"Las leyes de la frontera", de Daniel Monzón
"Las leyes de la frontera", de Daniel Monzón
Amb la participació de TV3

"Las leyes de la frontera" s'estrena a la gran pantalla

El dia 8 d'octubre arriba a les sales comercials "Las leyes de la frontera". La pel·lícula està dirigida per Daniel Monzón i es basa en la novel·la homònima de Javier Cercas. La protagonitzen Marcos Ruiz, Begoña Vargas i Chechu Salgado, entre d'altres.

Després del seu pas pel Festival de Cinema de Sant Sebastià, el llargmetratge "Las leyes de la frontera", de Daniel Monzón, arriba als cinemes.

"Las leyes de la frontera" és la història de l'estiu en què el Nacho experimenta el primer amor i es fa gran, transgredint constantment la frontera entre dos mons, creuant la línia que hi ha entre el bé i el mal, entre la justícia i la injustícia. Ens trasllada a l'estiu del 1978.  Nacho Cañas (Marcos Ruiz), un estudiant introvertit i una mica inadaptat, té disset anys i viu a Girona. En conèixer el Zarco (Chechu Salgado) i la Tere (Begoña Vargas), dos joves delinqüents del barri xinès de la ciutat, comença a formar part de "la banda del Zarco", que el porta a viure una carrera imparable de robatoris i atracaments que s'allargarà durant tot l'estiu i que canviarà la seva vida per sempre.

El viatge a l'altre costat de la frontera que planteja la història s'ofereix des dels ulls d'un jove de classe mitjana, estudiant de disset anys, fill de funcionari, que viu on vivim la majoria de nosaltres, en aquest costat de la barrera, en un món, diguem-ne, presidit per la realitat. Aquest noi, el Nacho, ens agafa la mà i fa un salt a l'altre costat de la frontera. Amb ell s'inicia una aventura al costat salvatge de la vida, una aventura que tots, en major o menor mesura, hem tingut ganes de viure. Saltar-se la llei i viure de pressa al costat d'un grup de delinqüents. Pura adrenalina adolescent. - Daniel Monzón

La resta de la banda està interpretada per: Carlos Oviedo, com el Guille; Xavier Martín, com el Gordo; Daniel Ibáñez, com el Piernas; Jorge Aparicio, com el Chino; Víctor Manuel Pajares, com el Drácula, i Cintia García, com la Lina. Completen el repartiment actors com: Xavi Sáez ("Dolor y gloria", "No mataràs"), Carlos Serrano ("Patria", "El secreto de Puente Viejo"), Estefanía de los Santos ("Grupo 7", "Tiempo después"), Pep Tosar ("Mientras duermes", "La sombra de la ley"), Santiago Molero ("El hombre de las mil caras", "Águila Roja"), Ainhoa Santamaría ("Mientras dure la guerra", "Élite"), Elisabet Casanovas ("Merlí", de TV3) i Pep Cruz ("El día de mañana"), entre d'altres.

La pel·lícula es va rodar la tardor del 2020 en diferents localitzacions de Catalunya, entre les quals destaquen Girona, Manresa, Montblanc i la costa del Garraf. És una producció d'Ikiru Films, La Terraza Films, Atresmedia Cine i Las Leyes de la Frontera AIE, en col·laboració amb Buendía Estudios.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut