Diumenge, a les 22.40, estrena

"La fossa", nova sèrie a TV3 sobre investigació criminal i personal

Es tracta d'un thriller de quatre capítols, protagonitzat per Nausicaa Bonnín i Sergio Caballero, i dirigit per Agustí Vila, que investiga crims del passat i del present. La producció s'estrena simultàniament a TV3, diumenge a les 22.40, i a À Punt Mèdia en coproducció amb Bausan Films i Wise Blue Studios
TEMA:
Sèries
El repartiment de "La fossa" durant la presentació de la sèrie
El repartiment de "La fossa" durant la presentació de la sèrie

Els protagonistes de "La fossa" són Nausicaa Bonnín, l'Andrea, una sergent dels Mossos d'Esquadra que investiga els fets relacionats amb l'exghumació d'un cadàver al Penedès, i Sergio Caballero, un agent de proximitat que l'ajuda en les investigacions al seu poble mentre intenta pair que la dona l'hagi abandonat. 

Pel director, Agustí Vila, guanyador d'un premi Goya i un Gaudí per "La mosquitera" (2010), l'interès en el projecte va sorgir-li perquè "la investigació policial va de la mà de la investigació del personatge. És com si els personatges tinguessin una fossa dins seu i haguessin d'acceptar el passat, el dolor, la pèrdua".

Vila destaca la interpretació "molt continguda" dels actors i la relació que han creat entre tots dos. A més, subratlla la feina del director de fotografia, Diego Dussuel, per obtenir "una foto natural respecte d'entrades de llum i clarobscurs, defugint el costumisme rural". El director de "La fossa" també posa de relleu la música original d'Arnau Bataller, que connecta amb la investigació policial i la instrospecció personal.

 

55 localitzacions diferents

Per la seva part, Loris Omedes, de Bausan Films, remarca el risc del producte: "La sèrie s'acosta al tempo més personal d'HBO i Netflix. El director és més cinematogràfic i tenim present que els recursos no són els mateixos". El productor explica que el rodatge es va fer durant 35 dies en 55 localitzacions diferents, sobretot a Barcelona i al Penedès, per fer possible un projecte que qualifica de "bonic, potent i diferent".

Nausicaa Bonnín celebra l'aposta per la minisèrie, "un producte amb caràcter marcat i especial, que és important que es pugui veure a la tele pública." L'actriu també es mostra molt satisfeta amb el treball de l'equip d'actors: al marge de la contenció, de la qual també parlava el director de la sèrie, l'actriu ha expressat la voluntat dels intèrprets de sortir de la zona de confort i mostrar el conflicte amb ells mateixos. 

La sèrie també compta amb la catalana Núria Prims, que va tornar a primera línia de la interpretació en el paper de la Carlana a l'adapatació d'"Incerta glòria", que Agustí Villaronga va fer per a la gran pantalla el 2017, i per la qual va obtenir el Gaudí a la millor protagonista. Prims també està participant en el rodatge de "La vampira de Barcelona" en què participa TV3.

 

Repartiment amb cares conegudes

L'actor castellonenc Sergio Caballero ha ressaltat el gran plaer que ha suposat "participar en aquest treball. Agustí Vila té una manera d'explicar molt cinematogràfica". El menorquí Blai Llopis incideix en el tempo de "La fossa", la qualitat de la imatge i les interpretacions. El també actor Àlex Batllori, que va treballar amb Agustí Vila a "La mosquitera", aposta perquè TV3 faci "més productes d'aquesta qualitat".

Entre la resta del repartiment, Ferran Lahoz es mostra encantat d'haver treballat amb la mirada d'Agustí Vila en un producte de qualitat i un equip "magnífic". Bernat Quintana, molt conegut per la seva participació a diferents sèries de TV3 (la darrera "Com si fos ahir") agraeix l'aposta per aquest tipus de producte. Igual que Marcos Franz, a qui vam poder veure a "Merlí", satisfet d'un projecte "no tan comercial i més enriquidor visualment, que pot tenir una bona projecció".

 

ARXIVAT A:
Sèries
Anar al contingut