Premis Festival Zoom 2018
Premis Festival Zoom 2018
PREMIS ZOOM

"La dona del segle", Candela Serrat i Nao Albet per "Cançó per a tu", "Polònia" i Laura Rosel, Premis Zoom 2018

La 16a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva, ha guardonat la coproducció de TV3 "La dona del segle", Premi DO Catalunya a la millor producció catalana i Premi del Jurat Jove a la millor pel·lícula. Laura Rosel, per "Preguntes freqüents", i "Polònia" han estat guardonats amb els Premis Zoom Formats TV i Candela Serrat i Nao Albet han rebut una Menció especial per "TV movie" "Cançó per a tu"

La 16a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva, ha premiat els actors Candela Serrat i Nao Albet per "Cançó per a tu", "Polònia", la periodista Laura Rosel i la coproducció de TV3 "La dona del segle", que s'ha endut dos guardons: el Premi D.O. Catalunya a la Millor Producció Catalana i el Premi del Jurat Jove a la millor pel·lícula. La coproducció de TV3 dirigida per Sílvia Quer és un drama ambientat en la convulsa Barcelona de les vagues i pistolerisme del 1919 que gira a l'entorn de l'eclosió del feminisme. La pel·lícula, basada en la novel·la "La mujer del siglo", de Margarita Melgar, està protagonitzada per Elena Martín, acompanyada de Nora Navas, Àlex Monner i Bruna Cusí.

El certamen ha premiat amb la menció especial Candela Serrat i Nao Albet per "Cançó per a tu", la "TV movie" dirigida per Oriol Ferrer ambientada en el tardofranquisme. Segons el jurat, Albet i Serrat han rebut aquesta menció especial per la "naturalitat i sensibilitat que transmeten" i per la interpretació "encisadora" de Serrat. A més, l'actriu ha rebut el Premi Zoom Auguri Sita Mur, dedicat a les joves promeses de l'ofici.

Laura Rosel, amb una dilatada carrera professional a la ràdio i la televisió com a conductora d'informatius i programes d'entreteniment, ha estat guardonada amb el Premi Zoom Formats a la Millor Conducció de Programa per la seva tasca al capdavant del programa informatiu d'anàlisi "Preguntes freqüents" deTV3. "Preguntes freqüents" és, des que es va estrenar, un programa referent i líder de la seva franja, els dissabtes.

El programa de sàtira política "Polònia" s'ha endut el Premi Zoom Formats al Millor Format Consolidat. Estrenat l'any 2006 sota la producció de Minoria Absoluta, "Polònia" ha aconseguit liderar el "prime time" de les nits de dijous a Catalunya. Més de 250 personatges del panorama polític i social, nacional i internacional han estat parodiats a "Polònia".

A més, el "late show" "La resistencia" ha rebut el Premi Zoom Formats TV al Millor Nou Format; i la cadena pública cultural i europea ARTE i la periodista i presentadora Mercedes Milà han estat reconeguts amb els Premis d'Honor del certamen.

El Festival Zoom

El Zoom Festival va néixer a Igualada l'any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principis dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d'espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia. Al llarg dels seus 16 anys de vida, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha evolucionat a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l'estat espanyol que va apostar pel cinema per a la petita pantalla. Actualment s'ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

El festival és una iniciativa organitzada per l'Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Anar al contingut