Dimarts, 21.55, al 33

"La millor opció", la nova cita amb el cinema català, a "Estrenes 33"

DIMARTS, 21.55, AL 33 Aquest dimarts, dia de Sant Jordi, torna l"Estrenes 33" amb "La millor opció", d'Òscar Pérez. La producció associada amb TV3 va guanyar el premi a millor actriu protagonista (Mercè Pons) al Festival de Cinema Espanyol de Tolosa.

"Estrena 33" ha programar "La millor opció", d'Òscar Pérez, dimarts 23 d'abril al 33, una coproducció amb TV3, basada en la història real de Koteb Maielainin, un noi saharaui que vivia en un camp de refugiats al Sàhara Occidental (colònia espanyola del 1936 al 1976) i que va ser acollit per una família catalana.

"Vaig pensar que la vida del Koteb era una molt bona història per passar al cinema tot el bagatge que duia perquè m'interessava parlar de tot el que va experimentar en la recerca de la seva identitat, la infància robada i el desarrelament", explica Pérez. "Després de viure uns anys a Catalunya, el Koteb es retroba amb la seva família i amb el seu passat arran d'una malaltia greu. Aquest retrobament no és fàcil, i fa que el noi se senti atrapat enmig de dues cultures sense saber realment quin és el seu encaix." afegeix.

Koteb Maelainin Wadha (Koto), que no és actor, s'interpreta a si mateix. Juntament amb ell, actuen altres personatges del delta de l'Ebre que tampoc són actors. Els únics actors professionals que surten al film són Francesc Orella (molt conegut pel seu paper a la sèrie "Merlí") i Mercè Pons, que interpreten els pares del Koto. El rodatge s'ha fet majoritàriament al delta de l'Ebre a partir de les localitzacions que s'han trobat. Òscar Pérez comenta que "ens hem nodrit del territori per donar forma a la pel·lícula d'una manera dramàtica. És bonic, però alhora té unes característiques molt seves: els arrossars, la falta de muntanyes..."

La pel·lícula va guanyar el premi a millor actriu protagonista (Mercè Pons) al Festival de Cinema Espanyol de Tolosa. És una coproducció de Getsemaní Produccions, DDM Visual i TVC, amb la participació de TVE i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi:
El Koto, un jove saharaui, necessita urgentment un ronyó i la millor opció com a donant és la mare biològica, a qui no veu des que va ser acollit a Espanya quan encara era un nen. La sobtada arribada de la família suposa un cop dur per al Koto, que veu com el seu nou món s'ensorra. Allunyat de les creences i costums de la seva gent, el jove s'ha d'enfrontar als seus orígens per intentar salvar-se. Un film basat en una història verídica i interpretat pel protagonista real, Koto Maelainin.


FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Producció: Getsemaní & DDM Visual en producció associada amb Televisió de Catalunya, 2016
Direcció: Oscar Pérez
Guió: Pep Garrido i Oscar Pérez
Producció Executiva: David Gimbernat & Oscar Pérez
Producció delegada TVC: Cruz Rodríguez
Director de fotografia: Santiago Racaj
Música: Rauelsson
Intèrprets: Koto Maelainin (Koto), Mercè Pons (Cinta) i Francesc Orella (Antonio)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut