"Les de l'hoquei" es reivindiquen amb el vídeo viral #TambéVolemJugar
El vídeo amb un equip d'hoquei femení que es va fer viral amb el hashtag #Nomésvolemjugar ha estat la presentació a les xarxes socials de la nova sèrie de ficció dels dilluns a la nit a TV3, que s'estrenarà el 29 d'abril
"Les de l'hoquei" es reivindiquen amb el vídeo viral #TambéVolemJugar
TambéVolemJugar, la campanya viral de "Les de l'hoquei"
Una campanya entre la realitat i la ficció

"Les de l'hoquei" es reivindiquen amb el vídeo viral #TambéVolemJugar

El vídeo amb un equip d'hoquei femení que es va fer viral amb el hashtag #Nomésvolemjugar ha estat la presentació a les xarxes socials de la nova sèrie de ficció dels dilluns a la nit a TV3, que s'estrenarà el 29 d'abril

Un vídeo en què un equip d'hoquei femení irromp en un partit masculí del mateix esport per reivindicar la igualtat de gènere en l'esport va començar a córrer com la pólvora per les xarxes socials dijous passat: les noies sortien al camp, desplegaven una pancarta i cridaven:

"Ens volen tancar la secció femenina. Estem fartes que l'esport femení estigui sempre en segon pla. També volem jugar! També volem jugar!"

Federacions esportives, equips d'hoquei i periodistes esportius van unir-se a la causa ràpidament compartint i difonent-ho directament als seus perfils, sota l'etiqueta #Tambévolemjugar. El que molts no sabien, però, és que es tractava de les protagonistes de la nova sèrie de ficció que s'estrenarà dilluns 29 d'abril a TV3: "Les de l'hoquei". Si encara no has vist el vídeo, aquí el tens.

Alguns mitjans de comunicació, periodistes i influencers també es van afegir com a còmplices de la campanya. En total, gairebé un miler de tuits que es van fer ressò del vídeo reivindicatiu.

 

La campanya viral

El vídeo forma part de la nova sèrie de TV3, "Les de l'hoquei", produïda per Brutal Media. Raimon Masllorens, director de la productora, ens parla sobre la campanya.

"La campanya viral de la sèrie forma part d'una estratègia digital que hem estat ideant en els últims mesos, a través de la qual volem donar, a través de les xarxes socials, una segona vida als personatges i les trames més enllà de la sèrie televisiva. Ens hem inspirat en altres sèries com 'SKAM' o programes com 'Operación Triunfo', per donar molta més vida a la sèrie. La gent jove no pensa en una sola pantalla, i nosaltres ens hi volíem adequar", Raimon Masllorens, director de Brutal Media

El vídeo forma part del primer capítol i serà clarament el detonant d'una sèrie feminista i reivindicativa de l'esport femení. Masllorens explica que van pensar que aquesta escena podria funcionar molt bé aïlladament i es va intentar que es viralitzés a través de les xarxes socials també a la realitat i no només dins de la ficció.

"És una sèrie clarament feminista. Pensada i concebuda per dones. On la dona és el centre de la història, d'una forma molt natural, precisament perquè està creada per dones", Raimon Masllorens, director de Brutal Media

La frescor en la interpretació, el color i el realisme són els principals ingredients de "Les de l'hoquei", una sèrie on passaran coses reals i les emocions estaran a flor de pell, però tot explicat amb molta sensibilitat. Per tot això, "creiem que la sèrie connectarà amb el públic", segons Masllorens.

 

L'espot de televisió

Des d'avui també es pot veure per pantalla l'impactant espot de "Les de l'hoquei". Una campanya que fa que els ulls es desviïn cap a la pantalla i s'encomanin de la vitalitat del món d'hoquei multicolor que ha creat el director creatiu Raül Tidor i la realitzadora Mai Balaguer. En l'anunci descobrim les cares de les protagonistes de la sèrie, que es mouen entre les línies d'una pista d'hoquei inspirada en el "Dogville" de Lars von Trier, però més colorista i també amb una dimensió vertical. Els tons suaus versus la força i la duresa de les patinadores. Has vist el vídeo?

Les noies de l'hoquei són joves, descarades, impulsives,  segures... Però quin repte s'amagava darrere d'aquesta campanya? Raül Tidor destaca la dificultat que hauria suposat rodar en un pavelló real per aconseguir crear el mateix univers. "El que ens preocupava més era visualitzar l'entorn del pavelló, però partíem que és un espai difícil pel que fa a direcció de fotografia. D'aquí surt la idea de fer una posada en escena que transmeti la idea de l'hoquei, però sense haver de rodar en una pista real."

"El repte era doble. Com traslladar el món de l'hoquei perquè  s'entengui visualment sense poder representar una pista sencera i fer d'aquesta aposta a nivell conceptual un signe estilístic de la campanya. Vam decidir entrar a l'univers d'elles com a grup per poder fer aquesta proposta", Raül Tidor, director creatiu de la campanya de TV3

La pista, que en un principi es plantejava com un possible problema, s'ha convertit en una virtut. I el fons negre i els focus donen llum a l'espectacle.

"La pista de joc com a metàfora de la vida. Estan jugant, formen part d'un espectacle i a la vegada també en formen part els seus problemes, el seu dia a dia. Per això hem integrat a l'espot objectes de la seva vida quotidiana com pot ser un banc del parc, un llit..."

La posada en escena ja transmet la vitalitat i la frescor de les noies. La realitzadora Mai Balaguer ens explica els colors utilitzats en la campanya.

"No forçosament el pastel i el rosa han d'estar associats al món femení tou. Aquests tons poden denotar alegria, vitalitat. Les de l'hoquei és una sèrie diferent i ha de cridar l'atenció del món adolescent des d'una perspectiva també diferent. Jugues amb aquesta paleta de colors, però la fas servir des d'una manera molt vitalista i alegre, subvertint el tòpic", Mai Balaguer, realitzadora de l'espot

Un món de colors i d'alegria, que "es contraposa amb el groc i el negre de la seva equipació esportiva, que és el color del perill, de lluita, que transmet força. "Kill Bill" juga amb aquests colors i és una icona del món del grafisme", expliquen Tidor i Mai Balaguer.

 

Com són les noies de l'hoquei?

Les de l'hoquei són set noies que fan pinya, són un equip. Però dins d'aquest grup hi ha lloc per a la individualitat. Cadascuna amb una personalitat marcada, es presenten a càmera fent diferents accions que ens donen informació sobre com son.  L'Enric Vilalta, copy creatiu de l'anunci, explica la intenció darrere d'aquesta posada en escena:

"Hem partit de la Bíblia per veure com són aquestes noies, basant-nos en aquestes personalitats molt definides. Una d'elles és molt rebel, superfeminista; una altra és externament més 'pija', però totes juntes donen fortalesa a l'equip. "Les noies de l'hoquei" no són un tot homogeni, sinó la suma de diferents personalitats, i  hem intentat traduir-ho en la campanya. Però el que tenen en comú és que totes són molt autosuficients i no depenen de l'aprovació dels altres."

Raül Tidor i Mai Balaguer també fan èmfasis en la importància de les individualitats:

"El repte creatiu és no quedar-se només amb el titular que són les noies de l'hoquei com un conjunt, sinó també per separat. A partir del primer segon cada una té una personalitat marcadíssima."

Un últim objectiu que enumera Raul Tidor:

"Que quan estiguis a qualsevol lloc i vegis aquestes imatges (encara que sigui sense so), aconseguim que l'àcting i els colors et cridin l'atenció i en vulguis saber-ne més. Sobretot en un moment on hi ha competència a mort entre ficcions."

I si  encara en voleu saber més, aquí teniu el "making of" de l'espot de promoció de la sèrie:

"Les de l'hoquei" és la nova aposta pel "prime time" dels dilluns a TV3, a partir del 29 d'abril. Les noies de l'hoquei ja tenen Instagram propi i pots començar a seguir-les. A la web trobaràs més informació sobre la personalitat de cada una d'elles i quins són els seus usuaris a xarxes socials.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut