Anar a la navegació principal
General

Veïns Solidaris

Estrena Dimecres 8 gener de 2014 a les 23.00 al 33 i a internet reemissió dissabte 6 de setembre del 2014, a les 22.50 (aprox) al 33 A Catalunya

Estrena Dimecres 8 gener de 2014 a les 23.00 al 33 i a internet
 
reemissió dissabte 6 de setembre del 2014, a les 22.50 (aprox) al 33


A Catalunya han nascut iniciatives espontànies de ciutadans anònims que s'han organitzat per ajudar els seus veïns. Volen pal·liar la greu situació de crisi econòmica, que ja arriba a tots els sectors de la societat.
 

El projecte Confiança Solidària reparteix aliments i articles de primera necessitat a veïns dels barris barcelonins de l'Eixample i Sarrià que ho estan passant malament. I ho fan de forma anònima. A ciutats com Reus també s'ha consolidat el projecte.De Veí a Veí, del barri de Sant Antoni de Barcelona, és una xarxa d'ajuda directa aprofitant la proximitat i confiança que dóna la relació veïnal. De Veí a Veí complementa la tasca dels serveis socials, amb recursos que no proporciona l'administració.
latituds@tv3.cat

ENLLAÇOS

TAULA D'ENTITATS DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA

DE VEÍ A VEÍ, BARRI DE SANT ANTONI. BARCELONA

CONFIANÇA SOLIDÀRIA

 
Anar al contingut

Latituds

Latituds vol donar visibilitat als que impulsen solucions per a la pobresa, les injustícies, les guerres i la sostenibilitat.
Cada capítol tracta sobre un tema concret, amb protagonistes de projectes concrets sobre el terreny que expliquen quins problemes tenen i què fan per superar-los. Especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i de les possibles solucions.

Latituds vol fomentar la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat i el món, mostrant processos de desenvolupament, de comunitats concretes.

Latituds segueix amb especial atenció els projectes de les ONGs i de les entitats socials.

EQUIP
Direcció: Jordi Vilardell
Reporter: Pep Nogueroles
Producció: Joan Carles Villacreces

IX PREMI per a la DIVERSITAT en L'AUDIOVISUAL del CAC 2016
pel capítol "Teixint cohesió a Salt" estrenat a l'octubre del 2015, concedit per la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya: "El jurat valora molt especialment la contribució del programa a (...) la sensibilització pels temes que afecten la immigració i per l'aprofundiment en una realitat que sovint s'ignora o s'obvia, tot donant veu als protagonistes directes. I del reportatge, per mostrar l'altra cara de Salt, la convivència pacífica del veïnat i la unió de diverses cultures, per trencar prejudicis i, també per fer palès que les entitats socials i les associacions de la ciutat han aconseguit trencar l'estigma i preservar la convivència i la cohesió social."

PREMI CIVISME als MITJANS DE COMUNICACIÓ 2015
pel capítol "Veïns Solidaris" estrenat al gener del 2014, concedit pel Departament de Benestar Social i Família, que guardona "els treballs que hagin sobresortit pel tractament de valors de civisme i dels valors per a una nova cultura cívica".

PREMI a la DIVERSITAT en L'AUDIOVISUAL del CAC 2014
pel capítol "Assentaments d'Immigrants" estrenat al gener del 2014, concedit per la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya: "El jurat valora molt especialment la trajectòria del programa (...) i en destaca la voluntat de donar visibilitat a les persones migrades que viuen en els assentaments tot erigint-los en protagonistes, amb veu pròpia, però sense mostrar una visió victimista dels fets."

PREMI VIII MEMORIAL JOAN GOMIS DE PERIODISME SOLIDARI 2013
per la trajectòria periodística del programa, concedit per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Fundipau, Fundació Cultura de Pau, Universitat Ramon Llull, les publicacions "Foc Nou" i "El Ciervo" i família Joan Gomis, amb la col.laboració del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament.

MENCIÓ ESPECIAL PREMI CONSELL BENESTAR SOCIAL 2012
El Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona ha guardonat, amb Menció especial en la categoria de Televisió, el programa Latituds pel capítol "Sense Llar", estrenat al desembre de 2011.

PREMI SOLAR 2011
de la secció espanyola d'EUROSOLAR, l'Associació Europea per les Energies Renovables, pel capítol "Som Energia".

PREMI FESTIVAL CINEMA I DRETS HUMANS, BARCELONA 2011
www.fcdhbcn.com

Cerca posts del blog

Últims posts