Catalunya acollirà aquest cap de setmana la primera experiència immersiva 5G en un esdeveniment esportiu
Catalunya acollirà aquest cap de setmana la primera experiència immersiva 5G en un esdeveniment esportiu
Dissabte i diumenge, a Esport3

El Mundial de Superbikes des de dins i en 5G

Catalunya acollirà aquest cap de setmana la primera experiència immersiva 5G en un esdeveniment esportiu: la prova puntuable del Campionat del Món MOTUL FIM Superbikes que acull el Circuit de Barcelona-Catalunya. La retransmissió es podrà seguir, en directe, per Esport3.

Aquest cap de setmana, el canal Esport3 oferirà la retransmissió de les curses del Campionat del Món MOTUL FIM Superbikes com no s'ha vist mai abans, amb múltiples punts de captació a través de terminals mòbils d'última generació, per mostrar tota l'emoció del campionat dins i fora de la pista, utilitzant la tecnologia 5G i amb una realització totalment innovadora, des del núvol.

A més a més, el senyal d'una càmera 360º donarà accés a una experiència immersiva a través del canal de TV3 a YouTube des de la recta d'arribada.

També es punxarà la càmera que a través d'un braç articulat accionarà Armando Folgado, pilot de slots i bon coneixedor del món del motor.

Els horaris de la competició són els següents:

Dissabte 19 de setembre:

10.45 SBK Superpole

11.35 SSP Superpole

12.15 SSP300 Superpole

13.45 SBK Race 1

15.00 SSP Race 1

16.15 SSP300 Race 1

Diumenge 20 de setembre:

10.45 SBK Superpole Race

12.15 SSP Race 2

13.25 SSP300 Race 2

14.45 SBK Race 2

 

Una 'experiència 5G' amb valor afegit

L'usuari podrà personalitzar la seva experiència 5G durant l'Acerbis Catalunya Round a través de l'app ‘Experiència 5G', impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i desenvolupada per Aumenta Solutions. A través de l'aplicació, disponible als markets d'Android i iOS, es pot rebre i provar el senyal de les dues càmeres 5G directament al dispositiu mòbil.

Una de les pilots d'aquest Campionat del Món MOTUL FIM Superbikes, Ana Carrasco, juntament amb el pilot català Isidre Esteve, prenen forma en aquesta APP com a hologrames 3D. L'experiència volumètrica es podrà experimentar plenament en els telèfons que disposin de realitat augmentada ARcore (la majoria dels models fabricats els darrers anys), que la mateixa aplicació ja detecta i activa.

L'experiència d'esport immersiu està promoguda pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, el Circuit de Barcelona-Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en el marc de 5G Barcelona, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la UPC. Compta amb la col·laboració de l'Institut Guttman i les aportacions de l'Institut de Robòtica i Informàtica industrial (IRI-UPC). Vodafone serà el proveïdor tecnològic de la xarxa 5G mitjançant una l'estació mòbil que traslladarà al Circuit.

 

El ‘WorldSBK' arriba al Circuit de Barcelona-Catalunya

Sota el nom d'Acerbis Catalunya Round, el Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà per primer cop el Campionat del Món MOTUL FIM Superbike (WorldSBK).

Es tracta del campionat on pilots, equips i fabricants porten al límit motocicletes derivades dels models de sèrie, a diferència de MotoGP™, on es competeix amb prototips que no estan a la venda al públic. Alguns dels millors pilots del món i noms coneguts pels aficionats, com Álvaro Bautista, Jonathan Rea, Scott Redding, Jonas Folguer, Xavi Forés, Ana Carrasco o Isaac Viñales competiran sobre l'asfalt del Circuit.

L'Acerbis Catalunya Round suposarà la setena cita de la temporada 2020 de WorldSBK i els aficionats podran gaudir des de casa d'un cap de setmana amb fins a set curses televisades de les tres categories que se celebren en el campionat.

WorldSBK s'emet en més de 190 televisions i aconsegueix tenir fins a 3.000 hores de directe televisat; durant la primera meitat de 2020, ha aconseguit més de vuit milions d'espectadors d'audiència. A més, els seus canals socials reuneixen més dos millors de seguidors i al 2019 van acumular una presència de 700.000 espectadors als tretze circuits que van formar part de la temporada.

Per al Circuit de Barcelona-Catalunya, la incorporació del Campionat del Món MOTUL FIM Superbikes al seu calendari suposa consolidar, encara més, la seva posició com a instal·lació de referència a nivell internacional, com demostra la celebració dels grans premis de F1® i MotoGP™, així com el Mundial de Rallycross.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut