Imatge de la sèrie "L'altra mirada"
Imatge de la sèrie "L'altra mirada"
Dilluns, a les 22.05, estrena a TV3

"L'altra mirada", el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu

Ambientada en una acadèmia per a senyoretes a la Sevilla dels anys 20, "L'altra mirada" és el viatge d'un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu. La ficció va ser reconeguda com a millor sèrie dramàtica al festival MiM Series

Als anys 20 del segle passat, la Teresa (Patricia López Arnaiz, que va recollir un premi Ondas per la seva interpretació en aquesta sèrie), una dona moderna i emancipada, arriba a Sevilla per treballar de mestra en una acadèmia per a senyoretes, fugint d'una història tèrbola viscuda a Lisboa. A l'escola, la Teresa de seguida connecta amb la directora, la Manuela (Macarena García), una noia jove que ha heretat el càrrec de la seva mare. Des del primer dia, la nova mestra revolucionarà la institució amb les seves idees i es guanyarà la confiança de les alumnes i l'enemistat d'alguna de les mestres més veteranes.

"L'altra mirada" mostra un centre d'ensenyament aferrat a les tradicions pròpies d'una capital de província en l'època d'entreguerres. Tot aquest univers i els seus pilars trontollen amb l'arribada d'una nova professora que ve amb un objectiu secret relacionat directament amb l'acadèmia. La sèrie retrata la societat de l'època a través de dones adultes i valentes al costat de joves plenes d'il·lusió que afronten problemes i reptes molt actuals, i és un homenatge a la institució educativa.

A la sèrie es mostrarà la importància del paper de l'educació a l'hora de crear un món millor i cada capítol, dels 13 que té en total la primera temporada, se centrarà en la història d'un personatge.

Els dos primers capítols

Tabac, pantalons, jazz

La Teresa arriba amb idees feministes a una acadèmia per a senyoretes de Sevilla als anys 20 del segle passat. Esgarrifada pel sistema educatiu que s'hi aplica, comença des del primer dia a intentar canviar les coses. De seguida es fa amiga de la jove directora, la Manuela, i s'enemista amb una professora veterana, la Luisa. La Teresa mostra un especial interès per una alumna, la Roberta, relacionada misteriosament amb els fets escabrosos que la van fer fugir precipitadament de Lisboa.

Un vot de confiança

L'arribada de la Roberta borratxa a l'escola enutja els pares de les alumnes, que exigeixen el cap de la Teresa. La Manuela, però, la continua defensant, fet que provoca la indignació de la Luisa. La Manuela, tipa de retrets, proposa celebrar unes eleccions per triar una directora consensuada per tothom, i la Luisa s'hi presenta també com a candidata. Però la celebració de les eleccions, en què també poden participar les alumnes, espanta la Manuela mare, que se les enginyarà per boicotejar l'acte.

"L'altre mirada" és una sèrie de TVE produïda en col·laboració amb Boomerang TV.

 

Anar al contingut