Anar a la navegació principal
La vestiteca

Què portem al maletí de rodatge?

Es pot saber com és una dona pel que porta a la seva bossa? No som psicòlegs, però t'expliquem què pots trobar al nostre maletí de rodatge. Tisores:


Es pot saber com és una dona pel que porta a la seva bossa? No som psicòlegs, però t'expliquem què pots trobar al nostre maletí de rodatge.

Tisores: indispensables! Petites o de mida mitjana, ja que tampoc no es tracta de carregar amb les tisores de tallar pollastre. El més important és que siguin acabades en punxa i esmolades.
Sempre a punt per tallar un fil inoportú, ratllar una sola de sabata per evitar relliscades o tallar cintes, etc.

Fil: a més del blanc i el negre, som molt fans de les trenes de fils de diferents colors. Així en poc espai tens una gamma de colors bàsics. Per experiència sabem que, arribat el moment, segur que mai trobaràs el color exacte que necessites.

Agulles: no sabem si va ser abans l'ou o la gallina, i tampoc sabem si el fil o l'agulla. Tenint en compte que segurament haurem d'enfilar-la amb pressa, millor una amb el forat d'una mida adaptada al teu nivell de presbícia. Per evitar córrer, normalment portem alguna enfilada amb fil blanc o negre.

Agulles de cap: per si has de marcar algun arranjament. Tenen l'inconvenient de cobrar vida pròpia i aparèixer als llocs inoportunament.

Raspall: millor que sigui suau o dels reutilitzables. Serveix per treure borrissol, pèls i caspa, sobretot sobre colors foscos on el més mínim borrissol es magnifica en pantalla.

Rotlle de cinta adhesiva: l'equivalent al raspall però millor per al borrissol més rebel i especialment en cas de pèls de mascota.

Cinta de doble cara: per mantenir a lloc una peça de roba, per exemple una corbata. I també per fer vores exprés.

Imperdibles: t'estalvien haver de cosir, però s'han de saber posar bé per evitar que no es notin. És millor portar-ne de totes les mides, però sobretot dels més petits i un de gros.

Netejador de sabates: millor les espongetes i deixar el betum i altres estris de netejar sabates.

Càmera de fotos o la del mòbil: és, sobretot, la nostra eina imprescindible per treballar en una sèrie o pel·lícula. Per quan et trobes amb un vestuari que ha de tornar a sortir (té ràcord). Per molt que ho descriguis per escrit en la seva fitxa corresponent, al final una imatge val més que mil paraules.
Les més "vintage" encara recordem quan encara no existien les digitals ni els mòbils i fèiem servir les Polaroids.



Opcionals:

Botons: serà molt difícil que et coincideixi amb el que necessitis justament, però et pot solucionar una emergència. Sobretot els blancs de mida estàndard de camiseria.

Guix blanc: per dissimular una taca (no gaire fosca) sobre una peça blanca.

Productes antitaques: has d'anar amb compte, ja que segons el teixit o la consistència del color pot ser pitjor el remei que la malaltia.

Goma elàstica: fina i de color negre, et pot servir per subjectar peces. Tens uns pantalons que et va grans i no tens un cinturó a mà? Agafes dues travetes i les uneixes amb la cinta per cenyir la cintura.
Vols convertir un sostenidor normal en un de nedadora? Uneix amb la cinta els dos tirants (per la part de darrere, evidentment), i voilà!

Cinta mètrica: per agafar alguna mida per a un arranjament posterior.

Cadascú de nosaltres tenim els nostres mètodes i els nostres trucs, que anem adaptant a les diverses situacions, al temps i al material de què disposem.






Anar al contingut

La vestiteca

Disseny de Vestuari de TV3 fa gairebé trenta anys que és el departament responsable de crear per a qualsevol programa els "looks" de presentadors, actors, músics, col·laboradors, vestint-los. I coneix tots els secrets per fer-ho. Us agradaria que us els descobríssim? "La Vestiteca", doncs, és un blog per conèixer a fons el Departament de Disseny de Vestuari. Volem obrir-vos les nostres portes. Us mostrarem el "backstage" del procés de creació d'estilismes i dissenys que veieu per pantalla. El nostre dia a dia amb presentadors, actors..., i tots els secrets que vulgueu saber. Som aquí per recollir els vostres consells, per resoldre els vostres dubtes, les vostres consultes, les vostres curiositats..., és el moment de furgar la televisió per dins. A partir d'ara "La Vestiteca" serà l'espai de trobada entre l'audiència i nosaltres.

Cerca posts del blog
Últims posts