Diada - 11 de setembre 2017
Programació especial des de diumenge 10

La Diada a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio seguiran en directe els actes de la Diada Nacional de Catalunya i oferiran programes especials per informar sobre la manifestació convocada a Barcelona

Abans, el diumenge 10, es transmetran el lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament als Mossos d'Esquadra, als serveis d'emergències, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils; els actes institucionals des de l'esplanada del Born, i el missatge del president de la Generalitat.

Els mitjans digitals de la CCMA en faran la cobertura amb un mapa interactiu de Catalunya, on es publicaran els missatges generats amb les etiquetes #11STV3 i #11SCatràdio.

 

Diumenge, 10 de setembre

A les 19.00, retransmissió de l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament als Mossos d'Esquadra, als serveis d'emergències, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils, per TV3, el 324 i Catalunya Informació. Roger Rovira s'encarregarà de la conducció de la retransmissió de TV3 i el 3/24 i Carme Clèries la farà a Catalunya Informació.

A les 21.00, TV3, el 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació emetran el missatge institucional del president de la Generalitat.

La nit de diumenge, a partir de les 22.00, TV3 oferirà l'acte institucional de celebració de la Diada des de l'esplanada del Born Centre de Cultura i Memòria, amb conducció de Carles Prats. A Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, Kilian Sebrià seguirà l'acte amb Martí Farrero des del Born i amb les connexions de Carme Clèries des del Passeig del Born i de Marc Ruiz des del Fossar de les Moreres.

 

Dilluns, 11 de Setembre

TV3

L'Onze de Setembre, TV3 i el 3/24 emetran en simultani bona part de la jornada, per donar compte de l'actualitat informativa del dia. Des de les 07.00 fins a les 11.30, faran el seguiment conjunt de la celebració de la Diada arreu del territori i, en especial, de les ofrenes al monument a Rafael Casanova de Barcelona.

Des de les 11.30 i fins a les 14.00, TV3 emetrà "El matí de la Diada", conduït per Lídia Heredia des del plató de TV3, amb connexions per seguir la Diada arreu del territori. Aquest especial, que seguirà les principals celebracions de caràcter polític, social i cultural de la Diada, tindrà una taula de convidats formada pels directors dels diaris. A les 14.30 i fins a les 16.00, el "TN migdia", amb Carles Prats des de Plaça de Catalunya i Raquel Sans des del plató de TV3.

A partir de les 16.00 i fins a les 21.00, TV3 i el 3/24 emetran "Especial informatiu 11-S", conduït per Ramon Pellicer i Carles Prats, que cobrirà la manifestació convocada a Barcelona, des de la Plaça de Catalunya. El programa comptarà amb diversos analistes, com Elisenda Paluzie, Francesc Sànchez, Isabel Vallet, Gemma Ubasart, Montserrat Tura, Miquel Porta Perales i Rafa López, entre d'altres. A les 21.00, el "TN vespre" prendrà el relleu amb Toni Cruanyes.

 

Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio oferirà una programació especial des de les 08.00 fins a les 23.00. Des de les 08.00 fins a les 12.00, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació emetran conjuntament l'"Especial 11 de setembre", amb Mònica Terribas, que connectarà amb les ofrenes al monument a Rafael Casanova de Barcelona, on hi haurà Nando Zanoguera i Dani Gómez. La tertúlia estarà formada per Joan B. Culla, Montserrat Nebreda, Jaume Roures, Pau Llonch i Alejandro Tercero. Des de les 12.00 fins a les 14.00 l'"Especial 11 de setembre" amb Roger de Gràcia, que connectarà amb l'acte alternatiu "Una Catalunya sobirana, diversa i valenta", organitzat per Catalunya en Comú a les 12.00 al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet i amb el resum de la informació que s'hagi produït arreu del territori.

A partir de les 14.00 fins a les 16.00, tindrà lloc el "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner des de la unitat mòbil de Catalunya Ràdio, instal·lada a la Plaça de Catalunya. Inclourà la tertúlia amb Francesc Canosa, Bernat Dedéu i Xavier Fina. De 16.00 a 20.00, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació transmeten el programa especial "Especial 11 de setembre" conduït per Mònica Terribas, amb Òscar Fernández i Roger Escapa, tots des de la Plaça de Catalunya, que explicaran en directe tot el que passi a la manifestació de Barcelona. Núria Oriol i Laia Claret faran connexions des de les unitats mòbils situades en diferents punts de l'Eixample i Victòria Vilaplana ho farà des del terrat del Palau Robert. L'equip es completa amb Cèlia Quintana a l'Equip viari i Albert Calatrava des de Madrid. La tertúlia estarà formada per Julià de Jódar, Joan Puigcercós, Manuel Milián Mestre, Joan Subirats, Francesc de Dalmases i Laia Bonet.

A les 20.00 començarà el "Catalunya vespre" amb Kilian Sebrià, que connectarà amb la Festa per la Llibertat, al Passeig Lluís Companys, des d'on Josep Martín, realitzador del programa "Independents" d'iCat, farà el seguiment els concerts. A les 21.00 agafarà el relleu un "Especial Popap", amb Mariola Dinarès fent un repàs del ressò de la Diada a les xarxes.

A les 22.00, l'espai "Cas obert" emetrà el reportatge "Vell continent, noves fronteres", de Lídia Orriols, en què es farà un repàs dels processos d'independència d'Estònia, Letònia, Lituània, Eslovènia, Eslovàquia i Montenegro. El programa comptarà amb l'anàlisi d'Enric Calpena, que esbossarà els paral·lelismes entre aquests casos i el procés sobiranista de Catalunya.

 

Mitjans digitals: mapa interactiu de l'11S

TV3 i Catalunya Ràdio faran també una àmplia cobertura de la Diada des dels seus mitjans digitals, tant al web com a les diverses APPs mòbils i a les xarxes socials. A més, el 324.cat, informarà de l'evolució de la jornada, donant especial visibilitat a tota la conversa que es generi al llarg del dia a les xarxes socials. Ho farà a través d'un mapa interactiu de Catalunya, on s'hi publicaran els missatges generats amb les etiquetes #11STV3 i #11SCatràdio.

D'aquesta manera, els usuaris del 324.cat podran moure's pel territori veient els punts amb més conversa relacionada amb la Diada, sempre que els usuaris estiguin geolocalitzats. Des del mapa també es podrà fer focus sobre Barcelona per fer el seguiment de la manifestació i es podran visualitzar els missatges enviats a xarxes socials des de tots els trams de la mobilització.

Anar al contingut