L'Emma i Toni Alcober, a "Les de l'hoquei"
Aniversari, amor incondicional i un part

L'Emma fa els 18 envoltada de conflictes, a "Les de l'hoquei"

Els pares de l'Emma han cedit i accepten que segueixi amb el Toni com a productor, però ella vol anar més enllà. N'està enamorada. La Janina, finalment, és desemmascarada, i l'Òscar i la Sílvia prenen una decisió crucial

Carles Claret Vilaseca

L'Emma i la Janina es fan fotografies juntes per promocionar tant l'esponsorització del Minerva femení com la carrera musical de la filla del Santi, que observa la sessió contenint la ràbia des de les grades del pavelló.

Com a vicepresident, comenta a la Terrats que hauria d'haver tallat el patrocini de l'empresa del Toni Alcober. Ella li respon que, malgrat el que ha passat amb l'Emma, la continuïtat del club depenia dels diners de Player Fest.

Però el Santi està molt enfadat i no para de remugar. La Júlia el convida a parlar amb la seva filla i deixar a banda els retrets:

 

Terrats: Amb aquesta actitud la llances cap a ell i l'allunyes de tu.

 

L'Anna tampoc està per orgues amb l'Alcober, que ha demanat fer una foto conjunta de les germanes Ricou. Al poliesportiu, li diu a la Terrats que no vol tenir-hi res a veure.

Allà mateix torna a coincidir amb el Germán, que ara viu amb els pares. Ella s'interessa per ell... i ell li demanada de quedar. Tot plegat s'ajorna per a més endavant.

 

L'Anna i el Germán es retroben al pavelló
L'Anna i el Germán es retroben al pavelló (CCMA)

 

Aniversari

La Laila proposa a la Berta i la Lorena fer una festa d'aniversari a l'Emma, que està a punt de fer els 18. L'ambient està enrarit pel mal rotllo amb la Raquel i la relació de l'Emma amb els seu pare.

 

Berta: A mi mentre no convidem la Janina, tot m'està bé.

 

Al gronxador, la Berta parla amb la Raquel precisament del rotllo entre l'Emma i el Toni. La celebració de l'aniversari s'esfuma perquè el grup està dividit.

 

L'Emma té una festa d'aniversari només amb la Laila
L'Emma té una festa d'aniversari només amb la Laila (CCMA)

 

També al parc, la Laila fa bufar les espelmes a l'Emma i li regala un dibuix amb un retrat d'elles dues. Parla de la festa que volia preparar-li i que no es farà. L'Emma es conforma amb la petita celebració sincera entre dues amigues.


Fer-ne 18

Després de la sessió de fotos, l'Emma coincideix amb el Toni als lavabos. Ella li diu que els seus pares la vigilen: "estan paranoics".

Es fa un silenci.

 

Emma: Com l'hem liat, no? Tenia moltes ganes de veure't, tu no?
Toni: No pot ser...

 

L'Emma no pot deixar de sentir-se especial cada cop que està al costat del Toni (CCMA)

 

Ell s'escapoleix.

 

Toni: Ja parlarem... Estàs guapíssima.

 

L'Emma somriu esperançada. Però la celebració familiar del divuitè aniversari amenaça a aigualir-li la festa.

Ja a casa, la Núria porta un pastís a taula i tots canten, però la cara de l'homenatjada és un poema. Els fa callar i bufa les espelmes de mala gana.

El Santi demana tenir la festa en pau, i l'Emma li respon que no cal fer el numeret. Fan un brindis forçat i l'Anna li entrega un regal. Són els seus patins de la Copa d'Europa i a la seva germana, en treure'ls d'una capsa, se li il·luminen els ulls.

Els pares li lliuren les claus del cotxe de casa perquè el pugui fer servir ja que, com va passar amb l'Anna, el tiet Enric li paga el carnet.

La situació sembla que es recondueix però l'Emma se'n va de casa amb l'excusa d'una festa sorpresa que li han preparat a la masia. I en surt amb una bossa d'esport plena per plantar-se a casa del Toni. Davant de l'estranyesa d'ell:

 

Emma: Ja tinc 18 anys, em vull quedar aquí amb tu.

 

Ell se n'adona que ha marxat de casa i s'oposa que entri. Però l'Emma li suplica que es vol quedar amb ell ni que sigui una nit. L'atura, ja s'han embolicat prou les coses.

 

El Toni accepta que la Berta passi la nit del seu aniversari amb ell
El Toni accepta que la Berta passi la nit del seu aniversari amb ell (CCMA)

 

Tot i això, l'Alcober no deixa res clar. Reconeix a l'Emma que el problema és que li agrada massa.

L'Emma insisteix a demanar-li que passin l'aniversari junts i entren a la casa. Mentrestant, al pavelló, l'Anna sap per la Laila que no hi ha cap festa d'aniversari.

Prova de trucar l'Emma. No li contesta. Quan el seu pare li diu que no és a casa lliguen caps. El Santi truca l'Emma i, en veure que no contesta, truca directament al Toni que li confirma que la seva filla està amb ell, però, com que ja "és gran", pot decidir si tornar o no a casa.

La Núria vol fer recapacitar al Santi. El que han fet fins ara no ha servit per a res. I és ella qui acaba anant a casa del Toni. Ell l'espera a la porta, però demana parlar amb la seva filla.

 

La Núria parla amb total sinceritat amb la Berta
La Núria parla amb total sinceritat amb la Berta (CCMA)

 

Li vol fer unes preguntes sinceres. L'Emma contesta amb el cor a la mà.

 

Núria: No facis res que no vulguis, sents?

 

Es fan un petó i la Núria marxa.


Amor incondicional

La Flor es recupera ràpidament, millorant qualsevol pronòstic i explica a la Raquel que li fa por penjar-se molt de la Lorena. Quan van fer l'amor, la Flor va notar que estava rara.

Li va dir que no li sabia greu si havia estat amb alguna altra, però, tot i així, va notar alguna cosa estranya. Per la Raquel, no hi ha dubtes sobre la fidelitat.

 

Raquel: La veig millor amb tu que amb la Gina. Teniu una relació d'amor, de cuidar-vos. A mi m'agradaria molt tenir una relació així.


Mentre la Lorena treballa al Pipa, la Flor s'hi presenta per sorpresa caminant sense crosses. Es tornen a professar una admiració que sembla que no té límits, però l'argentina insisteix... a la seva parella, n'hi passa alguna.

 

La Lorena i la Flor s'estimen sense fissures
La Lorena i la Flor s'estimen sense fissures (CCMA)

 

Lorena: La que tinc por de perdre't soc jo, Flor. Mai havia estat tan penjada de ningú.

 

"Al final tot se sap, Janina"

La Berta explica a la Raquel que no suporta la Janina i els seus fums.

 

Berta: Si tothom sabés la veritat?
Raquel: Quina veritat?

 

El Lluc l'està protegint, però la Berta sap perfectament —i ara també la Raquel— que va ser ella qui va robar els diners del torneig. És molt llesta, assegura la Berta.

 

Raquel: Però tan llesta com nosaltres, no...

 

La Raquel i la Berta volen desemmascarar la Janina
La Raquel i la Berta volen desemmascarar la Janina (CCMA)

 

Amb l'excusa de la "fugida" de la seva mare a l'Àfrica, la Raquel parla amb la Janina al vestidor. Li pregunta per la seva, de mare.

 

Janina: Treballa moltes hores i para poc per casa, però ens entenem molt bé.
Raquel: Almenys viviu juntes.
Janina: Sí.
Raquel: I el teu pare? No en parles mai...
Janina: No, perquè qui tira endavant la família és la meva mare. Té molta energia. Sort en tenim d'ella quan les coses no van bé.
Raquel: No us van bé les coses?

 

La Raquel insisteix per fer-la garlar perquè l'està gravant amb el mòbil. Li pregunta obertament si a casa tenen problemes econòmics. La Janina diu que no amb rotunditat.

 

Janina: No tenim problemes econòmics, ni de salut, ni res.

 

En sentir la gravació, la Berta se sent satisfeta. La versió de la Janina no es correspon gens amb el que va explicar-li al Lluc de la greu malaltia de la seva mare.

I la resistència del Lluc no és infinita, especialment quan, amb segones, els companys li retreuen que, per culpa seva, es quedessin sense torneig.

Al bar del poliesportiu, davant de tots, qüestiona a la Janina si és més de dir, com ell, la veritat o de mentir. Ella n'hi demana explicacions davant l'atenta mirada de la Berta i la Raquel.

 

El Lluc humilia la Janina, al bar del polisportiu, davant de tothom
El Lluc humilia la Janina, al bar del polisportiu, davant de tothom (CCMA)

 

El Lluc reprodueix amb el mòbil la conversa gravada i la història de la Janina queda del tot desmuntada. Tot s'assabenten que va enganyar-lo.

 

Berta: Al final tot se sap, Janina.

 

Un part

La Terrats i el Santi tornen del ginecòleg. Ella està descontenta de com l'ha tractat i que parlés només amb el pare. La Júlia vol fer broma sobre el seu estat, tot i que li han recomanat repòs absolut.

El Santi vol donar consells, però ella els rebutja adduint que no entren "dins de les normes que havíem pactat".

Més tard, la Berta i el Lluc arriben mentre ella està fent el sopar. Volen explicar-li què ha passat al bar del pavelló, però la Terrats ja ho sap, la Janina li ha explicat per telèfon.

No li sembla gens bé que l'hagin humiliat davant de tothom. La Berta vol començar una discussió sobre el tema, però la Júlia trenca aigües a la cuina. Marxen atabalats amb taxi cap a l'hospital.

Mentre s'esperen, la Berta truca al Santi per dir-li que la seva tia està parint. Amb el Lluc, recorden tot el que han viscut junts des de petits.

El Lluc confessa a la Berta que és una noia "que ho posa sempre tot molt fàcil" i que mai ha dubtat d'ella.

 

La Bertai el Lluc... s'estimen
La Bertai el Lluc... s'estimen (CCMA)

 

La Berta, en correspondència, li obre el cor i li assegura que, tot i la seva ingenuïtat, és una persona honesta i fidel... Algú "amb qui es pot confiar".

 

Berta: He estat molt gelosa de la Janina...
Lluc: Però tu em vas dir que no quan et vaig demanar per sortir.
(...)
Berta: M'agrades, m'agrades molt i t'estimo.

 

Ella vola sonar més explicacions, però no cal... El Lluc li tapa la boca amb un petó apassionat que interromp l'Olga sortint de l'ascensor. El Santi, que no sap quin paper ha de jugar, i l'Anna també fan cap a l'hospital. Pocs minuts després, els informen que el part ha anat bé.

 

La Terrats ja té als brsços l'Arnau, el fill que tan esperava
La Terrats ja té a coll l'Arnau, el fill que tant esperava (CCMA)

 

A l'habitació, tots contemplen el nadó embadalits, fins que la Terrats i el Santi es queden sols. La mare diu que es troba millor que mai i, finalment, l'Arnau és bressolat a coll pel seu pare.    


Decisió crucial

La Sílvia se n'adona que l'Òscar ha marxat de casa. Va fins al pavelló i pregunta als seus companys. El Lluc li diu que li ha demanat el cotxe, però no sap perquè. Ella dissimula, però, en realitat, encara es preocupa més.

L'Òscar va a veure el Rai. Li explica que si no confessa a la policia, ho farà la seva germana.

 

Rai: La Lorena no et denunciarà mai. (...) Ella t'estima i sap les conseqüències que pot portar tot això.

 

El Rai, íntim amic del Pela, no pot ser més franc amb el seu fill
El Rai, íntim amic del Pela, no pot ser més franc amb el seu fill (CCMA)

 

Ell se sent jutjat per les mirades de la seva germana. És pregunta, fins i tot, si l'estima.

 

Rai: Si no t'estimés ja hauria anat als Mossos.
Òscar: Què he de fer Rai?

 

L'amic del seu pare el convida que sigui ell qui prengui la decisió, al marge de la seva mare, la Lorena o ell mateix. Quan torna a casa, es nota que la Sílvia espera l'Òscar amb ànsia. Ell està desfet.

 

Òscar: No puc més, mama, no puc.


Tots dos es presenten a la comissaria dels Mossos. L'Òscar confessa, fil per randa, què va passar la nit de l'atropellament de la Flor.

 

L'Òscar va a comissaria a explicar la veritat
L'Òscar va a comissaria a explicar la veritat (CCMA)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut