Carmen Machi és la Marisa, una jubilada voluntària en un camp de refugiats
Carmen Machi és la Marisa, una jubilada voluntària en un camp de refugiats
Una pel·lícula amb la participació de TV3

"La voluntaria", al D'A Film Festival

"La voluntaria", dirigida per Nely Reguera i protagonitzada per Carmen Machi, s'estrena el 5 de maig al Teatre del CCCB, dins de la programació del D'A Film Festival. A la projecció hi assistirà l'equip de la pel·lícula.

El 5 de maig, a les 20.00, s'estrena la pel·lícula "La voluntaria", al Teatre del CCCB, a la plaça de Joan Coromines (Barcelona), dins de la programació del D'A Film Festival. La pel·lícula compta amb la participació de TV3. Abans de la projecció, a les 19.30, està prevista l'arribada de l'equip de la pel·lícula, que estaran a disposició dels mitjans gràfics.

Sis anys després del seu aplaudit i punyent debut, "María (y los demás)", Nely Reguera torna al cinema amb un film protagonitzat per una esplèndida Carmen Machi que parla de la distància, sovint llunyana, entre la voluntat d'estimar i ajudar els altres i les possibilitats reals de fer-ho.

La pel·lícula, rodada en un camp de refugiats real, planteja més preguntes que no pas respostes. Carmen Machi interpreta una metgessa, la Marisa, que s'acaba de jubilar. El guió és del director, l'Eduard Sola i la Valentina Viso. La Marisa, cansada de la seva vida, decideix anar de voluntària a un camp de refugiats grec on, a parer seu, necessiten gent com ella. Un cop allà, es fa evident que no té res a veure amb els altres voluntaris i els límits entre la necessitat de cuidar i de sentir-se útil es començaran a desdibuixar.

"La voluntària aborda la complexitat de l'acte i el desig d'estimar i cuidar. Cuidar-nos els uns als altres és una feina que ens uneix, ens ajuda a créixer, ens humanitza. I, en canvi, què ens impulsa a fer-ho? El benestar de l'altre o també la nostra pròpia satisfacció? És possible combatre la injustícia del sistema només amb bones intencions i sense renunciar a la nostra comoditat?  Estem disposats a assumir renúncies i sacrificis en la nostra societat occidental i comunista?"   - Nely Reguera, directora. 

Completen el cartell Hamam Aldarweesh-Almanawer (Ahmed), Itsaso Arana (Caro), Arnau Comas (Sergi), Dèlia Brufau (Berta), Yohan Levy (Oliver) i Henrietta Rauth (Ingrid). Gran part del repartiment i figuració de la pel·lícula són persones refugiades, com el Hamam Aldarweesh-Almanawer, que va compartir moltes de les seves vivències, que es van acabar incorporant al guió. La fotografia és d'Aitor Echevarría (AEC) i la música, de Javier Rodero Villa.

És una producció de Fasten Films, BTeam Prods, Homemade Films, amb la participació de TV3.

 

Anar al contingut