Què passa en la vida d'una adolescent després de ser mare? Com viu un treballador el tancament de la fàbrica on ha anat cada dia els últims vint-i-cinc anys? Com afronta una família la notícia que el seu fill pateix una greu discapacitat?
És possible fer-te en un país nou, amb un nou idioma i un entorn del tot diferent, quan ets un nen i els teus pares emigren? Què canvia en la teva vida quan, de sobte, et trobes assegut per sempre en una cadira de rodes? I quan per fi arriba a casa el nen que has adoptat, després d'una llarga espera? Què passa l'endemà de rebre un diagnòstic fatal?

L'"Endemà" és una sèrie documental sobre la manera com entomem les persones els canvis importants a la nostra vida, aquells esdeveniments que marquen un abans i un després.

En cadascun dels 12 capítols d'aquesta sèrie explorem què passa l'endemà del canvi, com el vivim i com ens sentim, i de quina manera provem d'adaptar-nos-hi. I ho fem al mateix ritme com es viuen els canvis, seguint una persona a partir del moment que la seva vida fa un tomb - sovint sense voler-ho ni esperar-ho- i sent testimoni de les seves reaccions. Però també sentim com ens ho expliquen, amb la perspectiva del temps, altres persones que van passar pel mateix: sabrem com se'n van sortir, o no, i què se n'ha fet anys després. Veiem doncs el canvi "a temps real", però també amb els ulls dels qui ja han vist el que passa l'endemà.

Les situacions que veiem en el programa són individuals, però totes tenen incidència social. La majoria afecten molta gent i responen a fets que ens poden passar a tots. L'endemà mostra les conseqüències personals d'allò que en diem fenòmens socials: els accidents de trànsit, les onades migratòries, l'embaràs adolescent, les adopcions, l'atur... D'una banda, donem pistes: com se'n surt, la gent, d'això? De l'altra, mostrem què representa viure-ho en primera persona.
Anar al contingut