Alguns dels protagonistes de "La memòria dels Cargol"
Alguns dels protagonistes de "La memòria dels Cargol"

Al llarg dels seus set-cents anys d'història, la família Cargol aixeca un mas, conrea les terres, lluita en les nombroses guerres que des de sempre han assolat Catalunya, guanya diners, s'arruïna amb la fil·loxera i arriba fins al tombant del mil·lenni i l'era d'internet amb esperances de seguir endavant.

Els temps van canviant, el país va sofrint les conseqüències de les crisis econòmiques i les rauxes polítiques, i la família Cargol, mantenint sempre la seva essència, i, al mateix temps, adaptant-se a les noves situacions, va mirant de sobreviure sense pena ni glòria, però, això sí, amb considerables dosis d'humor, d'ironia i de tendresa.

Malgrat el pas del temps, l'espectador tindrà a cada capítol la possibilitat de reconèixer en els protagonistes uns trets característics: la gasiveria, la tossuderia, etc., que al llarg de la història s'aniran repetint. Són característiques que, d'una manera o d'una altra, segueixen vigents en la societat actual.

La sèrie també inclourà en els seus arguments dades amb rigor històric sobre com es feien al llarg dels segles els actes més elementals de la vida quotidiana: menjar, rentar-se, cuinar, fer l'amor, escalfar la casa, dormir, refredar els aliments, etc. En aquest sentit, s'ha fet un important estudi per acurar al màxim la importància de l'ambientació i la caracterització de cada un dels capítols.

Tot i que es tracta d'una sèrie còmica, s'ha posat un èmfasi especial en el rigor històric, per la qual cosa l'equip de guionistes i el de direcció artística han tingut la col·laboració de dues prestigioses historiadores que han preparat la documentació necessària per abordar cada una de les històries que s'expliquen al llarg dels vint-i-sis capítols.

Equip

Idea original:
Anna Rosa Cisquella
Joan Lluís Bozzo

Producció executiva:
Anna Rosa Cisquella
Quique Camín

Producció TVC:
Sesse Espona

Direcció:
Joan Lluís Bozzo
Eduard Cortès
Jordi Frades

Guionistes:
Lluís Arcarazo
Joan Lluís Bozzo
David Castillo
Joan Carreras
Eduard Cortès
Jordi Galceran
Francesc Orteu
David Planas

 

Repartiment

Pep Ferrer
Hereu

Francesca Piñón
Constança

Àlex Casanovas
Bernat

Àngels Poch
Padrina

Mireia Aixalà
Eva

Biel Duran
Hereuet

Pep Cruz
Pere Pau

Ariadna Planas
Estranya

Richard Collins-Moore
Baró

Joan Manuel Orfila
Notari

Carles Martínez
Batlle

Joan Lluís Bozzo
Rector

Anar al contingut