la Guerra Civil a Catalunya, a "La guerra inacabada"

Una docuficció, presentada per Antoni Tortajada, que explica les històries que hi ha al darrere d'algunes fosses de la Guerra Civil

Diumenge, 1 de juliol, a les 22.05, TV3 emet la docuficció  "La guerra inacabada", que explica les històries que hi ha al darrere d'algunes fosses de la Guerra Civil Espanyola que encara queden al principat.

A Catalunya encara hi ha 5.063 famílies que reclamen un parent desaparegut, durant la guerra o anys després. Des del 1999 fins l'any passat només se n'havien identificat 7. Per revertir aquesta situació, el juliol del 2017, el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat va elaborar un pla d'excavació de les fosses de la Guerra Civil Espanyola que encara queden a Catalunya, i va crear el Programa d'Identificació Genètica, amb un banc que permet creuar les dades familiars amb les restes que es vagin localitzant. Actualment hi ha unes 500 fosses localitzades.

Un equip de TV3 ha seguit durant uns mesos la feina d'antropòlegs, arqueòlegs i genetistes que obren les fosses, n'extreuen els cadàvers i n'intenten identificar les restes i atribuir-les als desapareguts. El resultat ha estat "La guerra inacabada", una docuficció presentada per Antoni Tortajada, que explica cinc històries que hi ha al darrere d'aquestes fosses. La reconstrucció de cada relat s'ha fet amb imatges ficcionades i amb l'ajuda de testimonis i familiars de les víctimes.

"La guerra inacabada" és una coproducció de TV3, Som Batabat amb el suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Anar al contingut