Anar a la navegació principal
La vestiteca

Una baralla a "La Riera"

(Avisem que aquest post conté molta sang) Ja hi tornem a ser i a hores d'ara estem en plena voràgine preparant la nova temporada de TV3. De

(Avisem que aquest post conté molta sang)
Ja hi tornem a ser i a hores d'ara estem en plena voràgine preparant la nova temporada de TV3.
De fet, les nostres companyes de "La Riera" ja fa setmanes que estan gravant una altra tongada dels capítols que podreu començar a veure aquesta tardor.
Així que per anar fent boca i refrescar-vos una mica la memòria us explicarem alguns secrets de com es va fer un dels moments més "violents"del capítol especial que acomiadava la temporada passada.En el "post" decom vam matar en Balló ja us parlàvem de la remolatxa com a producte estrella per falsejar la sang. Però a més d'aquest producte també podem trobar una gran quantitat de "gadgets" com ara sang artificial líquida de diferents tonalitats i textures per crear tota mena d'efectes i ferides.Per a la baralla entre en Nil i en Dani, l'equip de caracterització va treure tot un arsenal de productes sanguinolents.Sang falsa a dojo, xeringues, esponges i càpsules que un cop mossegades simulen l'efecte de sang brollant de la boca.Les caracteritzadores Aura Cuxart i Lorena Muñumer, armades amb sang líquida, van fer servir diferents tècniques per aplicar la sang i adaptar-la en tot moment als efectes que requeria la baralla. Com que són previsores, per poder treballar còmodament i no haver de patir per si es tacaven, van optar per un "outfit" de granota blanca de pintor.
Molt més tacats van acabar els nostres protagonistes, però en Peter Vives (Nil) i en Jaume Madaula (Dani) no van perdre el sentit de l'humor.
Durant la seqüència amb cada cop de puny havíem de parar de gravar per afegir-hi més sang.
Després, l'equip de vestuari acabava de rematar amb encara més sang a la roba dels personatges.La Teresa Clopés, ajudant de vestuari, anava tacant la samarreta a mesura que la baralla evolucionava.En el capítol 1.344 hi va haver sang, molta sang, però també molta roba doble. Doble, o millor dit, triple, perquè les seqüències protagonitzades per en Nil no es van gravar seguides. De fet, es van gravar en diferents dies.
Com per parar boges durant els dies de gravació! Ara, la samarreta està tacada i en la seqüència següent encara no!
Per això teníem tres samarretes iguals. Una de neta, una de tacada durant la baralla i una altra amb la sang ja seca.Per a en Dani també teníem roba doble, per a ell i per al seu doble. No deveu pensar que el llançaríem per les escales de veritat? Caure escales avall a la ficció és tot un art i requereix una tècnica per no prendre mal de veritat.
Per això es va fer amb la col·laboració d'un especialista vestit exactament igual que en Dani.
Per escollir aquest vestuari havíem de tenir en compte la necessitat d'amagar les proteccions a l'esquena i als genolls que, per motius de seguretat, portava el doble.


Anar al contingut

La vestiteca

Disseny de Vestuari de TV3 fa gairebé trenta anys que és el departament responsable de crear per a qualsevol programa els "looks" de presentadors, actors, músics, col·laboradors, vestint-los. I coneix tots els secrets per fer-ho.

Us agradaria que us els descobríssim?

"La Vestiteca", doncs, és un blog per conèixer a fons el Departament de Disseny de Vestuari. Volem obrir-vos les nostres portes. Us mostrarem el "backstage" del procés de creació d'estilismes i dissenys que veieu per pantalla. El nostre dia a dia amb presentadors, actors..., i tots els secrets que vulgueu saber.


Som aquí per recollir els vostres consells, per resoldre els vostres dubtes, les vostres consultes, les vostres curiositats..., és el moment de furgar la televisió per dins. A partir d'ara "La Vestiteca" serà l'espai de trobada entre l'audiència i nosaltres.

Cerca posts del blog

Últims posts