• La sonora - capítol 116
  Veure vídeo

  La sonora - capítol 116

  Txarango ens convida al seu poble per presentar el festival Clòwnia & El folk de La ruta de les estrelles

  Els nois de Txarango ens conviden a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses, als espais de la seva infantesa i on van començar com a colla d'amics i com a grup. Anem a sucar els peus al riu en què s'han inspirat per donar nom al seu segon disc, "Som riu"; a la sala on van fer el primer concert i on canten alguns temes tradicionals de la comarca amb la gent del grup Randellaires. A més, a Sant Joan de les Abadesses, visitem algun dels espais on tindrà lloc el festival "Clòwnia", promogut per Txarango, i que durant els dies 2 i 3 de maig omplirà la vila de música.

  Tot seguit, descobrim el grup de folk lleidatà La ruta de les Estrelles al Museu de Lleida. Música amb arrels en el marc d'obres d'art històriques.

  Txarango ens convida al seu poble per presentar el festival Clòwnia & El folk de La ruta de les estrelles Els nois de Txarango ens conviden a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses, als espais de la seva infantesa i on van començar com a colla d'amics i com a grup. Anem a sucar els peus al riu en què s'han inspirat per donar nom al seu segon disc, "Som riu"; a la sala on van fer el primer concert i on canten alguns temes tradicionals de la comarca amb la gent del grup Randellaires. A més, a Sant Joan de les Abadesses, visitem algun dels espais on tindrà lloc el festival "Clòwnia", promogut per Txarango, i que durant els dies 2 i 3 de maig omplirà la vila de música. Tot seguit, descobrim el grup de folk lleidatà La ruta de les Estrelles al Museu de Lleida. Música amb arrels en el marc d'obres d'art històriques.

 • Txarango ens convida al seu poble
  Veure vídeo

  Txarango ens convida al seu poble

  Txarango ens convida al seu poble per presentar el festival Clòwnia i el folc de La Ruta de les Estrelles

  Els nois de Txarango ens conviden a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses, als espais de la seva infantesa i on van començar com a colla d'amics i com a grup. Anem a sucar els peus al riu en què s'han inspirat per donar nom al seu segon disc, "Som riu"; a la sala on van fer el primer concert i on canten alguns temes tradicionals de la comarca amb la gent del grup Randellaires. A més a més, a Sant Joan de les Abadesses hi visitem algun dels espais on tindrà lloc el festival Clòwnia, promogut per Txarango, i que durant els dies 2 i 3 de maig omplirà la vila de música.

  Txarango ens convida al seu poble per presentar el festival Clòwnia i el folc de La Ruta de les Estrelles Els nois de Txarango ens conviden a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses, als espais de la seva infantesa i on van començar com a colla d'amics i com a grup. Anem a sucar els peus al riu en què s'han inspirat per donar nom al seu segon disc, "Som riu"; a la sala on van fer el primer concert i on canten alguns temes tradicionals de la comarca amb la gent del grup Randellaires. A més a més, a Sant Joan de les Abadesses hi visitem algun dels espais on tindrà lloc el festival Clòwnia, promogut per Txarango, i que durant els dies 2 i 3 de maig omplirà la vila de música.

 • La sonora - capítol 115
  Veure vídeo

 • La Sonora - capítol 114
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 114

  Compartir dóna gustet amb Marquet.
  Marquet és un artista transmèdia que acaba de presentar, acompanyat de la viola de roda de Marc Egea, un tre
  ball sobre el poeta Vicent Andrés Estellés. Marquet reivindica la cultura veritablement alternativa a través del col·lectiu d'agitació cultural Compartir Dóna Gustet, amb propostes musicals o amb el llargmetratge "El ball del velatori".

  Marc Egea & Amanida Folk i Descordats
  Els Amanida folk fa més de deu anys que corren pel món interpretant música d'arrel mediterrània. Acompanyats de l'Orquestra Bencordats, un projecte pedagògic de l'EmmEixample, els hem descobert en el marc del Festival Tradicionàrius, a Barcelona.

  Compartir dóna gustet amb Marquet. Marquet és un artista transmèdia que acaba de presentar, acompanyat de la viola de roda de Marc Egea, un treball sobre el poeta Vicent Andrés Estellés. Marquet reivindica la cultura veritablement alternativa a través del col·lectiu d'agitació cultural Compartir Dóna Gustet, amb propostes musicals o amb el llargmetratge "El ball del velatori". Marc Egea & Amanida Folk i Descordats Els Amanida folk fa més de deu anys que corren pel món interpretant música d'arrel mediterrània. Acompanyats de l'Orquestra Bencordats, un projecte pedagògic de l'EmmEixample, els hem descobert en el marc del Festival Tradicionàrius, a Barcelona.

 • La Sonora - capítol 113
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 113

  Joan Vinyoli en la veu de Xavi Múrcia
  Begur ens acull amb la presència dels versos de Vinyoli. Ens acompanyen el cantautor Xavi Múrcia, que ha
  presentat "A través de Vinyoli", unes magnífiques versions musicades de Vinyoli, el poeta Jordi Llavina, comissari de l'Any Vinyoli, i l'escriptor begurenc Miquel Martín.

  Festival de Músiques Disperses a Lleida
  No havíem sentit mai un sítar amb aquesta energia. Descobrim el "sitar power" de l'indi Ashwin Batish i el folk britànic d'un veterà com Robin Hitchcock en el Festival de Músiques Disperses de Lleida.

  Joan Vinyoli en la veu de Xavi Múrcia Begur ens acull amb la presència dels versos de Vinyoli. Ens acompanyen el cantautor Xavi Múrcia, que ha presentat "A través de Vinyoli", unes magnífiques versions musicades de Vinyoli, el poeta Jordi Llavina, comissari de l'Any Vinyoli, i l'escriptor begurenc Miquel Martín. Festival de Músiques Disperses a Lleida No havíem sentit mai un sítar amb aquesta energia. Descobrim el "sitar power" de l'indi Ashwin Batish i el folk britànic d'un veterà com Robin Hitchcock en el Festival de Músiques Disperses de Lleida.

 • La Sonora - capítol 112
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 112

  Isidor Marí, música i llengua
  El filòleg i cantautor Isidor Marí presenta nou disc amb versions de temes de Bob Dylan. Amb ell conversem, arran
  de mar i amb una guitarra als dits, sobre la música i sobre la llengua.

  "La Santa Espina" d'Enric Morera torna a sonar
  El 1907 el compositor Enric Morera i el poeta Àngel Guimerà van presentar la rondalla musical "La Santa Espina". L'obra va tenir molt d'èxit; en especial, la sardana del mateix nom que en forma part. En el marc dels actes Barcelona - Capital de la Sardana 2014, la Federació Sardanista ha tornat a posar en escena l'obra al Barcelona Teatre Musical, amb eminents solistes i cors i l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Rubén Gimeno.

  Isidor Marí, música i llengua El filòleg i cantautor Isidor Marí presenta nou disc amb versions de temes de Bob Dylan. Amb ell conversem, arran de mar i amb una guitarra als dits, sobre la música i sobre la llengua. "La Santa Espina" d'Enric Morera torna a sonar El 1907 el compositor Enric Morera i el poeta Àngel Guimerà van presentar la rondalla musical "La Santa Espina". L'obra va tenir molt d'èxit; en especial, la sardana del mateix nom que en forma part. En el marc dels actes Barcelona - Capital de la Sardana 2014, la Federació Sardanista ha tornat a posar en escena l'obra al Barcelona Teatre Musical, amb eminents solistes i cors i l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Rubén Gimeno.

 • La Sonora - capítol 111
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 111

  El cantautor Miquel del Roig & Escòcia i Catalunya, camí de la llibertat musical

  Un home, una guitarra i sobretot molt de carisma. Amb
  això n'hi ha prou perquè el cantautor de l'Ametlla de Mar es fiqui el públic a la butxaca en uns recitals maratonians que poden durar hores, i amb unes enginyoses "adaptacions", amb lletres noves i sempre subversives, de la tonada de grans èxits.
  El visitem al seu poble per descobrir les altres passions de Miquel del Roig: la vida familiar, la gent del poble, el mar i el futbol.

  El 2014 serà un any especial per a Escòcia i per a Catalunya. Per celebrar-ho en clau musical ha tingut lloc a l'Auditori un concert en què el mític grup escocès Capercaille ha compartit escenari amb els catalans de Riu, els gaiters de la City of Barcelona Pipe Band i els Castellers de la Vila de Gràcia.

