"Alcarràs", de Carla Simón, arriba als cinemes
"Alcarràs", de Carla Simón, arriba als cinemes
Guanyadora de l'Os d'Or a la Berlinale

La coproducció de TV3 "Alcarràs" arriba a les sales i inaugura el D'A Film Festival

L'esperada pel·lícula de Carla Simón "Alcarràs" s'estrena a la gran pantalla. La guanyadora de l'Os d'Or a la Berlinale torna a casa per preestrenar-se a Lleida, pocs dies abans de fer-ho a les sales comercials. La pel·lícula obrirà el D'A Film Festival d'enguany.

La coproducció de TV3 "Alcarràs", gran guanyadora de l'Os d'Or de la Berlinale, arriba als cinemes aquest divendres. 

Abans de l'estrena a sales, "Alcarràs", ha fet una petita parada a Lleida, on s'ha dut a terme la preestrena del film al Palau de Congressos la Llotja, amb la presència de la directora, els actors, l'equip de rodatge i la participació de diverses autoritats del món municipal, polític i cultural d'arreu de l'Estat.

Però no són les úniques novetats d'aquesta petita joia, ja que la cinta de Carla Simón també s'encarregarà d'inaugurar el D'A Film Festival Barcelona d'enguany.

La coproducció de TV3 "Alcarràs", la segona pel·lícula de Carla Simón després d'"Estiu 1993", ha fet història guanyant l'Os d'Or a la Berlinale. És el primer film rodat en català que s'adjudica el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín. El jurat la va distingir per les seves "extraordinàries interpretacions, des d'actors infantils fins a actors de 80 anys", i per la seva capacitat de "mostrar la tendresa i la comèdia de la família i el retrat de la dependència de la terra". La directora tornava al festival cinc anys després de ser doblement premiada pel seu debut, "Estiu 1993".

'Alcarràs', una història, una vida, una gent
"Alcarràs", una història, una vida, una gent

La cinta fa un retrat de la pagesia catalana, i ho fa íntegrament amb actors no professionals de l'entorn de Lleida i treballadors de la terra, després d'un llarg procés de càsting que va durar més d'un any, ja que es va haver de paralitzar i repetir per l'inici de la pandèmia. La intenció era de maximitzar l'autenticitat i la credibilitat. Es van arribar a seleccionar uns 9.000 candidats, tot aprofitant les festes majors d'estiu a les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell.

"Alcarràs" és una producció d'Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb KinoProduzioni (Itàlia) i el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar+. 

 

Anar al contingut