Neus Ballús i Sergi López a "El viatge de la Marta"
Neus Ballús i Sergi López a "El viatge de la Marta"

"La hija de un ladrón" i "El viatge de la Marta", films amb participació de TV3, presents al BFI London Film Festival 2019

La segona quinzena d'octubre se celebra, a la capital d'Anglaterra, la vintena edició del Festival de Cinema de Londres (BFI London Film Festival). Aquest any, en el festival participen més de 300 pel·lícules, d'entre les quals hi ha "La hija de un ladrón" i "El viatge de la Marta", dues produccions amb participació de TV3.

Del 2 al 13 d'octubre se celebra a la capital d'Anglaterra la 63a edició del Festival de Cinema de Londres (BFI London Film Festival). Dues produccions amb participació de TV3 han estat seleccionades per aquest festival: "La hija de un ladrón", l'òpera prima de Belén Funes, protagonitzada per Greta Fernàndez, en la secció "Journey" i "El viatge de la Marta" ("Staff only"), segon llargmetratge de Neus Ballús, en la secció "Debate".

"LA HIJA DE UN LADRÓN" és la primera pel·lícula en la qual actuen junts l'Eduard i la Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la seva vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.
A finals de setembre, la pel·lícula tindrà la première mundial al Festival de Sant Sebastià en la secció oficial del certamen donostiarra. L'estrena arribarà als cinemes a finals de novembre. És una producció d'Oberon Cinematográfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

"EL VIATGE DE LA MARTA" ("Staff only"), és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana, dirigida per Neus Ballús i protagonitzada per Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó. La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà petit, el Bruno (Ian Samsó). La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.
La pel·lícula, que s'estrena als cinemes el pròxim 25 d'octubre, ha passat per la Berlinale, el Festival de Màlaga i el BCN Film Festival. És una producció d'Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari, amb la producció associada de TV3, l'ajuda d'Eurimages i la participació de l'ICAA, l'ICEC i l'IVC.

L'Institut de Cinema Britànic (British Film Institute) organitza el BFI London Film Festival, l'esdeveniment cinematogràfic públic més important del Regne Unit, amb la projecció de més de 300 llargmetratges, documentals i curtmetratges de gairebé 50 països, que presenta el millor del cinema mundial per donar suport a la creativitat, l'originalitat, la visió i la imaginació, i presenta també el millor cinema internacional contemporani, tant de cineastes emergents com de ja establerts.

Anar al contingut