  El cantautor Miquel del Roig & Escòcia i Catalunya, camí de la llibertat musical Un home, una guitarra i sobretot molt de carisma. Amb això n'hi ha prou perquè el cantautor de l'Ametlla de Mar es fiqui el públic a la butxaca en uns recitals maratonians que poden durar hores, i amb unes enginyoses "adaptacions", amb lletres noves i sempre subversives, de la tonada de grans èxits. El visitem al seu poble per descobrir les altres passions de Miquel del Roig: la vida familiar, la gent del poble, el mar i el futbol. El 2014 serà un any especial per a Escòcia i per a Catalunya. Per celebrar-ho en clau musical ha tingut lloc a l'Auditori un concert en què el mític grup escocès Capercaille ha compartit escenari amb els catalans de Riu, els gaiters de la City of Barcelona Pipe Band i els Castellers de la Vila de Gràcia.

 • La Sonora - capítol 111
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 111

  El cantautor Miquel del Roig
  Un home, una guitarra i, sobretot, molt de carisma. Amb això n'hi ha prou perquè el cantautor de l'Ametlla de Mar e
  s fiqui el públic a la butxaca, en uns recitals maratonians que poden durar hores, i amb unes enginyoses "adaptacions", amb lletres noves i sempre subversives, de les tonades de grans èxits.
  El visitem al seu poble per descobrir les altres passions de Miquel del Roig: la vida familiar, la gent del poble, el mar i el futbol.
  Escòcia i Catalunya, camí de la llibertat musical
  El 2014 serà un any especial per a Escòcia i per a Catalunya. Per celebrar-ho en clau musical ha tingut lloc a l'Auditori un concert en què el mític grup escocès Capercaille ha compartit escenari amb els catalans de Riu, els gaiters de la City of Barcelona Pipe Band i els Castellers de la Vila de Gràcia.

  El cantautor Miquel del Roig Un home, una guitarra i, sobretot, molt de carisma. Amb això n'hi ha prou perquè el cantautor de l'Ametlla de Mar es fiqui el públic a la butxaca, en uns recitals maratonians que poden durar hores, i amb unes enginyoses "adaptacions", amb lletres noves i sempre subversives, de les tonades de grans èxits. El visitem al seu poble per descobrir les altres passions de Miquel del Roig: la vida familiar, la gent del poble, el mar i el futbol. Escòcia i Catalunya, camí de la llibertat musical El 2014 serà un any especial per a Escòcia i per a Catalunya. Per celebrar-ho en clau musical ha tingut lloc a l'Auditori un concert en què el mític grup escocès Capercaille ha compartit escenari amb els catalans de Riu, els gaiters de la City of Barcelona Pipe Band i els Castellers de la Vila de Gràcia.

 • La Sonora - capítol 110
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 110

  Meritxell Gené canta Màrius Torres
  El tercer disc de Meritxell Gené està dedicat als versos del poeta Màrius Torres. I anem a descobrir-los a l'
  antic sanatori de Puigdolena, a Sant Quirze Safaja, a la mateixa cambra on el poeta els va escriure i on va morir als 32 anys. Una visita emocionant i la sensibilitat d'una veu jove.

  La Iaia es fusiona amb la cobla La Bisbal Jove
  El pop del trio osonenc La Iaia es fusiona amb el so de la cobla La Bisbal Jove. T'avancem com sona aquesta magnífica fusió abans de la seva presentació a Barcelona.

  Meritxell Gené canta Màrius Torres El tercer disc de Meritxell Gené està dedicat als versos del poeta Màrius Torres. I anem a descobrir-los a l'antic sanatori de Puigdolena, a Sant Quirze Safaja, a la mateixa cambra on el poeta els va escriure i on va morir als 32 anys. Una visita emocionant i la sensibilitat d'una veu jove. La Iaia es fusiona amb la cobla La Bisbal Jove El pop del trio osonenc La Iaia es fusiona amb el so de la cobla La Bisbal Jove. T'avancem com sona aquesta magnífica fusió abans de la seva presentació a Barcelona.

 • Meritxell Gené canta Màrius Torres a Puig d'Olena
  Veure vídeo

  Meritxell Gené canta Màrius Torres a Puig d'Olena

  El tercer disc de Meritxell Gené està dedicat als versos del poeta Màrius Torres. I anem a descobrir-los a l'antic sanatori de Puigdolena, a Sant Quirze Safaja, a la mateixa cambra on el poeta els va escriure i on va morir als 32 anys.

