Les 10 coses que has de saber sobre el nou portal de TV3 i Catalunya Ràdio

A partir d'ara, amb el nou portal tot serà més fàcil! I perquè encara et sigui més fàcil descobrir, hem preparat aquesta llista amb les 10 novetats més importants.

1. El disseny és adaptatiu

Amb la utilització del disseny web adaptatiu (conegut també com a "responsive web design"), l'aparença de les pàgines web s'adapta al dispositiu des d'on es visualitzen, tant per les dimensions de la pantalla com per la via d'interacció (amb ratolí o tàctil).

Així, doncs, si proves de reduir i ampliar la grandària de la finestra, veuràs com els continguts es recol·loquen sols i s'hi pot accedir de manera òptima. Comprova-ho! Ara, quan ens miris des del PC, des del mòbil o la tauleta, ho veuràs tot molt més bé. 


2. Tot el que vols saber, veure i escoltar

Tots els programes de TV3 i Catalunya Ràdio tenen el seu espai al nou portal. Els trobaràs fàcilment des de "Programes A-Z" i podràs trobar-ne els vídeos o àudios amb més immediatesa!

 

3. Més qualitat de vídeo i àudio, tant en directe com a la carta

El projecte de renovació del portal ha comportat un important canvi tecnològic de l'emissió dels canals de televisió i les emissores de ràdio per internet. D'aquesta manera, ara els àudios i vídeos en directe i a la carta s'ofereixen amb més qualitat. 

 

4.  Ens adaptem a l'amplada de banda del teu dispostiu

Quan ens escoltis o ens miris en directe a través del web, rebràs les emissions segons l'amplada de banda del teu dispositiu. És el que es coneix com a "streaming adaptatiu", que el que fa és generar diverses qualitats de vídeo i àudio i que des de la web es reprodueixi la més idònia, segons la teva amplada de banda.

Sempre podràs consumir les emissions en directe, encara que tinguis un accés a internet limitat. I el millor és que, si disposes de molta amplada de banda, veuràs les imatges amb molta més qualitat.

 

5. De la graella a la carta

Vols veure què fèiem ahir a TV3? O t'han parlat d'un documental que feien ahir al 33 i no saps com es deia? Ara trobar aquests vídeos serà molt més fàcil. Podràs navegar per les graelles de programació de tots els canals de TV3, fins a nou dies enrere en el temps, i des d'allà veure tots els continguts disponibles.

Aquest sistema de navegació també serà incorporat més endavant a la graella de Catalunya Ràdio.

 

6. Retrocedir durant l'emissió en directe

Quantes vegades hauries volgut parar el temps un moment! Sobretot quan estàs mirant o escoltant el teu programa preferit i et truquen per telèfon! Això és el que permet la tecnologia "time shifting", que incorporem al nou portal: podràs tirar enrere fins a una hora, aturar l'emissió del directe i continuar-la quan vulguis!

 

7. Un disseny pla i funcional

El nou portal segueix la tendència de l'anomenat "flat design": és minimalista i senzill, amb formes geomètriques, colors plans i icones, i evita una textura i una imatge complexes.

 

8. Apliquem la filosofia "mobile first"'

Per dissenyar l'arquitectura del nou portal hem aplicat l'estratègia que es coneix com a "mobile first". Això vol dir que tot està dissenyat i organitzat pensant com es veuran els nostres continguts amb el dispositiu més petit de tots: el mòbil. Un cop superat el repte, es fa extensiva l'experiència a les tauletes i a l'ordinador.

 

9. Et presentem TV3 i Catalunya Ràdio juntes!

Per primera vegada, els continguts dels canals de TV3 i Catalunya Ràdio es presenten en un sol entorn, més interrelacionats, i comparteixen de manera transversal àudios i vídeos als espais temàtics de Notícies, Esports i Cultura.

 

10. Innovem per mantenir la tradició  

TV3 va oferir el primer servei de televisió a la carta d'Europa, fa quasi deu anys, i va ser uns mesos abans de la creació de YouTube. Ara, amb aquest nou entorn, mantenim l'aposta per la innovació.

Anar al contingut