D'"Àngels i Sants" a "La fossa", sis sèries policíaques amb el segell de TV3
Emma Vilarasau i Ramon Madaula van ser els dos primers investigadors d'una sèrie de TV3. 20 anys després, Nausicaa Bonnín i Sergio Caballero els agafen el relleu. Repassem les sis sèries policíaques més emblemàtiques de la història de TV3
D'"Àngels i Sants" a "La fossa", sis sèries policíaques amb el segell de TV3
Els policies i investigadors més emblemàtics dels últims 20 anys

D'"Àngels i Sants" a "La fossa", sis sèries policíaques amb el segell de TV3

Emma Vilarasau i Ramon Madaula van ser els dos primers investigadors d'una sèrie de TV3. 20 anys després, Nausicaa Bonnín i Sergio Caballero els agafen el relleu. Repassem les sis sèries policíaques més emblemàtiques de la història de TV3

Anna Garcia Lozano
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El mes de març de l'any 2000, TV3 estrenava una sèrie policíaca ambientada en una ciutat futurista. Era "Crims, la sèrie" i la protagonitzaven Emma Vilarasau i Ramon Madaula. 20 anys després, s'estrena "La fossa", una coproducció amb À Punt Mèdia que, a diferència d'aquella primera, ens fa viatjar al passat arran del descobriment d'una fossa de la Guerra Civil. Entre l'una i l'altra hi ha sis sèries més protagonitzades per investigadors i policies que han tingut els espectadors pendents de crims, robatoris, infidelitats... Les recordes totes?

 

  • CRIMS, LA SÈRIE

Emma Vilarasau i Ramon Madaula eren l'Olga i el Cesc, un parella de detectius de l'agència Tor Investigadors. La sèrie "Crims" es va estrenar el març de l'any 2000 i la va dirigir Jordi Frades. Era una sèrie ambientada en una ciutat futurista, humida i opressiva. Olga Tor era la filla del propietari d'una agència de detectius que havia tornat a la seva professió després d'un temps d'estar-ne apartada pel suïcidi de la mare. L'Olga no podia confiar en ningú, ni en el seu company detectiu Cesc Molner, ni tan sols en el seu propi pare, Gabriel Tor. Mentre resol els casos criminals, la detectiu anirà aprenent a superar el que realment la traumatitza: la seva història familiar, el seu passat, la seva solitud. Al costat de Vilarasau i Madaula, la sèrie comptava, entre altres, amb Juli Mira, Albert Pérez, Francesc Garrido, Rosa Novell i Nora Navas.

Emma Vilarasau i Ramon Madaula, protagonistes de la sèrie "Crims"

 

  • ÀNGELS I SANTS

Estrenada el 19 de gener de 2006, la sèrie policíaca "Àngels i Sants" ens endinsava en una operació especial antidroga duta a terme pels Mossos d'Esquadra arran de la imminent entrada massiva a Catalunya del "bluedream", una droga addictiva des de la primera dosi. La sèrie la dirigia Pau Freixas i l'argument i el guió eren de Francesc Bellmunt. Lluís Homar, Joan Carles Gustems, Josep Maria Pou, Gonzalo Cunill, David Selvas, Hèctor Claramunt, Maria Pau Pigem i Mar Regueras, entre d'altres, interpretaven els personatges principals.

Lluís Homar, Joan Carles Gustems, Josep M. Pou, David Selvas, Mar Regueras i Hèctor Claramunt a "Àngels i Sants"

 

  • KMM: Kubala, Moreno i Manchón

Josep Solé (Kubala, per als amics), Carles Moreno i Helena Manchón són tres detectius privats que treballen junts. Kubala és un detectiu experimentat que va preferir deixar una gran agència per ser independent. Moreno és un exmosso d'esquadra que coneix bé el carrer. I Manchón, tot just llicenciada en Criminologia, està en pràctiques. Ha fugit d'una vida acomodada per dedicar-se al que l'apassiona: descobrir els secrets dels altres. Jordi Martínez, Marc Cartes i Núria Gago són els protagonistes de "Kubala, Moreno i Manchón", una sèrie que es mou entre el drama i la comèdia. Es va estrenar el mes de gener del 2012 i la va dirigir Kiko Ruiz Claverol.

Jordi Martínez, Núria Gago i Marc Cartes, protagonistes de "KMM"

 

  • GRAN NORD

Una jove inspectora dels Mossos d'Esquadra, amb un brillant expedient i un futur prometedor, però amb un caràcter obstinat i un acusat sentit de la justícia, és traslladada a una vall de muntanya als Pirineus a causa d'un enfrontament amb els seus superiors. El lloc, Nord, és molt especial. Els habitants estan convençuts que tenen una democràcia absoluta que mai no ha reconegut cap altra sobirania que la seva. No té autoritats, ho fan tot en consell. Aina Clotet protagonitza "Gran Nord", una particular sèrie policíaca que es va estrenar el mes de maig del 2012. A banda d'Aina Clotet, el repartiment es completava amb Roger Coma, Nacho Fresneda, Mercè Aránega, Manel Barceló, Pep Cruz i Roger Casamajor, entre d'altres.

Aina Clotet i Roger Coma són dos mossos a "Gran Nord"

 

  • LA SALA

Yago Costa (Francesc Garrido) és un inspector de policia especialitzat en interrogatoris i és el protagonista de "La sala". A la comissaria on ha treballat durant tota la seva carrera, i sense motiu aparent, comet un assassinat que el condemna a la presó durant anys. A la presó, conegut com "el policia assassí", rep la visita de Sara Sibilio (Natalia Rodríguez), una jove periodista que l'entrevista per esbrinar quins van ser els motius, fins llavors mai revelats, que el van portar a cometre el crim. "La sala" es va estrenar el setembre del 2019 i, a banda de Garrido i Rodríguez, comptava amb Goya Toledo i Raúl Prieto. La producció va comptar amb la participació de la FORTA i HBO.

Francesc Garrido és Yago Costa a "La sala"

 

  • LA FOSSA

El jove David Martos treballa d'amagat en l'exhumació d'una fossa comuna de la Guerra Civil on creu que pot estar enterrada la seva família, basant-se en les històries que li va explicar el seu avi, afectat d'Alzheimer. Quan en David és assassinat, el fet surt a la llum i s'obre una investigació policial que revelarà crims passats i recents. L'Andrea Carmona (Nausicaa Bonnín), sergenta dels Mossos d'Esquadra, es desplaça fins al poble per fer-se càrrec del cas.

 

"La fossa" està dirigida per Agustí Vila i compta amb un repartiment de luxe. Al costat de Nausicaa Bonnín hi ha Núria Prims, Sergio Caballero, Mònica López, Pau Durà, Marcos Franz i Blai Llopis, entre d'altres. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Bausan Films, À Punt Mèdia i Wise Blue Studios, amb el suport de la Generalitat  de Catalunya (ICEC) i la Generalitat Valenciana (IVC).

Nausicaa Bonnín i Núria Prims protagonitzen "La fossa"

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut