Tardor 2019

"Katalonski" torna aquesta tardor a la graella de TV3 per encetar la segona temporada. Halldór Már, el ja conegut músic islandès resident a Barcelona, torna a viatjar pel món, amb la seva simpatia i la seva guitarra, per trobar-se amb gent que no és catalana però que ha après el català i que aquesta decisió els ha canviat la vida. L'han après anant a les classes que hi ha a universitats i casals catalans i també via internet. A través de la llengua han conegut la cultura i les tradicions catalanes i la majoria estan pendents de l'actualitat del país. Islàndia, Pequín, Moscou, Sao Paulo, Madrid o Jerusalem seran alguns dels llocs per on passarà en la seva recerca de "katalonskis".
Però, qui són aquesta gent que sense ser de Catalunya han après la llengua? Què els motiva? Per què molts tenen aquesta passió per aprendre el català? Com veuen la cultura catalana des de lluny? Com la viuen? Com els ha canviat realment la vida? La segona temporada de "Katalonski" és una sèrie de 13 programes i, en els 12 primers, Halldór Már viatjarà a un país diferent, de manera que descobrirà on viuen i com són aquests aprenents i apassionats de Catalunya. Amb diferents persones, compartirà accions quotidianes, aficions i moments especials i importants de les
seves vides.
En aquesta temporada, el capítol 13 serà diferent perquè algunes famílies catalanes acolliran uns dies un "katalonski" a casa seva, i s'emetrà l'experiència. "Katalonski" vol dir "català" en polonès, búlgar, bosnià, bielorús, rus, croat i serbi. Hi ha unes 16.000 persones al món que no són catalanes però que parlen català. Moltes no han trepitjat mai Catalunya però en coneixen a fons la cultura. Aprendre català els ha canviat la vida. I ho han fet per raons molt diverses: des de l'amor i la passió fins a la curiositat, l'interès científic, les inquietuds personals, les ganes de conèixer, les casualitats i els efectes papallona.