La història de l'assassina en sèrie, proxeneta i segrestradora de nens

"La vampira de Barcelona", premiada al Grimmfest de Manchester

El thriller d'època basat en una història real "La vampira de Barcelona" ha aconseguit el premi als millors efectes especials en el Grimmfest, el Festival Internacional de Cine Fantàstic de Manchester. És un film dirigit per Lluís Danés amb coproducció de TV3

El llargmetratge "La Vampira de Barcelona", dirigit per Lluís Danés i protagonitzat per Nora Navas ("Pa negre", "Tots volen el millor per a ella", "La llum d'Elna", "Formentera Lady", "Carta a Eva", "Polseres vermelles", "Les de l'hoquei") i Roger Casamajor ("L'escollit", "Pa negre", "Laia", "Temps de silenci", "Mar de fons"), suma un nou premi després de ser el triomfador dels XIII Premis Gaudí, amb cinc reconeixements, i de recollir el Gran Premi del Públic de la 53a edició del Festival Internacional de Cinema de Sitges. En aquesta edició de Pasqua, el Grimmfest Easter Horror Nights, que s'ha celebrat de l'1 al 5 d'abril de manera virtual, ha lliurat el premi als millors efectes especials a aquest thriller d'època produït per Brutal Media i Filmax en coproducció amb TV3.

La història es basa en la vida d'Enriqueta Martí, coneguda amb el sobrenom de "la Vampira del Raval" i que la premsa acusava d'assassina en sèrie, proxeneta i segrestradora de nens. Un dels personatges de l'imaginari popular més importants de la ciutat de principis del segle XX.

En aquella època, Barcelona estava en plena revolució industrial i convivien dos submons: el modernista i burgès (superficial i d'aparença) i el de la classe treballadora. Enriqueta Martí malvivia en aquest segon. La connexió entre les dues meitats era el prostíbul, on coincidien tots els personatges. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d'una família rica, commociona el país, i la policia té aviat uns sospitosa: Enriqueta Martí (Nora Navas). El periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s'endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on sap que trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens, dels quals s'acusa la Vampira. Aviat descobrirà que allà s'amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.

Premi millors efectes Especials al festival Grimmfest Easter Horror Nights
Premi als Millors Efectes Especials en el festival Grimmfest Easter Horror Nights (ACN/Filmax)

El repartiment també compta amb  Bruna Cusí ("Incerta glòria", "Estiu 1993", "La dona del segle"), Núria Prims ("Incerta glòria", "Nissaga de poder"), Sergi López ("El viatge de la Marta", "La Innocència", "La vida lliure", "Quatretondeta", "Segon origen", "Un dia perfecte", "Ismael", "Pa negre", "Petit indi"), Francesc Orella ("Durante la tormenta", "7 raons per fugir", "Contratemps", "Tres dies amb la família", "Merlí", "Terra baixa", "Ermessenda"), Mario Gas ("Laia", "Nit i dia") i Francesca Piñón.

El Grimmfest és un festival de cinema de gènere veritablement independent, compromès i dedicat a compartir grans pel·lícules tant de cineastes nous com consolidats. Un festival orgullós d'estrenar el millor de les noves pel·lícules de terror, de culte, de fantasia extrema i de ciència-ficció. En el seu tretzè any, el Grimmfest continua atraient una gran comunitat de fans de cinema, premsa i convidats a Manchester, al Regne Unit, i recentment va ser considerat un dels millors festivals de gènere del món per la revista MovieMaker.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut