Temporada Alta 2015

La tria de Toni Puntí

Els 10 espectacles imprescindibles del Temporada Alta

El Festival Temporada Alta 2015 acull 110 espectacles en poc més de dos mesos. De tots ells, n'he triat 10, en una tria molt personal.

1. "73 raons per deixar-te"

Farà temporada a Barcelona, però tinc ganes de ser dels primers a veure el musical que han parit a mitges Guillem Clua ("Smiley"), Jordi Cornudella i Elisenda Roca ("T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré").

 

2. "Dinamo"

Vaig quedar commogut per "La omisión de la familia Coleman" a l'edició 2007 de Temporada Alta i, des d'aleshores, sempre que puc, no em perdo res que dugui la firma de l'argentí Claudio Tolcachir.

 

3. "Slava's SnowShow"

No és nou i potser ja l'heu vist. Però mireu el seu vídeo i atreviu-vos a dir que no hi voleu tornar. Un espectacle per a tots els públics.

 

4. "L'última cinta de Krapp"

Teatre en lituà? A Temporada Alta tot és possible, i no saps com surts de renovat quan veus coses que vénen de lluny. Aquesta proposta casa l'univers de Samuel Beckett amb la personalitat d'un dels directors internacionals de referència, Oskaras Korsunovas.

 

5. "Vinicio Capossela & Cabo San Roque"

Perquè Temporada Alta també té cabuda per a propostes musicals. I aquesta ve especialment de gust. Vinicio Capossela celebra 25 anys de carrera al costat d'una de les nostres formacions més innovadores, els Cabo San Roque.

 

6. "Mesura per mesura"

Al capdavant de la companyia Cheek by Jowl, el director Declan Donnellan és un bon conegut dels espectadors de Temporada Alta. Donnellan torna a Shakespeare, però en aquesta ocasió ho fa amb la companyia del Teatre Puixkin de Moscou.

 

7. "Conillet"

Aquesta tria és fruit d'una debilitat anomenada Clara Segura. Aquest monòleg es veurà també al Lliure però, abans, s'estrenarà a Temporada Alta.

 

8. Maria Rodés "Maria canta copla"

Aquesta tria musical també és una debilitat. Encara no he pogut sentir en directe aquest disc de copla renovada amb la firma de Maria Rodés, i em ve molt de gust fer-ho en un espai com la sala La Planeta.

 

9. "The Valley of Astonishment"

Un altre dels cognoms imperdibles del Temporada Alta és el del mestre Peter Brook. No vaig poder veure l'espectacle de l'any passat però no em perdré el d'aquest any.

 

10. "Bèsties"

Blaï Mateu serà una de les estrelles del Temporada Alta i no perquè sí. El fill de Tortell Poltrona lidera una companyia de circ d'autor que, sempre que l'he vist, m'ha meravellat. Confio que aquestes "Bèsties" també em sorprenguin.

Anar al contingut