Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"
Celia, una nena d'11 anys, interpretada per Andrea Fandos a "Las niñas"
Una història a través de l'educació que van rebre moltes nenes a principis dels 90

"Las niñas", llargmetratge amb participació de TV3, premi del jurat al 3è BRIFF

"Las niñas", òpera prima de Pilar Palomero, s'ha endut el premi del jurat de la tercera edició del Brussels Internacional Film Festival. La producció catalana, amb participació de TV3, aconseguix un altre guardó després d'haver triomfat al Festival de Màlaga

El llargmetratge "Las niñas" ha guanyat el premi del jurat al 3è BRIFF (Brussels International Film Festival). La  pel·lícula de Pilar Palomero explica la història de moltes de les dones d'avui dia, dibuixada a través de l'educació que van rebre a principis dels 90.

Recentment, l'òpera prima d'aquest directora, que ha tingut tan bona acollida entre la crítica, va rebre la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola al Festival de Màlaga, on també va rebre la Bisnaga de Plata a la millor fotografia i el Premi Feroz Puerta Oscura 2020 al millor llargmetratge de secció oficial

Andrea Fandos i Natalia Molina en una escena de 'Las niñas'
Andrea Fandos i Natalia Molina en una escena de 'Las niñas'

L'actriu Andrea Fandos interpreta la Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i de les Olimpíades de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" es una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar+ i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media.

La protagonista amb altres nenes de la pel·lícula en una parada del bus
La protagonista amb altres nenes de la pel·lícula en una parada del bus

 

 

 

Anar al contingut