Anar a la navegació principalAnar al contingut

capítols

Aire lliure
reproduir

Aire lliure

Durada: 30 min

No parem de sentir a dir que la pandèmia ha canviat les nostres vides per sempre, i és ben clar que les ha canviat, però també ens ha fet redescobrir algunes coses que potser abans ens passaven desapercebudes. Segur que tots recordem que es va arribar a parlar molt dels ocells durant el confinament! De sobte, a la ciutat hi havia prou calma i silenci per tornar a sentir-los piular. L'aire lliure s'ha convertit en el nou luxe i això ha canviat molts aspectes de la nostra vida: des de l'arquitectura, l'oci, la gastronomia o fins i tot la moda. Entrevistarem a la cuinera Ada Parellada per parlar de la relació entre la cuina i el luxe de l'aire lliure. Li preguntem per què una paella a una terrassa davant del mar ens agrada molt més que si ho fem en un espai interior. Ella té la clau, està convençuda que l'aire lliure ens emociona perquè és de veritat. Parlarem també Paula Nata, aquesta catalana té més de 80.000 seguidors a Instagram on puja imatges de moda. Ella ens explicarà com els canvis de tendències respecte a l'aire lliure es reflecteixen també en la nostra manera de vestir-nos. Michael Black té una feina molt curiosa, ell és comissari d'experiència de la Roca Village, té molt clar que la gent vol ser feliç i la seva feina va una mica d'això, de crear records memorables al voltant d'una experiència de compra a l'aire lliure. En aquest programa dedicat a l'aire lliure no podien faltar els nòmades digitals. Gema Requena és una d'elles, es defineix com a coolhunter digital que vol dir que es dedica a identificar tendències. Aprofita que és una feina no presencial per treballar i viure arreu del món. Li hem demanat que ens doni uns tips fàcils per reconvertir-nos en nòmades digitals i poder viure i treballar sempre a l'aire lliure! I ara que ve una época que no podrem estar tant a l'exterior com voldríem, la Neus Iserte, experta en decoració i color ens donarà uns tips molt pràctics per traslladar l'essència de l'aire lliure a dins de casa nostra.

T2xC5 - Ciutats futur
reproduir

T2xC5 - Ciutats futur

Durada: 29 min

Aquesta setmana a La comunitat volem reflexionar sobre el futur de les ciutats. Com afectarà la pandèmia a la nostra manera de viure la ciutat? Fins ara, l'ONU preveia que el 68% de la població mundial seria urbana el 2050. Però no sabem si el distanciament social serà una mesura temporal o que canviarà radicalment la manera en la que interaccionem i ens movem pels entorns urbans. La popularització del treball en remot que ha nascut en aquest context també pot canviar molt la configuració de les nostres ciutats. Què passaria si desapareguessin les hores punta? Estem davant d'una oportunitat per repensar les nostres ciutats i problemes com la contaminació, la congestió de l'esapi urbà o les aglomeracions en el transport públic. Per parlar de com imaginem la ciutat del futur comptem amb diferents experts i també, com sempre, amb la participació a les xarxes dels nostres seguidors. L'arquitecte Vicente Guallart Ha guanyat recentment el concurs internacional promogut pel govern xinès per la nova àrea de Xiong'an, a 100 km de la capital Beijing, el primer projecte urbanístic pensat per l'era post-Covid. Mar Alarcón, experta en mobilitat, ens donarà pistes sobre cap on va l'ús privat del vehicle i ens descobrirà les avantatges de l'economia compartida. I amb Toni Segarra, el publicista reconegut com a millor creatiu del s.XX, parlararem creativitat i ciutat. A més, comptarem amb la intervenció de l'artista urbà Tvboy, viurem la plasmació d'una obra seva davant de la seu de Casa SEAT amb qui col·labora amb una exposició plena de missatges disruptius i de reflexió amb tocs d'humor i positivitat.

T2xC4 - Impacte positiu
reproduir

T2xC4 - Impacte positiu

Durada: 29 min

Des de com ens desplacem i movem fins a què mengem o com ens vestim. Tot el que fem i també el que no fem són gestos que afecten la supervivència del planeta. Han passat trenta anys des que va sorgir el terme "sostenibilitat", però diuen els experts que no la cosa no millora i que estem vivint a crèdit. A "La comunitat" no volem ser pessimistes, creiem que estem davant d'un moment de la història extraordinari: tot el que fem avui pot marcar la diferència per a milions de persones demà. Per això, a "La comunitat" volem tenir un impacte positiu i ens ho hem pres com un repte. Hem preparat un programa per buscar solucions entre tots i no quedar-nos de braços plegats. Entrevistarem la model Clara Mas. Fa uns anys va deixar el ritme frenètic de la ciutat per anar a viure al camp amb la seva família. Parlarem amb ella de moda, de viatges i d'alimentació més sostenible. També de com s'ho fa per transmetre tots aquests valors als seus fills. Parlarem, també, amb l'experta en sostenibilitat Sònia Ruiz, fundadora de Noima i apassionada de crear canvis sostenibles i socials. A més, volem conèixer un cas concret d'economia circular molt a prop de casa nostra: és el viatge de les càpsules Nespresso reciclades en el projecte Arròs Solidari del Delta, que a dia d'avui dona almenys 100 tones anuals d'arròs al Banc dels Aliments. També coneixerem el testimoni del surfista Kepa Acero. Hi parlarem del surf com a activitat respectuosa amb la natura, del seu activisme i de com s'ho fa per viatjar amb el mínim impacte. També volem veure com les grans empreses poden tenir un impacte positiu. Per això comptarem amb Myriam Sainz. Ella treballa amb l'organització internacional sense ànim de lucre TechnoServe per gestionar programes de sostenibilitat amb productors de cafè a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina. No ens podem permetre desanimar-nos.