Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'estrena de la sèrie atrapa el 14,1% de l'audiència

3 raons per no perdre't "La fossa", el thriller protagonitzat per Nausicaa Bonnín

Amb el rerefons d'una exhumació, molts secrets sortiran a la llum a "La fossa", el nou thriller que no deixarà ningú indiferent

En un poble del Penedès, el jove David Martos treballa d'amagat en l'exhumació dels esquelets d'una fossa comuna de la Guerra Civil sense catalogar. Vol trobar les restes de la seva família, basant-se en les històries aparentment delirants que li va explicar el seu avi, afectat d'Alzheimer. Però el jove, molt conegut al poble, serà assassinat. A partir d'aquí, s'obre una investigació policial encapçalada per Nausicaa Bonnín i els veïns del poble es bolcaran per ajudar a esclarir els fets. Però, quins secrets amaga la sèrie i per què no te l'has de perdre?

1.- Perquè no és un thriller convencional

"La fossa", gravada en 35 localitzacions diferents, entre el Penedès i Barcelona, és una sèrie creada amb uns "tempos" que recorden més un format cinematògrafic, amb una gran qualitat de la imatge i de la interpretació dels seus protagonistes.

 

Es tracta d'una sèrie amb un fil argumental més llarg, que aportarà moments de misteri i de suspens, però també de reconciliació i d'acceptació del passat. Un format televisiu que té tots els ingredients per enganxar els espectadors.

 

2. - Perquè els seus personatges no ens deixaran indiferents

En aquesta història, tots els personatges tenen algun secret per amagar i l'excavació de la fossa farà que treguin tot allò que porten a dins.

"És com si els personatges tinguessin una fossa dins seu i haguessin d'acceptar el passat, el dolor, la pèrdua." - Agustí Vila

Andrea Carmona (Nausicaa Bonnín), és la caporal dels Mossos d'Esquadra que es desplaça al petit poble del Penedès per fer-se càrrec del cas. Aparentment és una dona segura d'ella mateixa, però, en el fons, és un mar de dubtes. Amaga la seva inseguretat amb una autocrítica i una autodisciplina ferotges.

Naussica Bonnín és l'Andrea, a
Nausicaa Bonnín és l'Andrea a "La fossa"

"És una dona amb un caràcter molt fort, a qui li agrada molt la seva feina i això fa que sovint les seves relacions personals siguin una mica més conflictives."  - Nausicaa Bonnín

L'Andrea ha de compaginar la feina amb tenir cura del seu pare, un home que té problemes amb la beguda i que no ha superat la mort de la seva dona.

Joana Ventura (Núria Prims). Mare del David, el noi mort a la fossa, i del Guillem, fill d'un altre pare. Dona lluitadora però depressiva que no ha tingut sort a la vida. La mort del David la fa tornar al poble, on no és ben rebuda pel seu altre fill, en Guillem. Mare i fill hauran d'aprendre a conviure. I ella, com una heroïna clàssica, desafiarà totes les adversitats i començarà el seu treball personal cap a l'acceptació del passat.

Núria Prims és la Joana, a
Núria Prims és la Joana a "La fossa"

Domingo Vidal (Sergi Caballero). Polícia local del poble que ajudarà l'Andrea en la investigació. Un home que té una vida molt tranquil·la i trista i amb un problema vital que arrossegarà al llarg dels quatre capítols. Segons Caballero, "el Domi és presoner de la seva pròpia fossa".

Sergio Caballero és Domingo Vidal a
A "La fossa" (2019), Sergio Caballero és el mosso de proximitat Domingo Vidal

Altres personatges són: Àngel Mora (Blai Llopis), David Martos (Marcos Franz), Guillem Martos (Àlex Batllori), Jaume (Ferran Lahoz), Joel (Pau Durà), Sílvia (Mònica López), Albert (Bernat Quintana), Virgínia (Katrin Vankova) i Paco (Francesc Garrido).

Tots els personatges estan sota l'aura de la història del poble, de la història de la fossa i de com s'ha arribat fins allà. Han tingut relacions en el passat i vivències en comú que faran que, al final, tots siguin sospitosos d'haver comès el crim.

 

3. - Perquè remou històries del passat

"En totes les obres corals o en un thriller és important que hi hagi un tema. El nostre és el deute amb el passat, perquè encara hi ha ferides que no hem tancat. És una qüestió important per a les persones que van patir la repressió de la guerra." - Agustí Vila

El rerefons de la "La fossa" convida l'espectador a reflexionar sobre les ferides del passat que encara estan obertes i que, a dia d'avui, moltes famílies arrosseguen.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut