Sergi Pàmies ho ha analitzat a "Els matins"

La manera com dormim defineix la nostra personalitat?

Aquestes podrien ser algunes de les posicions més habituals dels catalans a l'hora de dormir. Però, segons Sergi Pàmies, millor no buscar explicacions que vagin més enllà. "Qui no té feina, el gat pentina", diu.

Per a Sergi Pàmies, pensar que la posició sobre el matalàs a l'hora de dormir és un indicador de la nostra personalitat és tan sols un moda importada dels Estats Units i demana fer una adaptació "a la catalana". L'escriptor ha mostrat el seu escepticisme a "Vida saludable", la secció que presenta setmanalment a "Els matins".

Tenint en compte que no sempre dormim igual i que la manera de fer-ho està condicionada per un munt de variables externes, aquestes poden ser algunes de les posicions més habituals dels catalans quan estem al llit sense companyia. Coincideixen amb la vostra?

La posició del fetus
És la preferida de Pàmies, però sense dogmatismes. Assegura que una persona pot començar la nit en fetus i acabar en estrella de mar; no sabem si amb alguna trucada entremig. 

La cullereta
Posició clàssica en forma de cullera. Però ull! És més perillosa del que sembla. Una cosa és que et quedis adormit tu, però una altra és que se't quedi adormit el braç durant tota la nit, que diria el Sergi Pàmies.

La posició en tronc
Les persones que dormen en posició tronc, totalment vertical, s'estalvien el mal d'esquena. 

Tribut al mapa de Barcelona
Una posició ideal per als enamorats de la ciutat: entravessats en Diagonal o Meridiana, i en horitzontal, per a barcelonins del Paral·lel o de la Gran Via. I què dir pels que són habituals de les rondes de Dalt o de Baix? Als extrems del llit. I per a la ronda del Mig? Evidentment, soterrat, sota del llit. 

Versió extrema del Túnel de la Rovira
És una barreja entre rondes i túnels. És a dir, en paraules de Sergi Pàmies, un "oblic parcial": sota el llit, però només la meitat del teu cos. No sembla l'opció més còmoda...

La posició del nostàlgic
Vindria a ser la mitja cullereta abandonada i sense criatures ni mascota al pis. 

La posició del soldat
La postura del soldat és similar a la del tronc, en rectitud de cap a turmells, però, atenció als detalls: planta cara i gira els peus cap a l'interior en una demostració clara de defensa del territori propi. 

En caiguda lliure
És a dir, de bocaterrosa. Pàmies assegura que aquesta és la postura que s'adopta després d'una intensa nit de farra. 

L'estrella de mar
Amb totes les extremitats obertes (no sabem si és per esperar una abraçada que no acaba d'arribar). 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut