"La catedral del mar"
"La catedral del mar"

"La catedral del mar", coproducció de TV3, premiada als Content Innovation Awards 2019

"La catedral del mar", coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, premiada en la categoria Global Spotlight Award, als Content Innovation Awards (CIA), presentats per Digital Television Europe (DTE) i TBI Vision. Aquests premis reconeixen les empreses que estan ajudant a transformar la indústria televisiva global actual.

"La catedral del mar", coproducció de TV3, ha estat premiada en la categoria Global Spotlight Award. El guanyador es va anunciar el 13 d'octubre passat, en una cerimònia que va tenir lloc a l'Hotel Barriere Majestic de Canes (França). "La catedral del mar" competia amb "Memories of the Alhambra", "The Guest" i "Brass Sun" en la seva categoria.

Els Content Innovation Awards premien les empreses que ajuden a transformar el món de la indústria global televisiva. Els premis d'aquest any volen reflectir el canvi d'estàndards de la indústria i volen destacar nous desenvolupaments.

Gran èxit d'audiència

"La catedral del mar" va obtenir grans resultats d'audiència durant l'emissió de la sèrie a TV3 l'any passat. A l'estrena televisiva de la superproducció a TV3, el programa va liderar la seva franja i va doblar la segona cadena del rànquing. 635.000 espectadors van seguir el primer capítol, que va obtenir un 28,3% de quota.

La sèrie

A la novel·la històrica "L'església del mar", d'Ildefonso Falcones, la Barcelona de l'edat mitjana esdevé l'escenari d'una història d'intriga, amor, violència i passió. És l'intens relat d'un home, l'Arnau. La seva vida transcorre paral·lela a la construcció d'un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu de la Mar i es converteix en una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l'enfrontarà al poder dels nobles. Venjança, amor i traïció s'entrecreuen en una fascinant història que té com a rerefons una Barcelona medieval en una època històrica marcada per la intolerància religiosa i la segregació.

Durant els més de seixanta anys que abasta la narració, la sèrie, de 8 capítols, mostra la ciutat i la seva atmosfera en tots els seus ambients: des de la Barcelona bruta, llardosa, enfangada, on les rates es barregen amb les persones, fins a aquesta Barcelona més cosmopolita, la dels palaus del carrer dels Montcada i voltants.

Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón s'han fet càrrec de l'adaptació televisiva de l'exitosa novel·la d'Ildefonso Falcones, publicada a més de 40 països i traduïda a més de 30 idiomes. Rere la càmera, un vell conegut de TV3, Jordi Frades. En el currículum d'aquest director hi ha produccions com "El cor de la ciutat", "Mar de fons", "Crims", "Jet lag", "Oh, Espanya!" i adaptacions com "La bella Otero". Al repartiment, encapçalat per Aitor Luna (Arnau) i la barcelonina Michelle Jenner (Mar), s'hi afegeixen noms coneguts dels espectadors de TV3, com ara Pablo Derqui ("Nit i dia"), Josep Maria Pou ("Estació d'enllaç" i "Nit i dia"), Ramon Madaula ("Ventdelplà"), Nora Navas ("Pa negre") o Anna Moliner ("Cites"), entre molts altres actors del país.

tv3.cat/lacatedraldelmar

twitter.com/catedralmarTV3

Anar al contingut