Anar a la navegació principal
La vestiteca

Colorimetria per a "La gent normal".

Des de fa uns mesos, l'Agnès Marquès compagina el "TN migdia" amb la direcció i presentació del programa del 33 "La gent normal". "La gent normal"




Des de fa uns mesos, l'Agnès Marquès compagina el "TN migdia" amb la direcció i presentació del programa del 33 "La gent normal".
"La gent normal" parla d'històries humanes mitjançant testimonis anònims o coneguts que han viscut directament o indirectament una situació difícil.
Més "casual" i relaxat, però amb un punt de sofisticació continguda , el "look" de la presentadora és molt diferent del que habitualment llueix com a conductora del "TN".
Per a aquest programa, hem apostat també per fer servir el color com a eina de comunicació.
Els colors juntament amb un espai que canvia de mobiliari en cada programa i una postproducció acurada ens ajudaran a crear l'atmosfera general del programa.
Una breu anàlisi basada en la colorimetria ens permetrà identificar els colors que ens serviran per transmetre valors com ara la proximitat i l'accessibilitat.
Encara que la colorimetria es defineix com una ciència, per sort l'Alícia Surli, l'estilista del programa, no va haver de fer experiments i estranyes equacions (ella és més de lletres).
Tot plegat és molt més fàcil, ja que són el to i la lluminositat de la pell, així com el color dels ulls i dels cabells, els que ens marcaran quina serà la tonalitat triada (freda o càlida).

La tonalitat de l'Agnès correspon a la gamma càlida opaca.
A partir d'aquí, podrem decidir quins colors farem servir segons què vulguem potenciar o transmetre.




Els colors lluminosos transmeten proximitat i accessibilitat.
El color vermell, amb pigments lluminosos, li dóna un punt de sofisticació massa intens per al programa, aquí rebaixat per un blau (fred).




El blanc aportarà molta lluminositat a aquest " look" relaxat.




Colors freds opacs, que la fan molt més extremada, per a un "look" casual.





Els colors càlids lluminosos aportaran un to neutre i d'austeritat, que contrasta amb la sofisticació del vestit i de les sandàlies.

I vosaltres, de quina tonalitat sou?









Anar al contingut

La vestiteca

Disseny de Vestuari de TV3 fa gairebé trenta anys que és el departament responsable de crear per a qualsevol programa els "looks" de presentadors, actors, músics, col·laboradors, vestint-los. I coneix tots els secrets per fer-ho. Us agradaria que us els descobríssim? "La Vestiteca", doncs, és un blog per conèixer a fons el Departament de Disseny de Vestuari. Volem obrir-vos les nostres portes. Us mostrarem el "backstage" del procés de creació d'estilismes i dissenys que veieu per pantalla. El nostre dia a dia amb presentadors, actors..., i tots els secrets que vulgueu saber. Som aquí per recollir els vostres consells, per resoldre els vostres dubtes, les vostres consultes, les vostres curiositats..., és el moment de furgar la televisió per dins. A partir d'ara "La Vestiteca" serà l'espai de trobada entre l'audiència i nosaltres.

Cerca posts del blog
Últims posts