  El tercer disc de Meritxell Gené està dedicat als versos del poeta Màrius Torres. I anem a descobrir-los a l'antic sanatori de Puigdolena, a Sant Quirze Safaja, a la mateixa cambra on el poeta els va escriure i on va morir als 32 anys.

 • La Sonora - capítol 109
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 109

  De colònies artístiques amb La Colònia

  Ens n'anem de colònies artístiques al Baix Camp per participar en un projecte transversal: La Col
  ònia. Una proposta que gravita a l'entorn del grup d'aromes balcàniques, flaires de cabaret i notes d'arrel mediterrània La Colònia. El projecte arrenca cap al 2001, amb Albert Galcerà, director i acordionista de l'Orquestrina Garbuix, i Xavier Ciurans, cantant del grup Gertrudis, amb la incorporació del percussionista Pepo Busquets, el contrabaixista Lluís Cabuch i el violinista Albert Carbonell. Els hem visitat al seu cau per saber com treballen la música, el disseny o la planificació amb un mateix entusiasme.

  Joventut i talent amb Pau Figueres i Gemma Humet

  Pau Figueres i Gemma Humet són dos joves músics que estan imposant el seu talent en diversos projectes. Figueres és un guitarrista versàtil i imaginatiu; Humet és una cantant comunicativa i inspirada. Fruirem la seva música en el marc del projecte Gaudium, una proposta de maridatge de música i gastronomia impulsada per Marina Villacampa i Conrad Dalmau, i que en aquesta ocasió ens regala el sabor de la xocolata treballada per David Pallàs.

  De colònies artístiques amb La Colònia Ens n'anem de colònies artístiques al Baix Camp per participar en un projecte transversal: La Colònia. Una proposta que gravita a l'entorn del grup d'aromes balcàniques, flaires de cabaret i notes d'arrel mediterrània La Colònia. El projecte arrenca cap al 2001, amb Albert Galcerà, director i acordionista de l'Orquestrina Garbuix, i Xavier Ciurans, cantant del grup Gertrudis, amb la incorporació del percussionista Pepo Busquets, el contrabaixista Lluís Cabuch i el violinista Albert Carbonell. Els hem visitat al seu cau per saber com treballen la música, el disseny o la planificació amb un mateix entusiasme. Joventut i talent amb Pau Figueres i Gemma Humet Pau Figueres i Gemma Humet són dos joves músics que estan imposant el seu talent en diversos projectes. Figueres és un guitarrista versàtil i imaginatiu; Humet és una cantant comunicativa i inspirada. Fruirem la seva música en el marc del projecte Gaudium, una proposta de maridatge de música i gastronomia impulsada per Marina Villacampa i Conrad Dalmau, i que en aquesta ocasió ens regala el sabor de la xocolata treballada per David Pallàs.

 • La Sonora - capítol 108
  Veure vídeo

 • La Sonora - capítol 107
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 107

  El violí gallec de Begoña Riobó & La Unió Filharmònica d'Amposta evoca Deep Purple

  Begoña Riobó és ara mateix el violí de referència del
  folk gallec. Després de col.laborar amb Carlos Núñez, Susana Seivane o Sondeseu, ha estat a Barcelona per actuar al festival Tradicionàrius i regalar-nos la seva energia musical, amb una banda formada pels prestigiosos Fernando Barroso a la guitarra, Marcos Campos a la gaita, acordió i flautes, Xosé Liz al bouzuki i Fernando Pérez a les flautes.

  I tot seguit, el rock i la música de banda es fusionen en la nova proposta de la Unió Filharmònica d'Amposta. Aquesta societat musical ampostina ha presentat una adaptació del concert per a grup i orquestra simfònica de Deep Purple del 1969. Hem assistit a l'estrena i hem conegut per dins la vitalitat d'aquesta entitat.

  El violí gallec de Begoña Riobó & La Unió Filharmònica d'Amposta evoca Deep Purple Begoña Riobó és ara mateix el violí de referència del folk gallec. Després de col.laborar amb Carlos Núñez, Susana Seivane o Sondeseu, ha estat a Barcelona per actuar al festival Tradicionàrius i regalar-nos la seva energia musical, amb una banda formada pels prestigiosos Fernando Barroso a la guitarra, Marcos Campos a la gaita, acordió i flautes, Xosé Liz al bouzuki i Fernando Pérez a les flautes. I tot seguit, el rock i la música de banda es fusionen en la nova proposta de la Unió Filharmònica d'Amposta. Aquesta societat musical ampostina ha presentat una adaptació del concert per a grup i orquestra simfònica de Deep Purple del 1969. Hem assistit a l'estrena i hem conegut per dins la vitalitat d'aquesta entitat.

 • La Sonora - capítol 106
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 106

  La veu i la sensibilitat de QeL Xiberta & La jota més bella dels Quicos

  Al cor del Montnegre, amb vistes al mar però amb els peus enfonsa
  ts a terra, descobrim una veu flexible i dramàtica i uns temes inevitablement mediterranis. La cantautora QeL Xiberta presenta el seu disc més personal: "El teu paisatge", i ho fa acompanyada per la saviesa dels arranjaments i la guitarra de Carlos López, el baix de Joan Rectoret i les percussions de Marc Vila i Jamil Mateos. Una magnífica proposta artística que sorgeix d'una filosofia de viure arrelada a la natura.

  I tot seguit, a L'Auditori, a Barcelona, els incombustibles Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries fusionen la jota de l'Ebre amb el so de la cobla Reus Jove i les coreografies de l'Esbart Reus Dansa. Amb arranjaments signats per Jesús Ventura i coreografies de Ricard Roig, l'espectacle "La jota més bella" proposar agermanar dos ritmes i dues sonoritats genuïnament catalans.

  La veu i la sensibilitat de QeL Xiberta & La jota més bella dels Quicos Al cor del Montnegre, amb vistes al mar però amb els peus enfonsats a terra, descobrim una veu flexible i dramàtica i uns temes inevitablement mediterranis. La cantautora QeL Xiberta presenta el seu disc més personal: "El teu paisatge", i ho fa acompanyada per la saviesa dels arranjaments i la guitarra de Carlos López, el baix de Joan Rectoret i les percussions de Marc Vila i Jamil Mateos. Una magnífica proposta artística que sorgeix d'una filosofia de viure arrelada a la natura. I tot seguit, a L'Auditori, a Barcelona, els incombustibles Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries fusionen la jota de l'Ebre amb el so de la cobla Reus Jove i les coreografies de l'Esbart Reus Dansa. Amb arranjaments signats per Jesús Ventura i coreografies de Ricard Roig, l'espectacle "La jota més bella" proposar agermanar dos ritmes i dues sonoritats genuïnament catalans.

 • La Sonora - capítol 106
  Veure vídeo

  La Sonora - capítol 106

  La veu i la sensibilitat de QeL Xiberta & La jota més bella dels Quicos

  Al cor del Montnegre, amb vistes al mar però amb els peus enfonsa
  ts a terra, descobrim una veu flexible i dramàtica i uns temes inevitablement mediterranis. La cantautora QeL Xiberta presenta el seu disc més personal: "El teu paisatge", i ho fa acompanyada per la saviesa dels arranjaments i la guitarra de Carlos López, el baix de Joan Rectoret i les percussions de Marc Vila i Jamil Mateos. Una magnífica proposta artística que sorgeix d'una filosofia de viure arrelada a la natura.

  I tot seguit, a l'Auditori, a Barcelona, els incombustibles Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries fusionen la jota de l'Ebre amb el so de la cobla Reus Jove i les coreografies de l'Esbart Reus Dansa. Amb arranjaments signats per Jesús Ventura i coreografies de Ricard Roig, l'espectacle "La jota més bella" proposar agermanar dos ritmes i dues sonoritats genuïnament catalans.

  La veu i la sensibilitat de QeL Xiberta & La jota més bella dels Quicos Al cor del Montnegre, amb vistes al mar però amb els peus enfonsats a terra, descobrim una veu flexible i dramàtica i uns temes inevitablement mediterranis. La cantautora QeL Xiberta presenta el seu disc més personal: "El teu paisatge", i ho fa acompanyada per la saviesa dels arranjaments i la guitarra de Carlos López, el baix de Joan Rectoret i les percussions de Marc Vila i Jamil Mateos. Una magnífica proposta artística que sorgeix d'una filosofia de viure arrelada a la natura. I tot seguit, a l'Auditori, a Barcelona, els incombustibles Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries fusionen la jota de l'Ebre amb el so de la cobla Reus Jove i les coreografies de l'Esbart Reus Dansa. Amb arranjaments signats per Jesús Ventura i coreografies de Ricard Roig, l'espectacle "La jota més bella" proposar agermanar dos ritmes i dues sonoritats genuïnament catalans.

Anar al contingut