La catedral del mar

"La catedral del mar" és una sèrie de vuit capítols sobre la venjança, l'amor i la traïció en la Barcelona del segle XIV. Basada en el supervendes d'Ildefonso Falcones, la sèrie està dirigida per Jordi Frades i compta amb un repartiment encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Silvia Abascal i Daniel Grao, entre altres.

En la novel·la històrica "L'església del mar", d'Ildefonso Falcones, la Barcelona de l'edat mitjana esdevé l'escenari d'una història d'intriga, amor, violència i passió. És l'intens relat d'un home, l'Arnau. La seva vida transcorre paral·lela a la construcció d'un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu de la Mar i es converteix en una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l'enfrontarà al poder dels nobles. Venjança, amor i traïció s'entrecreuen en una fascinant història que té com a rerefons una Barcelona medieval en una època històrica marcada per la intolerància religiosa i la segregació.

Durant els més de seixanta anys que abasta la narració, la sèrie mostra la ciutat i la seva atmosfera en tots seus ambients; des de la Barcelona bruta, llardosa, enfangada, on les rates es barregen amb les persones, fins a aquesta Barcelona més cosmopolita: la dels palaus del carrer Montcada i voltants.

Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón s'han fet càrrec de l'adaptació televisiva de l'exitosa novel·la d'Ildefonso Falcones, publicada en més de 40 països i traduïda a més de 30 idiomes. Rere la càmera, un vell conegut de TV3, Jordi Frades. En el currículum d'aquest director hi ha produccions com "El cor de la ciutat", "Mar de fons", "Crims", "Jet lag", "Oh, Espanya!" i adaptacions com "La bella Otero". En el repartiment, encapçalat per Aitor Luna (Arnau) i la barcelonina Michelle Jenner (Mar), s'afegeixen noms coneguts dels espectadors de TV3 com Pablo Derqui ("Nit i dia"), Josep Maria Pou ("Estació d'enllaç" i "Nit i dia"), Ramon Madaula ("Ventdelplà"), Nora Navas ("Pa negre") o Anna Moliner ("Cites"), entre molts altres actors catalans.

El llibre d'Ildefonso Falcones es va publicar el 2006 a Grijalbo i La Rosa dels Vents, i s'ha convertit en un èxit internacional, amb més de sis milions d'exemplars venuts.

 

Una gran superproducció

"La catedral del mar" ha comptat amb un elenc de més de 150 actors, centenars de professionals i gairebé 4.000 figurants. Diferents enclavaments d'Extremadura, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid, Aragó i Catalunya (Barcelona, Tarragona i la població bagenca de Cardona) han servit d'escenaris en una ficció en què gairebé el 80% de les escenes han estat rodades en localitzacions exteriors.

Per complementar les localitzacions exteriors, l'equip d'art de l'adaptació va dissenyar i aixecar més de mig centenar de decorats. La sèrie també ha comptat amb una important tasca de postproducció digital a càrrec de l'empresa Twin Pines.

Anar al contingut