• "Lladres i serenos"
  Veure vídeo

  "Lladres i serenos"

  Als anys 50 i 60 neix a Barcelona una generació de cineastes que aprofiten el cinema policíac per fer un retrat indirecte molt dur del país. "A tiro limpio", "Apartado de correos 1001" o "Distrito Quinto" en són alguns exemples.

 • "Ombres del franquisme"
  Veure vídeo

  "Ombres del franquisme"

  Cau la República i arriben el No-Do, la repressió i la censura. Gonzalo Herralde en fa un retrat amb "Raza". Només el cinema folklòric és permès i es roda "Judes" d' Ignasi Iquino. En un món de foscor apareix el primer cinema d'animació.

 • "Cinema en estat de guerra"
  Veure vídeo

  "Cinema en estat de guerra"

  Jaime Camino ens permet fer el recorregut de la Guerra Civil a Catalunya. Temps de cinema de propaganda que es troba primer en mans anarquistes i més tard amb Laia Films i la Generalitat. Enmig, Rosario Pi i el film mític "L'espoir"

 • "Per amor a l'art"
  Veure vídeo

  "Per amor a l'art"

  Anys 20 i 30, temps d'avantguardes. Salvador Dalí i Luis Buñuel instal·len el surrealisme a Cadaqués. Apareixen els amateurs i el C.E. de Catalunya n'és el principal impulsor. De tots ells, el cas tràgic d'un mestre, Llorenç Llobet Gràcia.

 • "El sonor: parlem-ne!"
  Veure vídeo

  "El sonor: parlem-ne!"

  República i Cinema parlat s'estrenen junts a Catalunya. Es fan els primers doblatges al català i els Estudis Orphea representen la primera gran instal·lació industrial del país. Xavier Cugat triomfa a Hollywood.

Anar al contingut