En la 67a edició del festival, del 20 al 28 de setembre

"La innocència" i "La hija de un ladrón", amb participació de TV3, es projectaran a Sant Sebastià

"La hija de un ladrón" és el primer llargmetratge dirigit per Belén Funes, que també firma el guió conjuntament amb Marçal Cebrian. Els protagonistes són filla i pare: Greta i Eduard Fernández. "La innocència" també és una òpera prima, en aquest cas de Lucía Alemany, amb guió de Laia Soler, i amb Laia Marull, Sergi López i Carmen Arrufat en el repartiment. El primer film competirà en la secció oficial mentre que el segon es podrà veure en la secció "Nuevos realizadores"
TEMA:
Cinema

"La hija de un ladrón", de Belén Funes, reuneix per primera vegada en una pel·lícula Greta Fernández i Eduard Fernández, interpretant els rols de la filla i el pare. La cineasta debuta firmant un llargmetratge, després d'haver dirigit de dos curts.

El primer, "Sara a la fuga", coescrit amb el guionista Marçal Cebrian i produït per Isabel Coixet, va aconseguir dues Bisnagues al 18è Festival de Cinema de Màlaga, i va ser un dels curts candidats als Premis Goya. El segon, titulat "La inútil", va tenir la "première" mundial a la Seminci, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

Greta Fernández dona vida a la Sara, que ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó. El seu desig és formar una família amb el seu germà petit i el pare del seu fill, en Dani. El seu pare, en Manuel, després d'anys d'absència i acabat de sortir de la presó, decideix reaparèixer a les seves vides.

La innocència

El primer film de Lucía Alemany, amb guió de Laia Soler i la mateixa directora, està protagonitzat per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued. La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, encara que sap que per aconseguir-ho s'haurà d'enfrontar amb els pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu nòvio, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i la xafarderia constant dels veïns l'obliguen a portar aquesta relació en secret.

"La innocència" parteix de l'experiència personal de la directora, que torna a la petita localitat de Traiguera (Baix Maestrat) per explicar els seus anys d'adolescent. Rodada en escenaris reals en diversos indrets del País Valencià i Catalunya, la cinta combina el treball de joves adolescents com Carmen Arrufat –de 15 anys i que encarna la protagonista– amb professionals d'àmplia trajectòria com Laia Marull i Sergi López.

ARXIVAT A:
Cinema