Descobrim els secrets de la segona temporada

"Les de l'hoquei" ens obren les portes d'un dia de rodatge

"Silenci, rodem..." Amb aquestes paraules de benvinguda al set de rodatge topem amb les protagonistes de la sèrie "Les de l'hoquei" i amb les tres noves incorporacions d'aquesta segona temporada: David Selvas, David Solans i Laia Fontan.

Meritxell Subirós

Tot està a punt per començar a rodar. Les actrius de "Les de l'hoquei" seuen al bar del pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans. Abrigades amb flassades, esperen el senyal. Avui estan de celebració.

Ja fa setmanes que les lluitadores imparables del Minerva roden la segona temporada de la sèrie, produïda per TV3 i Brutal Media. Els 13 capítols de la primera entrega va ser un dels grans èxits televisius del 2019. Durant la seva emissió, van liderar les nits de dilluns, van destacar dins del consum digital de TV3 (una mitjana setmanal de 43.000 usuaris únics i 103.000 reproduccions) i van fer el salt internacional de la mà de Netflix.

El realitzador Kiko Ruiz Claverol dona les últimes indicacions abans de rodar. Les actrius s'alliberen de les flassades amb què combaten el fred durant les pauses i, acompanyades dels nois de l'equip masculí, es col·loquen fent pinya. La música sona estrident i la massa de cossos comença a ballar desenfrenadament.

La primera llavor de "Les de l'hoquei" va sorgir el 2016, quan quatre estudiants de Comunicació (Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet) van proposar la idea original a la seva tutora, la Marta Grau. L'autenticitat d'aquell projecte va ser part del seu signe d'identitat.

En aquesta nova entrega, l'equip de guió continua liderat per la mateixa Marta Grau, junt amb Núria Parera, coordinadora d'escaletes, i Cristina Clemente, dialoguista. Kiko Ruiz Claverol repeteix a la la realització d'uns dels capítols i compartirà crèdits amb Marta Pahissa, directora ja lligada anteriorment a altres sèries de ficció de TV3 com "Polseres vermelles" o "Cites".

 

Què sabem de la trama de la segona temporada?

Anem per parts. Pel que fa a la Lorena, arrenca el primer capítol de la segona temporada tornant a casa abans d'hora per circumstàncies que ningú sap. Ella explica que s'ha quedat sense diners... però aviat sabrem què hi ha de cert en tot això.

L'entrenadora del Minerva, l'Anna (Iria del Río), tindrà el seu judici acusada d'agredir una jugadora d'hoquei a Portugal. La seva advocada, la Montse (Aida Oset), és la parella del Germán (Marc Clotet), amb qui ha descobert que l'Anna té molt més que una bona amistat. I les coses que haurien de sortir bé a vegades es torcen. Finalment, la Terrats (Nora Navas) haurà de compaginar les obligacions com a presidenta del club amb la seva imminent maternitat i veurà que ser una "superwoman" té un preu molt alt.

 

La Janina, la jugadora que ha vingut a capgirar l'equip

La temporada anterior es tendia més a la trama per personatge. Ara quedaran tots més agrupats, es relacionaran molt més entre si, també els adults amb els joves, i les relacions són més complexes i adultes. Les protagonistes de la sèrie (Raquel, Lorena, Flor, Gina, Emma, Berta i Laila) veuran reforçat l'equip amb tres nous fitxates, entre les quals, la Janina (Laia Fontan), exjugadora de l'Olimpic i que ha vingut al Minerva per guanyar. Ambiciosa, manipuladora i molt competitiva, aquesta jove jugadora de situació familiar complicada ensenyarà les seves dues cares, una de seductora i i l'altra, una mica més fosca.

 

La competitivitat i les ànsies de guanyar destarotaran les relacions de les del Minerva de tal manera que la Berta veurà perillar la seva capitania, just ara que torna la seva mare a casa i que està superada per la Universitat; la Raquel, que se sent bastant sola, es distanciarà de l'equip pensant que ho té tot perdut com a portera i la Laila començarà a reivindicar les seves arrels després d'un viatge al Marroc. Però a qui li han buscat una trama més trencadora és a la Flor, que patirà un gir totalment inesperat. Tindrà una trama de superació personal i una relació sentimental. L'Emma s'iniciarà en el món de la música de la mà del pare de la Raquel, que és David Selvas, aposta que li portarà conflictes familiars i amb les seves companyes. Per altra banda hi ha la Lorena i l'Òscar: als dos germans els passarà un fet inesperat que els capgirarà la vida completament i que afectarà la mare i els companys.

 

Nous fitxatges al masculí: en David Solans és en Ricard

En David Solans (Ricard Planes), que tothom recorda de la sèrie "Merlí" (era el Bruno, el fill de Merlí), és el nou fitxatge de l'equip masculí, un gran patinador que deixa els estudis per dedicar-se professionalment a l'hoquei. Obsessiu i perfeccionista, en Ricard, que tindrà una trama romàntica, no pasarà desapercebut per les noies del Minerva. Però deixem que sigui ell que es presenti.

 

 

De nen, Solans va ser porter al Club Vilassar Hoquei, dels 4 fins als 15 anys.  El seu seu pare,  que n'era l'entrenador, va ser un dels fundadors del club.

David Selvas és l'Alcover, el pare de la Raquel

Una altra nova incorporació important serà el pare de la Raquel, en Toni Alcover, productor musical que interpreta en David Selvas, cara molt coneguda pels espectadors de TV3 ( "Nissaga de Poder", "La Riera", "Estació d'enllaç", "Laberint d'ombres"...) . En Toni obrirà una nova via de negoci al poble, on s'instal·larà. Com a bon empresari, es dedicarà a buscar nous talents musicals ... i en descobrirà un que té molt a prop, una persona amb un potencial impresionant. Alhora mirarà de donar un cop de mà al club, però si pot, mirarà de treure'n alguna cosa.

 

La idea és que els nous capítols s'estrenin en el segon trimestre del 2020, ha explicat Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3. "Ha estat complicat el finançament d'aquesta segona temporada. No ho ha estat convèncer que s'havia de continuar amb aquest projecte, que agrada molt i que està ple de picades d'ull a la part social i a dignificar situacions complicades", ha remarcat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut