Nora Navas en el paper de la Carlota, a la recerca del seu fill adolescent
Nora Navas en el paper de la Carlota, a la recerca del seu fill adolescent
Protagonitzada per Nora Navas

La pel·lícula "Sinjar", amb participació de TV3, arriba als cinemes

"Sinjar" s'estrena a les sales de cinema. La ficció d'Anna M. Bofarull, basada en històries reals al voltant d'Estat Islàmic, ha estat guardonada al FIC-CAT amb el premi de la crítica i al millor llargmetratge

"Sinjar", escrit i dirigit per Anna M. Bofarull, s'estrena a la gran pantalla. El llargmetratge és una ficció protagonitzada per Nora Navas, Halima Ilter i Iman Ido Koro. Basada en històries reals al voltant de l'ISIS, mostra fins on estan disposades a arribar tres dones per recuperar els que més estimen.

La pel·lícula explica tres històries, amb tres protagonistes. A Barcelona, la Carlota (Nora Navas) emprèn desesperadament la recerca del Marc, el seu fill adolescent que ha fugit de casa sense deixar rastre. A milers de quilòmetres, Sinjar, la regió situada a la frontera entre l'Iraq i Síria, viu sota l'amenaça de la guerra. Allà la Hadia (Halima Ilter) és obligada a viure com a esclava al costat de tres dels seus fills al servei d'una família. En canvi, l'Arjin (Iman Ido Koro) aconsegueix escapar-se del captiveri i, en el seu intent de tornar a casa, acaba unint-se a les milícies kurdes. Tres dones separades dels seus éssers estimats. Fins on estaran disposades a arribar per recuperar-los?

"Sinjar" es va començar a rodar al Kurdistan iraquià, escenari de dues de les històries, gravades en localitzacions reals a l'Orient Mitjà. Pel que fa a les protagonistes, Halima Ilter és una actriu alemanya d'arrels kurdes, i Iman Ido Koro, una jove yazidita que es posa per primer cop davant de la càmera, després d'haver estat capturada a la vida real per Estat Islàmic. Interpreta un personatge molt pròxim a la seva experiència personal. El rodatge de la tercera història se centra a Barcelona, amb el personatge de la Carlota (Nora Navas) acompanyada al repartiment per Guim Puig, Luisa Gavasa, Franz Harram, Àlex Casanovas i Mercè Rovira.

La cineasta tarragonina Anna M. Bofarull s'ha posat al capdavant d'un equip format majoritàriament per dones per rodar aquesta pel·lícula entre el Kurdistan i Barcelona.

La pel·lícula va ser seleccionada per L'Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cinema de Canes 2019 i va ser finalista a la segona ronda del Sundance Creative Production Lab. A més, ha participat en les últimes edicions del Festival de Màlaga, el BCN Film Festival i el FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, on ha rebut el premi de la crítica i al millor llargmetratge. És una producció de KaBoGa, amb la participació de TV3 i el suport de l'ICEC.

Anar al contingut