Meryl Streep
Meryl Streep
L'actriu recull el premi Cecil B. DeMille

Les 5 millors frases del combatiu discurs de Meryl Streep als Globus d'Or

La veterana actriu ha recollit a Los Angeles el Globus d'Or honorífic que premia la seva trajectòria i ha fet un discurs que no ha estalviat les crítiques a Trump i al seu estil de fer política

La premsa estrangera acreditada a Hollywood ha volgut afegir un nou guardó a la ja multipremiada trajectòria de Meryl Streep, que compta amb 3 Oscars i 8 Globus d'Or. Quan l'actriu ha pujat a l'escenari a recollir el premi honorífic Cecil Cecil B. DeMille ha pronunciat el discurs més contundent i combatiu de la gala.

Recollint l'acudit que pocs minuts abans havia fet Hugh Laurie, premiat com a millor secundari en una minisèrie per "The nigh manager", Meryl Streep, ha començat el discurs amb força:
"Tots els que sou en aquesta sala pertanyeu al sector més vilipendiat de la societat americana ara mateix. Penseu-hi: Hollywood, estrangers i premsa."

Després de repassar els diversos origens socials i geogràfics de molts dels actors que eren a la gala, ha arribat a aquesta conclusió:
"Hollywood està ple d'"outsiders" i estrangers. I si els fem fora a tots, no tindreu res per veure, excepte futbol i arts marcials, que no són arts."

Streep ha recordat després el moment en què Trump es va burlar d'un periodista discapacitat:
"I aquest instint per humiliar, quan el fa algú poderós des d'un a plataforma pública, impregna a la vida de tothom , perquè  autoritza els altres a fer el mateix. La manca de respecte convida a la manca de respecte, la violència incita a la violència. I quan els poderosos utilitzen la seva posició per intimidar els altres, tots hi  perdem. Som-hi, doncs!"

L'actriu ha remarcat la necessitat de tenir mecanismes de control del poder:
"Necessitem la premsa per mantenir el poder a ratlla, per assenyalar totes les sortides de to que ens indignen"

I finalment, ha tingut un record per a la desapareguda Carrie Fisher
"Com em va dir un dia la meva estimada i recentment desapareguda Princesa Leia: agafa el teu cor trencat i converteix-lo en art."

 

 

 

Anar al contingut