Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Dijous, a les 22.40, a TV3

Laia Marull protagonitza "La Xirgu"

La pel·lícula, dirigida per Sílvia Quer, està ambientada en l'any 1927 i recrea les dificultats que va tenir la companyia de Margarida Xirgu per poder estrenar l'obra "Mariana Pineda", de Federico García Lorca, en plena dictadura de Primo de Rivera.

Barcelona, 1927. Margarida Xirgu, la gran dama de l'escena, està a punt d'estrenar "Mariana Pineda", obra del desconegut Federico García Lorca. Quan falten poques hores per alçar el teló, les autoritats de la dictadura desallotgen el magnífic teatre amb l'excusa que hi ha perill de despreniments. En realitat, volen censurar el que consideren propaganda republicana. Però la Xirgu, animada pel seu amic i mentor Ramón del Valle Inclán, està decidida a representar-la aquella mateixa nit, encara que sigui en un cabaret de tercera al Paral·lel. Ni les desercions d'alguns membres de la companyia, ni la falta de vestuari i attrezzo ni, fins i tot, les amenaces de mort per part dels monàrquics, la faran desistir del seu propòsit. Però quan, sorprenentment, Valle Inclán li prohibeix estrenar aquella porqueria per no malmetre definitivament la seva reputació, i el mateix Federico dubta de la seva qualitat i que valgui la pena exposar-se a la presó o a l'exili per representar-la, la Margarida haurà de decidir si, com la mateixa Mariana Pineda, ho arrisca tot per la llibertat i l'home que estima.

Aquest és el reportatge que va fer TV3 del rodatge de la pel·lícula

Fitxa tècnica

Direcció: Sílvia Quer
Producció: Distinto Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, Zenit TV, Tito Clint Movies i participació de Televisión de Galicia, Canal sur Televisió i amb la col·laboració de l'ICEC, 2015
Guió: Margarita Melgar
Productora: Miriam Porté
Productora executiva TVC: Cruz Rodríguez
Director de fotografia: Sergi Gallardo
Música: Pablo Cervantes
Intèrprets: Laia Marull (Margarida Xirgu), Fran Perea (Federico García-Lorca), Luis Zahera (Ramón del Valle Inclán), Pere Ponce (Faustino Borrades), Míriam Iscla (Natàlia) i Pau Durà (Miguel Ortín)

Notes de la directora, Sílvia Quer

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut